Høydepunkter 29. runde

HamKam var en av de største opprykksfavorittene før årets sesong. Nå er Hamarlaget klar for 2. divisjon. Les alt om kampene i 1. divisjon her.

 HamKam-spilleren Arnar Førsund sparker til drikkeflaskene
Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Resultater og tabell i 1. divisjon

HamKam rykker ned

Sarpsborg 08 – HamKam 1-0

Video nsps_upload_2009_10_25_20_44_9_4684.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

HamKam har hatt en katastrofal sesong, og spilte for overlevelse i 1. divisjon i dagens kamp mot Sarpsborg 08. Hjemmelaget spiller om om en av kvallikplassene for opprykk, og hadde ingen planer om å gjøre det enkelt for Hamar-laget.

Defensivt HamKam

HamKam gikk defensivt ut, og Sarpsborg fikk tidlig et godt tak på kampen. Etter 15 minutter la Martin Wiig igjen til Øyvind Hoås. Den Høyreiste spissen fikk ikke skikkelig trøkk i avslutningen, men Ivar Rønningen i HamKam målet hang ikke med, og ballen trillet rolig i mål.

Dermed ledet hjemmelaget 1-0 og HamKam måtte komme seg fremover på banen. Etter 32 minutter var Truls Hagen frempå for gjestene, men skuddet fra 14 meters hold gikk over tverrliggeren. HamKam kom bedre inn i kampen utover omgangen, men Sarpsborg gikk likevel til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Sluttspurt

HamKam la om til 4-3-3 i 2. omgang og laget skapte mye mer. Pasoja hadde et godt skuddforsøk etter 56 minutters spill, men Sarpsborg-keeper Heier var på plass. HamKam førte den andre omgangen, men også hjemmelaget kom til enkelte sjanser. Like før slutt var Martin Wiig nære på da han kom alene med keeper, men ballen gikk like utenfor.

Dermed ble det en trist dag for HamKam som klubb, og for fansen som må se laget sitt ta den tunge turen ned i 2 divisjon.

HamKam-trener Vegard Skogheim var tom ord for etter kampen.

- Dette er så tungt at jeg ikke har noen tanker. Ord blir fattig i forhold til dette. For det første har ikke vi vært gode nok i år. For det andre scorer ikke vi på sjansene våre i dag og for det tredje går ingen av resultatene i de andre kampene vår vei, sier han.

Mjøndalen senket serielederen

Mjøndalen - Hønefoss 2-1

Video nsps_upload_2009_10_25_19_35_7_4680.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Serieleder Hønefoss besøkte hjemmesterke Mjøndalen med selvtillit og gull i blikket. Men Mjøndalen hadde bare tapt en gang på eget gress før møtet med Hønefoss og hadde ikke tenkt å ødelegge den statistikken.

Drømmemål

Erik Midtgarden var kampens store spiller, men det var kaptein Mads Hanssen som stod for kampens store øyeblikk. I det 63. minutt plukket han opp ballen på egen banehalvdel og satte opp farten. På sin store ferd over den regntunge gressmatta rundet han fire-fem motspillere og satte ballen iskaldt i mål bak Thomas Solvoll i Hønefoss sitt mål.

Mjøndalen-jubel
Foto: NRK / SCANPIX

Et lite kvarter tidligere hadde høyreback Martin Strange gitt hjemmelaget ledelsen etter en corner. Det var 18-åringens første ligamål denne sesongen.

Innbytter Abdou Darboe reduserte for gjestene like før slutt, men Hønefoss maktet aldri å utligne ledelsen til Mjøndalen, som nå kan feire spill i 1. divisjon også neste sesong.

Dårlig dag på jobben

Hønefoss har scoret mye mål denne sesongen og har fått skryt for sitt underholdene angrepsspill. Men 1. divisjons toppscorer, Lars Lafton, og resten av Hønefosslaget hadde ingen god dag på jobben. Ruskevær, nerver og et av ligaens sterkeste hjemmelag sørget for tap og om mulig en enda mer spennende serieavslutning i årets 1. divisjon.

Slo topplag og berget plassen

Tromsdalen - Kongsvinger 3-0

Video nsps_upload_2009_10_25_20_30_55_4683.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kongsvinger lå på 2. plass på tabellen mens Tromsdalen lå på plassen over nedrykk før dagens oppgjør. Nordlendingene hevet seg med kniven på strupen og knuste Kongsvinger på Tromsdalen Kunstgress.

Tidlig ledelse

Tromsdalen kom tidlig i føringen ved Ole Talberg og så seg aldri tilbake. Godt angrepsspill og flere store målsjanser, men ingen flere scoringer var fasit til pause.

Andre omgang startet roligere, men tok seg veldig opp mot slutten. Og det var også denne gangen Tromsdalen som stod for underholdningen og ikke minst målene. To kjappe scoringer i det 73. og 79. minutt avgjorde kampen.

Trygg grunn

Tromsdalen kan sprette champagnen etter at de sikret videre spill i 1. divisjon med denne seieren. Kongsvinger ligger på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Hønefoss.

Jevnspilt og målløst

Løv-Ham – Alta 0-0

Video nsps_upload_2009_10_25_22_22_56_4696.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det var to jevne lag som møttes til oppgjør på Varden Amfi da Løv-Ham tok imot Alta i dag. Kun to poeng skilte lagene på tabellen før oppgjøret.

Kjedelig omgang

I den første omgangen stanget lagene mot hverandre uten at noen av dem skapte mange store sjanser. De fremmøtte fikk ikke se den store underholdningen, og omgangen var preget av mange feilpasninger. Begge lag spilte seg fint frem til motstanderens 16-meter, men derfra og frem var det full stopp.

Nære på for Idriz

Altas Aziz Idris var nærmest da han allerede etter 4 minutter fikk gå opp upresset like foran mål etter et innlegg fra høyrekanten. Headingen til spissen gikk like over.
Hjemmelagets Velija hadde flere gode skuddforsøk, men Altas keeper Miko Vilmunen var på rett sted hver gang. Dermed gikk lagene målløst til pause.

Innbytter så rødt

I andre omgang hevet hjemmelaget seg betraktelig, og skapte mange store sjanser. Miko
Vilmunen måtte flere ganger strekke seg så lang han var, men klarte å holde nullen. Utover i omgangen så det ut til at gikk Løv- Ham gikk tom for krefter, og Alta kom noe mer inn i kampen. Likevel var det først etter 84 minutter, da Løv-Hams innbytter Kim-Rune Hellesund pratet på seg rødt kort, at gjestene kom til seg til de store mulighetene.

Løv-Hams keeper Deinoff gjorde noen fantastiske redninger i sluttminuttene, og reddet det ene poenget for hjemmelaget. Løv-Ham var nok det beste laget, men etter det røde kortet var de nok fornøyd med det ene poenget.

Haugesund mot opprykk

Skeid – Haugesund 0-4

Video nsps_upload_2009_10_25_19_9_7_4677.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skeid startet kampen brukbart på Bislett, selv om de ikke hadde noe annet å spille for enn spillernes egen selvfølelse, da de allerede har rykket ned fra 1. divisjon i år. Men etter 33 minutter gikk luften ut av Skeid-ballongen da Thomas Sørum snappet opp et svakt tilbakespill fra Strøm Pedersen i Skeid-forsvaret. Derfra rundet FKH-spissen enkelt Jørgensen og satte ballen i åpent mål. Et par minutter senere var det Dag Roar Ørsal som var fremme og satte inn 2-0 scoringen. Skeid hadde kanskje planer om ikke å gi bort poengene lett, men med 0-2 til pause kan det bli vanskelig å finne frem det beste spillet for et lag som ikke lenger har bruk for poengene.

Andre omgang ble ikke overraskende, svært vanskelig for hjemmelaget, som ikke var spesielt aggressive. De lot FKH spille ball og var heldige med at de bare slapp inn ytterligere to mål.

At Skeid tapte denne kampen stort vil ikke komme som noen overraskelse, med tanke på at de tapte 6-0 for Hønefoss forrige runde, mens FKH på sin side vant med de samme siffrene.

Med seier kryper FKH opp på 2. plass på tabellen, med like mange poeng som Hønefoss på 1. plass. De tre målene bortelaget satte forbi Jørgensen i Skeid-målet sørget også for at FKH nå har scoret flest mål i årets 1. divisjon.

Bryne sikret plassen

Bryne – Notodden 1-0

Video nsps_upload_2009_10_25_18_16_22_4673.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Bryne trengte tre poeng mot nedrykksklare Notodden for selv å være sikret videre spill. Hjemmelaget gjorde det de trengte med Christian Gauseth sin scoring etter 62 minutter. Midtbanespilleren fyrte av fra 17 meter og satte ballen til side for keeper.

Seieren var fortjent for hjemmelaget som skapte flest sjanser og hjemmelaget burde kanskje vært i ledelsen etter 1. omgang.

Bryne er etter seieren altså oppe på 39 poeng sammen fire andre lag på midten av tabellen. Dermed er de klare for en ny sesong i 1. divisjon.


Begge lag fornyet kontrakten

Nybergssund Trysil – Moss 0-2

Video nsps_upload_2009_10_25_17_45_57_4668.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Med seier ville begge lagene være sikret mer 1. divisjonsspill neste sesong. Etter to scoringer i 2. omgang var det Moss som trakk det lengste strået, men andre resultater sikret at også NIL-Trysil vil være å se i den nest siste divisjonen også til neste år.

Einar Kalsæg scoret dagens første for Moss rett etter pause, etter å ha mottat ballen inne i 16-meteren og satt ballen lavt i høyre hjørne. Etter 75 minutters spill satte Vladan Grujic inn 2-0 målet og dermed var mye gjort mot et noe tafatt hjemmelag.

Moss ligger med seieren på 7.plass, mens NIL-Trysil faller til 10. Plass, ett poeng bak dagens motstander.

Sogndal misbrukte muligheten

Sogndal – Stavanger 1-1

Video nsps_upload_2009_10_25_17_54_10_4670.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sogndal hadde muligheten til å hente inn lagene foran seg, og komme på direkte opprykksplass med seier hjemme mot bunnlaget Stavanger.

Hjemmelaget leverte en kjedelig å svak første omgang foran hjemmepublikummet, og gjestene gjorde en god jobb i forsvar. Det ble en sjansefattig omgang, men rett før pause fikk Stavanger et mål annulert, etter at Fredrik Norberg sto i offside. Dermed gikk lagene målløse til pause.

Gjestene best

Gjesten åpnet den andre omgangen best. Etter 59 minutter var Robert Stene nære på da han kom alene med keeper, men den polske keeper Piotr ventet ham ut, og reddet.
Like etter var Stene frempå igjen, men nok engang var Piotr på plass med en god redning.

Stavanger presset på og etter 64 minutters spill kom scoringen. Den kom ved den utleide Sogndal-spilleren Valtter Laaksonen. Finnen fikk ballen på åtte meter, og dunket ballen i mål.

Må vinne mot Hønefoss

Gjestene ledet fortjent, men hjemmelaget begynnte å presse på for utligningen umiddelbart. Etter 72 minutter Slår Per Egil Flo et frispark gjennom hele feltet, og rett i mål. 1-1.
Sogndal presset på videre, og skapte flere gode sjanser, men klarte ikke å score det avgjørende målet. Dermed endte det uavgjort på Fosshaugane Campus. Sogndal må vinne den siste kampen mot Hønefoss for å ende på direkte opprykk.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • André Hansen ut med skade

  Skadene hoper seg opp for landslaget før de viktige kampene mot Tyrkia og Montenegro om to uker. I kveld måtte keeper Hansen gi seg halvveis ut i andre omgang med det som så ut som en smell i kneet.

  – Han går av fordi han har vondt i venstre kne, en vridning i kneet som gjør vondt. Det er for tidlig å si noe om landskampene, sa RBK-lege Reidar Due etter kampen.

  Selve kampen vant Rosenborg til slutt 3-1. Formspiller Stefano Vecchia satte inn 1-0 etter 26 minutter spill. Kent Håvard Eriksen utliknet ti minutt ut i andre omgang.

  Men Rosenborg kom tilbake. Vecchia headet inn sitt andre for kvelden et kvarter før slutt, mens Noah Holm punkterte kampen på overtid med RBKs tredje scoring.

  Med det tar Rosenborg viktige poeng i medaljestriden.

  Eliteserien fotball 2021: Rosenborg - Mjøndalen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo