NRK Meny
Normal

Høydepunkter 24. runde

Både Sarpsborg og Moss tok tre viktige poeng i opprykkskampen. Les om kampene i 1. divisjon her, og se høydepuntene.

Sarpsborg
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Resultater og tabell 1. divisjon

Sarpsborg i storform

Stavanger - Sarpsborg 08 0-2

Video nsps_upload_2009_9_20_21_14_51_2051.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Sarpsborg 08 har for alvor meldt seg på i kampen om opprykk. Riktignok er 1. divisjon rekordjevn, men østfoldingene har nå sikret seg et godt grep om den siste kvalikplassen.

Mot Stavanger ble Tom Erik Breive den store helten med to mål. Først sendte han Sarpsborg i ledelsen fire minutter før pause, før han avgjorde kampen fem minutter etter sidebyttet alene med keeper.

Sarpsborg som har blitt trukket tre poeng for økonomisk rot har nå åtte kamper på rad uten tap, og det ser lyst ut med tanke på å sikre den siste kvalikplassen.

Stavanger på sin side sliter tungt i bunnen av tabellen. Elleve poeng opp til sikker plass med seks kamper igjen å spille blir nok for mye for rogalendingene, som er på sin første visitt i 1. divisjon.

Poengdeling i Hønefoss

Hønefoss - Bryne 1-1

Video nsps_upload_2009_9_21_10_31_16_2073.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Serieleder Hønefoss hadde nok håpet å øke luken til lagene bak seg da de tok i mot bunnlaget bryne på hjemmebane. Jærenlaget lå like under nedrykkstreken før kveldens kamp, og kjemper for å overleve i 1.divisjon

Det var Bryne som åpnet best på Hønefoss. Bortelaget jobbet hardt i alle ledd, og solid forvarspill hindret HBK i å komme til til store sjanser. På topp hadde de Marius Helle som skapte problemer for hjemmelaget hver gang han hadde ballen.

Elegant av Helle

Etter 12 minutters spill viste Helle klasse da han kom alene med keeper. På elegant vis lobbet han ballen over en utrusende Duracak.

Bryne fotsatte å kjøre kampen, og var det klart beste laget hele første omgang. Hønefoss gjorde en av sine verste omganger i årets sesong.

Frispark-perle

Etter pause var Hønefoss det beste laget i en omgang som ble preget av lavt tempo og mange feilpasninger. Likevel klarte hjemmelaget å skape flere sjanser, og til slutt var det Lars Alfton som fikk satt inn utligningen.

Den kom på et frispark etter 80 minutters spill. Fra 20 meters hold skrudde Lafton ballen nydelig i krysset.

Hønefoss presset på i sluttminuttene og hadde flere store sjanser på overtid, men det ble poengdeling på Hønefoss Idrettspark.

Hellesund ble syndebukk på overtid

Løv-Ham – HamKam 2-2

Video nsps_upload_2009_9_20_21_28_38_2054.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Kim-Rune Hellesund hadde mulighet til å sikre tre poeng på overtid for Løv-Ham, men spissen klarte ikke å sette straffesparket i mål. Dermed endte det med poengdeling på Varden Amfi.

Hjemmefansen hadde nok troen på tre poeng da Cato Hansen ble felt av keeper Jon Masalin på overtid og Løv-Ham fikk straffespark. Slik gikk det riktignok ikke, for Kim-Rune Hellesund satte straffesparket til side for mål. En stor skuffelse for hjemmelaget, som med seier i dag kunne tatt et stort steg bort fra nedrykksstriden.

Pangstart

Kampen startet med to tidlige scoringer og det var HamKam som kom best i gang. Laget fra hedemark fikk en hjelpende hånd fra hjemmelagets Kristian Vange. Midtstopperen var uheldig og headet ballen i eget mål allerede etter fem minutter.

Men det skulle ikke ta lang tid før Løv-Ham slo tilbake. Før ti minutter var spilt fant Mads Cato Moldskred kollega Arve Walde på bakerste stolpe som satte ballen sikkert i mål.

Nedturen fortsetter for Kamma

Selv om HamKam var heldige på overtid i dagens kamp, er nok ikke trener Vegard Skogheim fornøyd. Like etter pause sendte Bilal Velija hjemmelaget i ledelsen, men takket være en scoring av Adem Gûven slapp Kamma å reise hjem uten poeng.

Med bare ett poeng må HamKam, som av de fleste var tippet som opprykkskandidat, kjempe for å holde nedrykksstreken under seg.

Målfest i Trysil

Nybergsund Trysil - Notodden 4-2

Video nsps_upload_2009_9_20_21_18_45_2052.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Det ble en målrik affære i Trysil da hjemmelaget skaffet seg sin tredje hjemmeseier på rad og klatret foreløpig vekk fra bunnstriden.

Joseph Lapira scoret kampens første mål etter 17 minutter. Og da Bjarte Ingebretsen doblet ledelsen etter 59 minutter så det lyst ut for hjemmelaget.

Men Notodden ga ikke opp. Ole Budtz og Trond Viggo Toresen scoret med syv minutters mellomrom og Notodden var tilbake i kampen. Tre minutter senere var imidlertid Nybergsund tilbake i føringen ved Kim Ojo, som også scoret kampens siste mål på overtid.

De tre poengene var kjærkomne for Nybergsund som for en liten stund kan se oppover på tabellen og ikke nedover.

Notodden virker håpløst fortapt i bunnen og er åtte poeng unna en sikker plass.

Viktig seier for Moss

Moss – Tromsdalen 2-1

Video nsps_upload_2009_9_21_10_19_51_2072.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Etter en tam og sjansefattig første omgang våknet Moss virkelig til live etter pausen og det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget gikk opp i føringen.

Våknet til live

Bare to minutter etter hvilen vartet Moss opp med et fint angrep, der Markus Ringberg til slutt fant Thomas Klausen inne i feltet. Unggutten, med en fortid i Rosenborg, plasserte ballen sikkert nede i hjørnet og hjemmelaget fikk en kjempestart på andre omgang.

Det tok heller ikke lang tid før mål før Tromsdalens keeper Eirik Sørensen måtte hente ball nummer to ut av nettet. Denne gangen dukket Halvard Simonsen opp på bakerste stolpe etter et innlegg fra Christer Jensen, og venstrebacken gjorde ingen feil.

Bare nesten for Tromsdalen

Syv minutter før slutt skulle Tromsdalen få sin redusering, etter at Eirik Yndestads skudd gikk i en fin bue over keeper Frode Larsen. Tromsdalen fikk tydeligvis blod på tann, for fire minutter før full tid skulle de få en gylden mulighet til å ta med seg ett poeng.

Vegard Lysvold kom alene med keeper, men Larsen reddet først. Returen falt til Aslak Sokki, men hans avslutning ble reddet på streken.

Nærmere skulle Tromsdalen aldri komme og Moss kunne innkassere en viktig og totalt sett fortjent seier.

Målløst for Sogndal

Sogndal - Mjøndalen 0-0

Video nsps_upload_2009_9_21_11_32_11_2077.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Sogndal har vært inne i en svak periode og hadde gjort flere bytter før kveldens oppgjør mot Mjøndalen.

Sjansesløseri

Første omgang var jevn på Fosshaugane Campus, med flere sjanser til begge lag. Adrian Paul hadde flere gode sjanser til å føre Mjøndalen i føringen, og for hjemmelaget var Ulrik Flo og Kenneth Kvalheim farlig frempå. Likevel gikk lagene til pause uten scoring.

Kampen fortsatte i samme tempo etter pause, og kampen så ut til å kunne vippe begge veier. Ole Jørgen Halvorsen var nære scoring for hjemmelaget like etter pause, men forsøket endte i nettveggen.

For Mjøndalen var Midtgarden nære på med en heading like utenfor, før hjemmelagtets Mads Solheim headet i tverrliggeren like etter.

Kampen endte målløst etter dårlig effektivitet fra begge lag.

Alassane reddet ett poeng for Alta


Alta – Skeid 1-1

Video nsps_upload_2009_9_21_11_28_16_2076.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte kampen

Sen utlikning

Skeid scoret allerede etter 12 minutter i søndagens oppgjør mot Alta i Finnmarkshallen. Dermed overrasket de et Alta-lag som startet kampen fullt av selvtillit. Skeid var hakket best i første omgang, men fikk nok med å forsvare seg de siste 45 minuttene. Alta presset hele omgangen og skapte sjanse etter sjanse. Ikke før kampen var tre minutter på overtid klarte Diomande Alassane endelig sette ballen forbi Jørgensen i Skeid målet.

Needham så rødt

Bare to minutter tidligere så det svært mørkt ut for Alta da Jay Needham fikk sitt andre gule kort etter en stygg stempling på Skeids keeper Jørgensen. Før det hadde Alta presset i lange perioder av andre omgang og sett sjanse etter sjanse ende utenfor eller i klypene på en glimrende Jørgensen i Skeid-målet. Men Alta ga ikke opp og fikk altså uttelling til slutt.

Skuffede Skeid-spillere

Skeid-spillerne var svært nedbrutte etter å ha forsvart seg heroisk den siste halvtimen til liten nytte. Ett poeng er ikke store trøsten for et lag som har usedvanlig lang vei opp hvis de vil unngå nedrykk.

Alta vil nok føle at de tapte to poeng etter å skapt mange store sjanser uten utelling, men moralen er nok allikevel høy, for på øvre halvdel av tabellen er ett poeng livsviktig. Alta har etter denne kampen fem poeng opp til kvalik-plass, men også kun tre poeng ned til Bryne under nedrykksstreken. Alt kan fortsatt skje i 1. divisjon for finnmarkingene.

Fotballnyheter