Hopp til innhold

Siste dans for Jupp: – Egentlig ferdig for fire år siden

I natt kunne Jupp Heynckes feire sin siste – og største – triumf. Nå er han ferdig som fotballtrener. 2. juni avslører han hva framtida bringer.

SOCCER-CHAMPIONS/ Bayern Munich coach Jupp Heynckes dances together with midfielder Bastian Schweinsteiger at the team's banquet in London

Se, her danser bestefar! Jupp Heynckes og Bastian Schweinsteiger hadde god grunn til å ta seg en svingom i London i natt.

Foto: POOL / Reuters

Borussia Dortmund – Bayern München 1-2:

Han slo seg løs på dansegulvet i London i natt, Josef «Jupp» Heynckes. Nå gir han seg som fotballtrener, 68 år gammel, og denne gangen er det definitivt.

Og snakk om å gi seg på topp!

LES OGSÅ: Robben brøt forbannelsen

Selve mesterligafinalen mot bundesligakollega Borussia Dortmund ble en relativt jevn affære som Bayern München til slutt vant 2-1. Men det er semifinalen som vil bli husket.

Først knuste Heynckes' menn Barcelona 4-0 på eget gress i München. Så reiste de til fryktede Nou Camp og vant 3-0.

Sluttet som trener

7-0 sammenlagt over Barcelona i en semifinale i mesterligaen, høres ut som et fantasiresultat. Men Jupp Heynckes fikk det altså til, før han nå – mer eller mindre frivillig – overlater roret til tidligere Barca-trener Pep Guardiola.

Ikke rart den ellers nøkterne mannen kastet hemningene i natt. Selv hadde han egentlig lagt bort ambisjonene som fotballtrener etter at han 31. januar 2007 gikk av som trener i Borussia Mönchengladbach. Da sto laget med 14 strake kamper uten seier.

I april 2009 lot han seg overtale til å overta trenerjobben i Bayern München midlertidig, etter at Jürgen Klinsmann fikk sparken. Men at det skulle bli et varig comeback, hadde han ingen planer om.

Så feil kan man ta.

Les videre under bildet.

Jupp Heynckes

Jupp Heynckes ble den fjerde treneren i historien med mesterligaseier for to klubber. Her hylles han av Bayern-spillerne etter triumfen på Wembley lørdag kveld.

Foto: Martin Meissner / Ap

Historisk

– Ingen kunne ha ventet dette. Min karriere var egentlig over for fire år siden, poengterte Heynckes etter gårsdagens triumf – en seier som gjør ham til den fjerde treneren i historien med mesterligaseier for to klubber.

De tre andre er Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld og Jose Mourinho. Sist Heynckes vant, var det som trener for Real Madrid i 1998 – for øvrig også det siste han gjorde som Real-trener.

Etter vikarjobben i Bayern i 2009, gikk Heynckes til Bayer Leverkusen. Der var han i to år, og den andre sesongen kom laget på en overraskende sterk andreplass i Bundesliga.

Ny karriere

Dermed kom Bayern München igjen på banen. Og resten er historie, som det så fint heter. Bayern München vant den tyske serien med hele 25 poengs margin denne sesongen. Hvordan det gikk i mesterligafinalen, har alle friskt i minne.

Nå venter en annen karriere på mannen som også har både VM- og EM-tittel som spiller. Men hva den består i, holder han fortsatt tett om.

– Jeg bestemte meg for hva jeg vil gjøre etter at vi tapte mesterligafinalen i fjor. 2. juni vil dere få vite hva, sa Heynckes lurt etter gårsdagens bragd, ifølge Reuters.

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund