Hopp til innhold
AZ Alkmaar utligner på Aspmyra stadion mot Bodø/Glimt. 1-1. Mål ved Zakaria Abou Khlal.
Foto: Kasper Holgersen / NRK

Bodø/Glimt

Oppsummert

Bodø/Glimt spiller i den norske Eliteserien i fotball og har sine hjemmekamper på Aspmyra stadion i Bodø. I sesongen 2021/2022 spiller de i den europeiske serieligaen - Conference League.

 • Norsk stjerneskudd mister kampen mot Glimt

  Antonio Nusa (18) sliter fortsatt med en skade og var ikke med i Brugge-troppen som drar til Bodø for Serieligaen-møtet mot Bodø/Glimt.

  Bruggetrener Ronny Deila hadde ikke med hans navn i troppen, melder Eurosport.

  Det norske stjerneskuddet debuterte på landslaget med scoring og målgivende pasning i kampen mot Jordan tidlig i september. Han har derimot slitt med ryggplager og derfor ikke spilt de fire siste kampene til Brugge.

  – Det er et spørsmålstegn ved Nusa om hvor han er i løypa. Han trener, men får han ingen kamper før samlingen, blir det vanskelig, sa Ståle Solbakken da han presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Spania senere i oktober.

  Bodø/Glimt innledet gruppespillet i Conferenceligaen med 0–0 borte mot Lugano. Brugge spilte 1–1 hjemme mot Besiktas i gruppe D.

  (©NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Bodøgutt fikk mye ros på uttaket

  Jan Peder Jalland hadde mange lovord å si om tidligere glimtspiller og bodøværing Andreas Schjelderup

  – Andreas hadde en positiv samling forrige gang, hvor han scoret fire mål. Han er opptatt av å ta de neste stegene, og når ting skjer i fremtiden så er han på et enda høyere nivå, sa han under dagens landslagsuttak.

  Den 19 år gamle kantspilleren imponerte tidlig i karrieren, og gikk til Nordsjælland i en alder av 16. Der spilte han såpass bra at han fikk en overgang til portugisiske Benfica for over 100 millioner kroner.

  I Portugal har det imidlertid gått tråere, og han gikk nylig på et utlån tilbake til samme danske klubb for å få spilletid.

  Jalland sier at han ser et stort potensial i unggutten, som igjen er tatt ut til spill på U21-landslaget.

  – Han er en utviklingsorientert gutt som har en sjelden stor fotballforståelse og fotballhjerne. En veldig bra gutt å jobbe med, og jeg gleder meg til å følge han på U21 og i Danmark.

  Schjelderup
  Foto: Haron Hussain / NRK
 • Ingen Pellegrino på landslaget

  To glimtspillere ble tatt ut av Norges A-landslag i dagens uttak før kampene mot Kypros og Spania.

  Patrick Berg og Fredrik André Bjørkan ble tatt ut.

  Den som ikke ble tatt ut, som det var spenning rundt, er Amahl Pellegrino, som flere har tatt til orde for at bør tas ut etter sine prestasjoner for Glimt den siste tiden.

  – Hvorfor ble ikke han tatt med?, ble det spurt på pressekonferansen.

  – Nei, det er ren konkurranse, svarte landslagssjef Ståle Solbakken.

  Tidligere Bodø/Glimt-spillere Hugo Vetlesen og Ola Solbakken ble også tatt ut, som spiller for Club Brugge og Olympiakos.

  I tillegg ble spillerne Fredrik Sjøvold og Tobias Fjeld Gulliksen tatt ut på U21-landslaget.

  Tidligere Glimt-spiller Andreas Schjelderup ble også tatt ut, og høstet mange lovord fra u21-landslagstrener Jalland.

  Amahl Pellegrino.
  Foto: Kasper Holgersen / NRK
 • Gir seg som styreleder for J-feltet

  Janne Kristine Ruden trekker seg som styreleder i J-feltet, Glimt-fansen sin supporterklubb. Det melder hun selv i en status på sin egen Facebook-side.

  – Jeg trekker meg herved fra styret i J-Feltet. Tidligere elsket jeg å engasjere meg ekstra for J-Feltet og rekruttering av nye medlemmer. Nå har jeg kommet til et punkt der det ikke lenger er en glede, skriver hun på egen Facebook-side.

  Dette skjer i kjølvannet av at komiker Erlend Osnes gir seg som «oppvarmer» på Aspmyra, etter at han sier at han har blitt hetset fra glimtsupportere, blant annet fra J-feltet.

  – Når du i et frivillig verv, uten noen som helst goder, kun mottar klaging, misnøye og personangrep på SoMe så er det ikke gøy lenger. Det hjelper heller ikke på at man i dette vervet risikerer å bli uthengt i media for sine private meninger, skriver Ruden, og legger til at hun fortsatt kommer til å være engasjert i miljøet og være på kamp for å støtte klubben.

  Bodø/Glimts supporterkoordinator, Johnny Johansen og supporterleder Janne Ruden, møter med Abid Raja.
  Foto: Ole Dalen / NRK
Bodø/Glimt-spillerne og støtteapparatet i den fremste bussen er på vei til gull-festen.
Bodø/Glimt sikret sølvmedaljen - vi møter dem når de ankommer flyplassen i Bodø.
Vi møter Bodø/Glimt dagen før kampen mot Lech Poznań på Aspmyra.
Bodø/Glimt stiller til pressekonferanse før møtet med PSV
Arsenal stiller til pressekonferanse dagen før hjemmekampen mellom Bodø/Glimt og Arsenal.