Siste dans for Jupp: – Egentlig ferdig for fire år siden

I natt kunne Jupp Heynckes feire sin siste – og største – triumf. Nå er han ferdig som fotballtrener. 2. juni avslører han hva framtida bringer.

SOCCER-CHAMPIONS/ Bayern Munich coach Jupp Heynckes dances together with midfielder Bastian Schweinsteiger at the team's banquet in London

Se, her danser bestefar! Jupp Heynckes og Bastian Schweinsteiger hadde god grunn til å ta seg en svingom i London i natt.

Foto: POOL / Reuters

Borussia Dortmund – Bayern München 1-2:

Han slo seg løs på dansegulvet i London i natt, Josef «Jupp» Heynckes. Nå gir han seg som fotballtrener, 68 år gammel, og denne gangen er det definitivt.

Og snakk om å gi seg på topp!

LES OGSÅ: Robben brøt forbannelsen

Selve mesterligafinalen mot bundesligakollega Borussia Dortmund ble en relativt jevn affære som Bayern München til slutt vant 2-1. Men det er semifinalen som vil bli husket.

Først knuste Heynckes' menn Barcelona 4-0 på eget gress i München. Så reiste de til fryktede Nou Camp og vant 3-0.

Sluttet som trener

7-0 sammenlagt over Barcelona i en semifinale i mesterligaen, høres ut som et fantasiresultat. Men Jupp Heynckes fikk det altså til, før han nå – mer eller mindre frivillig – overlater roret til tidligere Barca-trener Pep Guardiola.

Ikke rart den ellers nøkterne mannen kastet hemningene i natt. Selv hadde han egentlig lagt bort ambisjonene som fotballtrener etter at han 31. januar 2007 gikk av som trener i Borussia Mönchengladbach. Da sto laget med 14 strake kamper uten seier.

I april 2009 lot han seg overtale til å overta trenerjobben i Bayern München midlertidig, etter at Jürgen Klinsmann fikk sparken. Men at det skulle bli et varig comeback, hadde han ingen planer om.

Så feil kan man ta.

Les videre under bildet.

Jupp Heynckes

Jupp Heynckes ble den fjerde treneren i historien med mesterligaseier for to klubber. Her hylles han av Bayern-spillerne etter triumfen på Wembley lørdag kveld.

Foto: Martin Meissner / Ap

Historisk

– Ingen kunne ha ventet dette. Min karriere var egentlig over for fire år siden, poengterte Heynckes etter gårsdagens triumf – en seier som gjør ham til den fjerde treneren i historien med mesterligaseier for to klubber.

De tre andre er Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld og Jose Mourinho. Sist Heynckes vant, var det som trener for Real Madrid i 1998 – for øvrig også det siste han gjorde som Real-trener.

Etter vikarjobben i Bayern i 2009, gikk Heynckes til Bayer Leverkusen. Der var han i to år, og den andre sesongen kom laget på en overraskende sterk andreplass i Bundesliga.

Ny karriere

Dermed kom Bayern München igjen på banen. Og resten er historie, som det så fint heter. Bayern München vant den tyske serien med hele 25 poengs margin denne sesongen. Hvordan det gikk i mesterligafinalen, har alle friskt i minne.

Nå venter en annen karriere på mannen som også har både VM- og EM-tittel som spiller. Men hva den består i, holder han fortsatt tett om.

– Jeg bestemte meg for hva jeg vil gjøre etter at vi tapte mesterligafinalen i fjor. 2. juni vil dere få vite hva, sa Heynckes lurt etter gårsdagens bragd, ifølge Reuters.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP