Hopp til innhold

Landslaget i fotball, kvinner

Oppsummert

 • Klaveness: - Ny landslagssjef neste veke

  Fotballpresident Lise Klaveness avslører overfor Dagbladet at Martin Sjögrens erstattar som landslagssjef for kvinnelandslaget, kan offentleggjerast neste veke.

  – Vi arbeider med å få på plass nytt trenarteam til A-landslaget vårt som også kan leie laget i VM-kvalikkampane i september. Vi kjem snart i mål og siktar mot å kunne offentleggjere ei avgjerd mot slutten av neste veke, seier Klaveness tilDagbladet.

  Martin Sjögren fekk sparken som landslagssjef for kvinnelandslaget etter skuffande prestasjonar under EM i England og NFF stadfestar at dei for alvor nærmar seg ei avgjerd rundt kven som skal ta over.

  I september spelar Noreg VM-kvalikkampar mot Belgia og Albania.

  Pressetreff med president Lise Klaveness
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Snart pressetreff med Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen stjal overskriftene da Norge slo Nord-Irland 4-1 i EM-åpningen. Mandag kveld venter en langt tøffere test: Vertsnasjonen England foran fullsatte tribuner i Brighton. De norske spillerne gjennomfører sin siste økt før kampen, og Graham Hansen møter pressen cirka klokken 14.15.

 • Slik starter Norge i første EM-kamp

  Det norske laget som møter Nord-Irland i EM er klart. De elleve utvalgte er (4-2-3-1):

  Guro Pettersen - Anja Sønstevold, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Julie Blakstad - Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen - Amalie Eikeland, Caroline Graham Hansen, Guro Reiten - Ada Stolsmo Hegerberg.

  Kampen sendes på TV 2 fra 21.00.

  Ada Hegerberg
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

Sportsnyheter

EM friidrett 2022 i München

Unngikk fall og tok EM-gull: – Jeg håper ikke det er en disk

Jakob Ingebrigtsen lot konkurrentene gjøre grovjobben på 5000 meterfinalen i EM i München tirsdag kveld. Men etter å ha blitt hindret av et fall tok Ingebrigtsen kommandoen og spurtet inn til nytt EM-gull.

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste