Mot sølv for Molde

Med seier borte i Fredrikstad skal det et lite under til for at sølvet ikke havner i Molde. FFK på sin side må ut i kvalifisering.

Moldes Makhtar Thioune
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Makhtar Thioune og Jose Mota sikret sølvmedaljene for Molde da de scoret mot Fredrikstad. Molde vant til slutt 2-1 etter en dramatisk avslutning på kampen.

Molde ligger nå tre poeng foran Stabæk og har åtte plussmål å gå på før hjemmemøtet mot nedrykksklare Bodø/Glimt i siste runde.

Både Molde-trener Kjell Jonevret og kaptein Daniel Berg Hestad var godt fornøyd med seieren og nesten garantert sølvmedaljer.

- Det er femte gang jeg tar sølv bak Rosenborg. Jeg har en god følelse nå, og vi har gjort en god sesong sa Berg Hestad etter kampen.

Jonevret gleder seg til cupfinalen, men håper også på en skikkelig folkefest i siste runde hjemme i Molde.

- Mye skal gå galt om det ikke blir sølv nå, og jeg håper det blir fest neste helg, sier han.

Video: Intervju med Jonevret

Østfold-oppgjør

Tom Nordlie

Tom Nordlie

Foto: GISLE ODDSTAD / Scanpix

Fredrikstad må belage seg på å møte erkerival Sarpsborg i kvalifisering for å berge eliteserieplassen. Fredrikstad-trener Tom Nordlie var ganske rolig etter kampen.

- Jeg viste dette var et av tre mulige scenarioer, og vi må fokusere på at vi skal gjøre det selv, sa Nordlie, som var litt bitter for å tape en kamp han mente de førte.

- Vi hadde stang ut før vi slapp inn to merkelige mål. Det ble litt Hawaii på slutten, men alt i alt syntes jeg vi var best, sa Nordlie.

Nett-TV: - Nå må vi restituere hodene (saken fortsetter under)

Han hadde 100 prosent uttelling på hjemmebane som Fredrikstad-trener, og var avhengig av nok en seier for å kunne unngå kvalifisering. Slik skulle det ikke gå i et en fotballkamp som virkelig våknet til liv de siste ti minuttene.

Først gjorde Makhtar Thioune det meste selv da han skar inn fra venstre og
banket ballen i motsatt hjørne etter 82 minutter.

Mota økte

Thioune pådro seg gult kort etter feiringen før han ble tatt av banen. Kun tre minutter senere var det duket for 2-0 ved Jose Mota etter svakt forsvarsspill. Fredrikstad klarte å mobilisere en sluttspurt, og reduserte på straffespark ved Ardian Gashi med tre minutter igjen av ordinær tid.

Det åpnet seg naturlig store rom mot slutten for Molde, og romsdalingene hadde et par store sjanser til å punktere kampen.

Før Molde tok ledelsen var Fredrikstad nærmest scoring. Everton Santos da Costa har vist god form i de siste kampene, og var også søndag Fredrikstads beste offensive spiller.

Men han lyktes ikke med å få uttelling på sjansene i søndagens kamp. Nærmest scoring for hjemmelaget var Alex Valencia tidlig i 2. omgang, men avslutningen traff stolperoten og gikk utenfor.

Lagene:

Fredrikstad (4-3-3): Kenny Stamatopoulos Vidar Martinsen, Jan Tore Ophaug, Raio Piiroja, Wallace Fernando Pereira (Joachim Thomassen fra 77.) Celso Borges, Hans Erik Ramberg (Raymond Kvisvik fra 88.), Ardian Gashi Alex Valencia (Gardar Johannsson fra 80.), Everton Santos da Costa, Mattias Andersson.

Molde (4-3-3): Knut Dørum Lillebakk Marcus Andreasson, Vegard Forren, Christian Steen, Øyvind Gjerde Daniel Berg Hestad, Makhtar Thioune (Rune Ertsås fra 83.), Thomas Holm Mattias Mostrøm (Aksel Berg Skjølsvik fra 77.), Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf (Jose Mota fra 59.).

Moldes Mattias Mostrøm ( øverst til venstre) i duell med Everton og Pereira
Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Fotballnyheter