Spillernes klubbskifte gleder Drillo

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er opptatt av at spillerne på landslaget er i gode klubber og får mye spilletid. Nettopp derfor er han glad for den siste tids overganger.

Video Scheie og Drillo vurderer overganger

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mener det har betydning hvilke klubber landslagsspillerne er i.

– Jeg tror det er veldig bra, både for spillerne det gjelder og for landslaget, sier «Drillo» til NRK.

Han henviser til Tom Høglis overgang fra Tromsø til Brügge og til Christian Grindheims overgang til FC København.

Så sent som før Portugal-kampen uttrykte landslagssjefen bekymring for lite spilletid for flere av landslagsprofilene.

Drillo

Egil «Drillo» Olsen tror vårens overganger er godt nytt for landslaget.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Den gang snakket han først og fremst om noen av de mest brukte landslagsspillerne som sliter med spilletid i klubbene sine.

– Vi har hatt flere spillere ute nå som har hatt relativt lite spillertid. John (Carew), Gamsten (Gamst Pedersen) og Bjørn Helge (Riise) burde hatt mer spilletid, sa Olsen til NRK for få uker siden.

Høgli og Grindheim er ikke av spillerne som har slitt med lite spilletid i sine tidligere klubber, men landslagssjefen er likevel glad for overgangene.

FCK passer Grindheim bedre

– Christian likte dårlig å spille ren markeringsfotball som han har gjort i Nederland. Han kommer til en klubb som spiller sone. Det er bra for ham og det er bra for oss, mener landslagstreneren.

Les også:

Selv har Grindheim skyhøye forventninger til oppholdet i dansk fotball, selv om han anser nivået i Nederland som høyere.

– Skal jeg være ærlig er den nederlandske serien sannsynligvis bedre enn den danske, men i Heerenveen lå vi på mellom 10.- og 12.-plass. Det er noe helt annet her, sa 27-åringen fra Haugesund i forbindelse med overgangen.

Høgli kan nå enda lenger

Når det gjelder Høgli er landslagstreneren positiv til backens klubbskifte.

– Å komme til Club Brugge er veldig ålreit for Tom. Han er en beskjeden fyr som nå kommer seg ut og får spilt på et brukbart nivå. Han kan ta enda et steg, mener 69-åringen.

Les også:

Anbefalte FC København

Hangeland

Landslagskaptein Brede Hangeland snakket med Christian Grindheim før overgangen til FC København.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Også landslagskaptein Brede Hangeland tror de to landslagskollegene har gjort gode valg.

- FC København kjenner jeg godt siden jeg spilte der i to år, og jeg anbefalte det på det varmeste for Grindheim. Jeg tror han får en fin by å bo i og en topp klubb.

- Tom (Høgli) går til en belgisk klubb som jeg ikke vet så mye om, men han har definitivt fortjent å ta et steg ut fra eliteserien, sier Hangeland.

Usikre kort

Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen har fått lite spilletid i Blackburn. Det bekymrer landslagssjefen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Norge går viktige EM-kvalifiseringskamper i møte, og trenger sine beste fotballspillere i god form når det avgjøres hvilke lag som får stille i fotball-EM i 2012. Landslagstreneren har flere spillere å bekymre seg over.

John Carew står for øyeblikket uten klubb, og ble heller ikke med i landslagstroppen i møtet med Litauen fordi han var ute av form. Hvor karrieren for Carew går videre er ennå usikkert.

Bjørn Helge Riise har også slitt med spilletid i Fulham, og var på utlån til Sheffield United i vår. Tilbake i Fulham er det usikkerhet rundt spilletid for nordmannen, som skal være åpen for et klubbskifte.

Morten Gamst Pedersen slet med å få spilletid etter managerbyttet i Blackburn, og skal være usikker på sin fremtid i klubben.

I Italia og Roma skal John Arne Riise foreløpig ikke skal ha blitt tilbudt kontraktsforlengelse. Ett år gjenstår av kontrakten.

Erik Huseklepp gikk til Bari og Serie A tidlig i 2011, men må fra neste seong belage seg på å spille i Italias nest øverste divisjon etter nedrykket. Tvisten mellom Brann og Bari kan også få betydning for om Huseklepp blir i Italia.

Les også: Brann har fått Huseklepp-avdrag

Fotballnyheter