NRK Meny
Normal

Rade Prica senket Stabæk

Rosenborg holdt nullen for tredje hjemmekamp på rad og hadde full kontroll mot et svakt Stabæk-lag. RBK vant 2-0.

Rade Prica
Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

"Velkommen tilbake Janne", stod det på et banner RBK-fansen hadde med. Det ville ikke Jan Jönsson kommentere det etter kampen. Spekulasjonene går tungt om at det er han som skal overta Rosenborg neste år.

- Det er klart skadene betyr mye for Stabæk, men det er mer enn det som gjør at de sliter, sier NRKs ekspertkommentar Karl-Petter Løken.

- De har tross alt gått av banen uten scoring i seks av de sju siste kampene, og de har ikke fått det til slik de har gjort de siste årene. Og trenerspekulasjonene på toppen av det hele, gjør det ikek bedre, sier Løkan.

Men det er fortsatt Erik Hamrén som trener Rosenborg. Han så laget sitt spille i rykk og napp, selv om det aldri var tvil om seieren.

NRKsport.no fulgte kampen

Se bildene fra kampen

- Champagne og dovent øl

- Av og til er det champagne, av og til bare dovent øl, sa han til TV 2 etter kampen.

Om tomålsscorer Prica sa han at han var glad for å ha ham tilbake.

- He's back. Det er "oerhört" viktig å ha ham tilbake. Han tilfører tyngde og rutine på topp, sier Hamrén til NRK. Han var meget glad for tre poeng.

Video: Erik Hamrén etter Stabæk-kampen

Video HAMREN-050510-ST_TL.mp4

Skaderammede Stabæk hadde nesten problemer med å stille fullt lag i Trondheim, og bare fire spillere satt på benken. To av dem - Tor-Marius Gromstad og Jørgen Skjelvik - spilte fra start for første gang.

Gjestene fikk lite til og bare i korte perioder klarte de å etablere angrep. Og på nytt måtte de gå av banen uten mål.

- Vi tapte mot en bedre motstander, men vi hadde noen nesten-sjanser. Vi viser moral, og skal være prositive, sa Stabæk-trener Jönsson. Han vil vanligvis ikke skylde på skader, men innrømmer at det er i meste laget nå.

- Men vi har dem snart tilbake, sa Jönsson.

2 x Prica og Lustig

Rosenborg dominerte, men avslutningene stod ikke i stil med resten. Bare fjorårets toppscorer Rade Prica traff målet.

Rosenborg tok ledelsen på kampens første skikkelige sjanse. Mikael Lustig spilte Prica fri, og Prica scoret sitt første mål på hjemmebane denne sesongen.

- Det er deilig å være tilbake, og deilig å score. Framspillet fra Mikael til første målet var herlig, jeg hadde bare å sette foten til, sier Prica til NRK.

Det andre kom to minutter etter pause. Igjen var det Lustig som spilte fram Prica, som denne gangen scoret med en velplassert heading.

Seieren sendte Rosenborg opp på andreplass på tabellen, tre poeng bak Tromsø, og på målforskjellen foran Aalesund, som spiller mot Molde torsdag.

Video: Rade Prica etter kampen

Rade Prica etter Rosenborg-Stabæk

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.