Kreftsyke Vilanova tilbake på Barca-benken

Med en lue trukket godt ned i ansiktet var Tito Vilanova (43) endelig tilbake på Barca-treningsfeltet mandag. I kveld leder han laget for første gang siden han ble kreftoperert i desember.

Den sympatiske hovedtreneren har vært til behandling ved et spesialsykehus i New York siden midten av januar.

Les også: Zlatan kan forlate PSG etter skattesmell

Vilanova fikk operert bort en svulst i ørespyttkjertelen like før jul i fjor, men har siden slitt med flere tilbakefall. Nå virker spanjolen imidlertid å være på bedringens vei.

Det er gode nyheter for Barcelona, som tirsdag kveld møter Paris Saint-Germain i mesterligaens første kvartfinale.

Styrte treningen

At Vilanova er tilbake for fullt, ble bekreftet mandag. Under Barcelonas trening på storslåtte Parc de Prince-stadion i Paris, PSGs hjemmebane, var 43-åringen til stede og ledet treningen.

Den spanske gigantklubben la også ut en pressemelding om trenerens retur:

– Tito Vilanova overtok styringen av laget søndag morgen. Alle spillerne har vært til stede på treningene. Xavi og Jordi Alba er friskmeldte, het det i uttalelsen.

Messi: – Godt å ha ham tilbake

Ifølge nyhetsbyrået AP returnerte Vilanova fra USA så sent som i forrige uke. Der har han tilbragt de siste to månedene.

– Tito virker veldig motivert, og det er godt å ha ham tilbake. Han blir viktig mot slutten av sesongen, sier Lionel Messi ifølge AP.

Assistenttrener Jordi Roura har ledet Barcelona i Vilanovas sykefravær. Ifølge klubben har han hele tiden vært i kontakt med Vilanova om viktige avgjørelser.

Tirsdag kveld spilles første kvartfinale i mesterligaen. Paris Saint-Germain tar imot Barcelona, mens Juventus gjester Bayern München.

Fotballnyheter