Hopp til innhold

Høydepunkter 29. runde

HamKam var en av de største opprykksfavorittene før årets sesong. Nå er Hamarlaget klar for 2. divisjon. Les alt om kampene i 1. divisjon her.

 HamKam-spilleren Arnar Førsund sparker til drikkeflaskene
Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Resultater og tabell i 1. divisjon

HamKam rykker ned

Sarpsborg 08 – HamKam 1-0

Video nsps_upload_2009_10_25_20_44_9_4684.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

HamKam har hatt en katastrofal sesong, og spilte for overlevelse i 1. divisjon i dagens kamp mot Sarpsborg 08. Hjemmelaget spiller om om en av kvallikplassene for opprykk, og hadde ingen planer om å gjøre det enkelt for Hamar-laget.

Defensivt HamKam

HamKam gikk defensivt ut, og Sarpsborg fikk tidlig et godt tak på kampen. Etter 15 minutter la Martin Wiig igjen til Øyvind Hoås. Den Høyreiste spissen fikk ikke skikkelig trøkk i avslutningen, men Ivar Rønningen i HamKam målet hang ikke med, og ballen trillet rolig i mål.

Dermed ledet hjemmelaget 1-0 og HamKam måtte komme seg fremover på banen. Etter 32 minutter var Truls Hagen frempå for gjestene, men skuddet fra 14 meters hold gikk over tverrliggeren. HamKam kom bedre inn i kampen utover omgangen, men Sarpsborg gikk likevel til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Sluttspurt

HamKam la om til 4-3-3 i 2. omgang og laget skapte mye mer. Pasoja hadde et godt skuddforsøk etter 56 minutters spill, men Sarpsborg-keeper Heier var på plass. HamKam førte den andre omgangen, men også hjemmelaget kom til enkelte sjanser. Like før slutt var Martin Wiig nære på da han kom alene med keeper, men ballen gikk like utenfor.

Dermed ble det en trist dag for HamKam som klubb, og for fansen som må se laget sitt ta den tunge turen ned i 2 divisjon.

HamKam-trener Vegard Skogheim var tom ord for etter kampen.

- Dette er så tungt at jeg ikke har noen tanker. Ord blir fattig i forhold til dette. For det første har ikke vi vært gode nok i år. For det andre scorer ikke vi på sjansene våre i dag og for det tredje går ingen av resultatene i de andre kampene vår vei, sier han.

Mjøndalen senket serielederen

Mjøndalen - Hønefoss 2-1

Video nsps_upload_2009_10_25_19_35_7_4680.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Serieleder Hønefoss besøkte hjemmesterke Mjøndalen med selvtillit og gull i blikket. Men Mjøndalen hadde bare tapt en gang på eget gress før møtet med Hønefoss og hadde ikke tenkt å ødelegge den statistikken.

Drømmemål

Erik Midtgarden var kampens store spiller, men det var kaptein Mads Hanssen som stod for kampens store øyeblikk. I det 63. minutt plukket han opp ballen på egen banehalvdel og satte opp farten. På sin store ferd over den regntunge gressmatta rundet han fire-fem motspillere og satte ballen iskaldt i mål bak Thomas Solvoll i Hønefoss sitt mål.

Mjøndalen-jubel
Foto: NRK / SCANPIX

Et lite kvarter tidligere hadde høyreback Martin Strange gitt hjemmelaget ledelsen etter en corner. Det var 18-åringens første ligamål denne sesongen.

Innbytter Abdou Darboe reduserte for gjestene like før slutt, men Hønefoss maktet aldri å utligne ledelsen til Mjøndalen, som nå kan feire spill i 1. divisjon også neste sesong.

Dårlig dag på jobben

Hønefoss har scoret mye mål denne sesongen og har fått skryt for sitt underholdene angrepsspill. Men 1. divisjons toppscorer, Lars Lafton, og resten av Hønefosslaget hadde ingen god dag på jobben. Ruskevær, nerver og et av ligaens sterkeste hjemmelag sørget for tap og om mulig en enda mer spennende serieavslutning i årets 1. divisjon.

Slo topplag og berget plassen

Tromsdalen - Kongsvinger 3-0

Video nsps_upload_2009_10_25_20_30_55_4683.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kongsvinger lå på 2. plass på tabellen mens Tromsdalen lå på plassen over nedrykk før dagens oppgjør. Nordlendingene hevet seg med kniven på strupen og knuste Kongsvinger på Tromsdalen Kunstgress.

Tidlig ledelse

Tromsdalen kom tidlig i føringen ved Ole Talberg og så seg aldri tilbake. Godt angrepsspill og flere store målsjanser, men ingen flere scoringer var fasit til pause.

Andre omgang startet roligere, men tok seg veldig opp mot slutten. Og det var også denne gangen Tromsdalen som stod for underholdningen og ikke minst målene. To kjappe scoringer i det 73. og 79. minutt avgjorde kampen.

Trygg grunn

Tromsdalen kan sprette champagnen etter at de sikret videre spill i 1. divisjon med denne seieren. Kongsvinger ligger på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Hønefoss.

Jevnspilt og målløst

Løv-Ham – Alta 0-0

Video nsps_upload_2009_10_25_22_22_56_4696.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det var to jevne lag som møttes til oppgjør på Varden Amfi da Løv-Ham tok imot Alta i dag. Kun to poeng skilte lagene på tabellen før oppgjøret.

Kjedelig omgang

I den første omgangen stanget lagene mot hverandre uten at noen av dem skapte mange store sjanser. De fremmøtte fikk ikke se den store underholdningen, og omgangen var preget av mange feilpasninger. Begge lag spilte seg fint frem til motstanderens 16-meter, men derfra og frem var det full stopp.

Nære på for Idriz

Altas Aziz Idris var nærmest da han allerede etter 4 minutter fikk gå opp upresset like foran mål etter et innlegg fra høyrekanten. Headingen til spissen gikk like over.
Hjemmelagets Velija hadde flere gode skuddforsøk, men Altas keeper Miko Vilmunen var på rett sted hver gang. Dermed gikk lagene målløst til pause.

Innbytter så rødt

I andre omgang hevet hjemmelaget seg betraktelig, og skapte mange store sjanser. Miko
Vilmunen måtte flere ganger strekke seg så lang han var, men klarte å holde nullen. Utover i omgangen så det ut til at gikk Løv- Ham gikk tom for krefter, og Alta kom noe mer inn i kampen. Likevel var det først etter 84 minutter, da Løv-Hams innbytter Kim-Rune Hellesund pratet på seg rødt kort, at gjestene kom til seg til de store mulighetene.

Løv-Hams keeper Deinoff gjorde noen fantastiske redninger i sluttminuttene, og reddet det ene poenget for hjemmelaget. Løv-Ham var nok det beste laget, men etter det røde kortet var de nok fornøyd med det ene poenget.

Haugesund mot opprykk

Skeid – Haugesund 0-4

Video nsps_upload_2009_10_25_19_9_7_4677.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skeid startet kampen brukbart på Bislett, selv om de ikke hadde noe annet å spille for enn spillernes egen selvfølelse, da de allerede har rykket ned fra 1. divisjon i år. Men etter 33 minutter gikk luften ut av Skeid-ballongen da Thomas Sørum snappet opp et svakt tilbakespill fra Strøm Pedersen i Skeid-forsvaret. Derfra rundet FKH-spissen enkelt Jørgensen og satte ballen i åpent mål. Et par minutter senere var det Dag Roar Ørsal som var fremme og satte inn 2-0 scoringen. Skeid hadde kanskje planer om ikke å gi bort poengene lett, men med 0-2 til pause kan det bli vanskelig å finne frem det beste spillet for et lag som ikke lenger har bruk for poengene.

Andre omgang ble ikke overraskende, svært vanskelig for hjemmelaget, som ikke var spesielt aggressive. De lot FKH spille ball og var heldige med at de bare slapp inn ytterligere to mål.

At Skeid tapte denne kampen stort vil ikke komme som noen overraskelse, med tanke på at de tapte 6-0 for Hønefoss forrige runde, mens FKH på sin side vant med de samme siffrene.

Med seier kryper FKH opp på 2. plass på tabellen, med like mange poeng som Hønefoss på 1. plass. De tre målene bortelaget satte forbi Jørgensen i Skeid-målet sørget også for at FKH nå har scoret flest mål i årets 1. divisjon.

Bryne sikret plassen

Bryne – Notodden 1-0

Video nsps_upload_2009_10_25_18_16_22_4673.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Bryne trengte tre poeng mot nedrykksklare Notodden for selv å være sikret videre spill. Hjemmelaget gjorde det de trengte med Christian Gauseth sin scoring etter 62 minutter. Midtbanespilleren fyrte av fra 17 meter og satte ballen til side for keeper.

Seieren var fortjent for hjemmelaget som skapte flest sjanser og hjemmelaget burde kanskje vært i ledelsen etter 1. omgang.

Bryne er etter seieren altså oppe på 39 poeng sammen fire andre lag på midten av tabellen. Dermed er de klare for en ny sesong i 1. divisjon.


Begge lag fornyet kontrakten

Nybergssund Trysil – Moss 0-2

Video nsps_upload_2009_10_25_17_45_57_4668.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Med seier ville begge lagene være sikret mer 1. divisjonsspill neste sesong. Etter to scoringer i 2. omgang var det Moss som trakk det lengste strået, men andre resultater sikret at også NIL-Trysil vil være å se i den nest siste divisjonen også til neste år.

Einar Kalsæg scoret dagens første for Moss rett etter pause, etter å ha mottat ballen inne i 16-meteren og satt ballen lavt i høyre hjørne. Etter 75 minutters spill satte Vladan Grujic inn 2-0 målet og dermed var mye gjort mot et noe tafatt hjemmelag.

Moss ligger med seieren på 7.plass, mens NIL-Trysil faller til 10. Plass, ett poeng bak dagens motstander.

Sogndal misbrukte muligheten

Sogndal – Stavanger 1-1

Video nsps_upload_2009_10_25_17_54_10_4670.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sogndal hadde muligheten til å hente inn lagene foran seg, og komme på direkte opprykksplass med seier hjemme mot bunnlaget Stavanger.

Hjemmelaget leverte en kjedelig å svak første omgang foran hjemmepublikummet, og gjestene gjorde en god jobb i forsvar. Det ble en sjansefattig omgang, men rett før pause fikk Stavanger et mål annulert, etter at Fredrik Norberg sto i offside. Dermed gikk lagene målløse til pause.

Gjestene best

Gjesten åpnet den andre omgangen best. Etter 59 minutter var Robert Stene nære på da han kom alene med keeper, men den polske keeper Piotr ventet ham ut, og reddet.
Like etter var Stene frempå igjen, men nok engang var Piotr på plass med en god redning.

Stavanger presset på og etter 64 minutters spill kom scoringen. Den kom ved den utleide Sogndal-spilleren Valtter Laaksonen. Finnen fikk ballen på åtte meter, og dunket ballen i mål.

Må vinne mot Hønefoss

Gjestene ledet fortjent, men hjemmelaget begynnte å presse på for utligningen umiddelbart. Etter 72 minutter Slår Per Egil Flo et frispark gjennom hele feltet, og rett i mål. 1-1.
Sogndal presset på videre, og skapte flere gode sjanser, men klarte ikke å score det avgjørende målet. Dermed endte det uavgjort på Fosshaugane Campus. Sogndal må vinne den siste kampen mot Hønefoss for å ende på direkte opprykk.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Sørloth kåret til månedens spiller

  Alexander Sørloth er kåret til januars beste spiller i La Liga. Det melder den spanske toppligaen på sine nettsider.

  Sørloth får prisen etter å ha scoret tre mål på fire kamper, og står totalt med åtte mål så langt denne sesongen. Det tallet gjør han også til Real Sociedads toppscorer så langt.

  – Det er veldig kult. Jeg har pleid å være ganske nøktern de gangene jeg har fått noen priser tidligere, men månedens spiller i La Liga er helt rått. Det er et bevis på at jeg har gjort det godt, og det er bare fryktelig, fryktelig artig, sier Sørloth til TV 2.

  – Det er en god nyhet både for oss og for ham at han blir kåret til månedens spiller. Vi har hatt en god sesong hittil, og Alexander har gjort en ekstraordinær jobb, sier sportsdirektør Roberto Olabe til TV 2.

  Siste kamp i januar var målløs av nordmannen, men da Sørloth scoret borte mot Rayo Vallecano i runden før det, hadde han scoret i sin femte kamp på rad. To mål før nyttår, og tre mål i januar.

  Robert Lewandowski fikk prisen forrige måned. Den ble gitt for oktober, etter som det var VM-pause i november og desember. Martin Ødegaard fikk også utmerkelsen da han spilte for Real Sociedad i 2019.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Rodrigo med langvarig skadeavbrekk

  Leeds United-spilleren Rodrigo Moreno (31) er ute med skade i opp mot to måneder.

  Sist lørdag tok Leeds imot Accrington Stanley i FA-cupen. Yorkshire-laget sikret seg seieren 3-1, men måtte se sin storscorer Rodrigo Moreno takke for seg med en ankelskade. På klubbens nettside bekreftes det nå at spanjolen er ventet å være på sidelinjen i opp mot to måneder.

  – Det medisinske støtteapparatet er sikre på at Rodrigo vil være tilbake i spill i slutten av mars, står det.

  31-åringens fravær kan bli tungt for det hvitkledde laget som har et hektisk kampprogram i vente og møter Nottingham Forest kommende helg. Klubben ligger foreløpig på 15.-plass i ligaen.

  Leeds skal også møte et formsterkt Manchester United to ganger i løpet av fire dager i Premier League.

  Rodrigo har så langt funnet nettmaskene tolv ganger denne sesongen. ti av dem i Premier League.

  (©NTB)

  rodrigo
  Foto: Jon Super / AP
 • John Heitinga er ny Ajax-trener

  Ajax har ansatt John Heitinga (39) som ny hovedtrener ut sesongen. Han etterfølger Alfred Schreuder, som fikk sparken forrige uke.

  Ajax melder om ansettelsen i en pressemelding på klubbens nettside.

  Schreuder mistet jobben etter sju kamper på rad uten seier. Han tok over ansvaret for førstelaget i den tradisjonsrike klubben ved starten av sesongen, etter at Erik ten Hag ble hentet til Manchester United.

  Etter avskjedigelsen av Schreuder har Ajax valgt å la John Heitinga få stige i gradene. 39-åringen trente U23-laget til Ajax og er godt kjent med klubben. Han hadde ansvaret da Ajax slo Excelsior sist helg.

  Heitinga har spilt for Ajax i to perioder. Han har også spilt for Atlético Madrid i Spania, Everton og Fulham i England og Hertha Berlin i Tyskland. Heitinga har også 87 landskamper for Nederland og var en del av laget som tok sølv i fotball-VM i 2010. Han ble utvist i finalen mot Spania.

  Amsterdam-giganten ligger foreløpig på 4.-plass i den nederlandske æresdivisjonen, fem poeng bak ligaleder Feyenoord.

  (©NTB)

  John Heitinga er ny Ajax-trener
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skadd Mbappé mister mesterligakamp mot Bayern

  Kylian Mbappé har en lårskade og er satt ut av spill i tre uker. Paris Saint-Germain må greie seg uten ham i det første møtet med Bayern München i mesterligaen.

  Den franske storklubben gikk ut med de dårlige nyhetene dagen etter 3-1-seieren over Montpellier. Mbappé haltet der av banen etter en halvspilt omgang.

  Storscoreren har fått påvist en skade i venstre lår. Den holder Mbappé ute i tre uker, og det gjør at han mister hjemmekampen mot Bayern i åttedelsfinalen i Champions League 14. februar.

  Han går også glipp av flere oppgjør i Ligue 1.

  (©NTB)

  skadd mbappe
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Varane gir seg på landslaget - Vil gjøre plass for den nye generasjonen

  United-stjernen Raphaël Varane bekrefter på Instagram at han gir seg på Frankrikes landslag.

  «Å representer vårt flotte land i ti år har vært en av de største ærene i mitt liv», skriver midtstopperen, som takker det franske folket fra bunnen av hans hjerte.

  Den tidligere verdensmesteren begrunner avgjørelsen med å gi plass til nye talenter:

  «Jeg kommer helt sikkert til å savne disse øyeblikkene, men tiden er inne for at den nye generasjonen tar over. Vi har en gjeng talentfulle unge spillere som er klare for å ta over, som fortjener en sjanse.»

  Varane spiller for Manchester United, og har tidligere briljert for Real Madrid hvor han var i ti år.

  I 2018 fikk han tittelen ridder etter at han ble verdensmester i fotball for Frankrike. Varane står med 93 landskamper for hjemlandet. VM-finalen mot Argentina ble den siste.

  Raphael varane
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia