Byttet halve laget – vant igjen

Ole Gunnar Solskjær hadde braksuksess med noe som liknet et B-lag på midtbanen og i angrep. Akkurat slik Alex Ferguson er kjent for.

Ole Gunnar Solskjær Erling Moe

Trener Ole Gunnar Solskjær og toppspillerutvikler Erling Moe jubler etter Moldes seier over Fredrikstad torsdag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

To kanonscoringer i første omgang, først ved Thomas Holm og deretter ved Daniel Chima Chukwu, sikret Molde sin tredje seier på fire kamper mot FFK.

Og det med noe som liknet et B-lag fremover på banen. Sånt gleder Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

- De første ti minuttene av første omgang så det ut til at vi lå og sov enda, men etter det synes jeg vi var veldig bra, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

  • Hvor gode er Molde i år? Diskutér nederst i saken!

To drømmescoringer

Solskjær stilte riktignok med Espen Bugge Pettersen i mål akkurat som i forrige kamp, og forsvaret var det samme som festkampen mot Lillestrøm 16. mai.

Men der stopper også det meste av likheten mellom de to startoppstillingene.

For fremover på banen hadde nemlig Ole Gunnar Solskjær byttet samtlige spillere med unntak av to. Kun Magne Hoseth og Davy Claude Angan fikk fornyet tillitt.

Dermed var det også erstatterne som måtte score. Og det gjorde de.

Etter ni minutter fikk Thomas Holm drømmetreff og førte Molde opp i ledelsen. Fredrikstads Hans Erik Ramberg slurvet like utenfor egen 16-meter og spilte ballen i bena på Holm. Han smalt til og scoret via stolpen.

Seks minutter senere vard et Daniel Chima Chukwu som doblet ledelsen. Han fikk ballen på 16 meter, vendte bort Ramberg og banket ballen vakkert opp i nærmeste kryss.

Scoring Molde

FFK-keeper Lasse Staw var sjanseløs på skuddet fra Daniel Chima Chukwu, som ga Molde 2-0.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Roterer - som United

Britain Soccer Premier League

Ole Gunnar Solskjær var først spiller under Alex Ferguson i Manchester United, og deretter var han assistenten hans.

Foto: Jon Super / Ap

At erstatterne tar ansvar og scorer, er noe Manchester United-boss Alex Ferguson har lyktes med i en årrekke, noe som kanskje ble tydeligere enn noensinne i Champions League-semifinalene mot Schale 04 i år.

Manchester United vant greit den første kampen 2-0. Til returoppgjøret byttet Solskjærs læremester Alex Ferguson ut ni av spillerne fra den første kampen.

Det resulterte i en svært overbevisende 4-1-seier.

Men mot FFK kunne det gått galt på slutten for Solskjærs menn.

Fredrikstad presset hardt i andre omgang, og to av nøkkelspillerne måtte ut med mageproblemer.

- Jeg måtte inn på do, og Magnus (Wolff Eikrem) måtte spy. Det er kanskje noe vi har spist, sa Magne Hoseth etter kampen.

Fredrikstad presset

Med seier mot Fredrikstad bekrefter Molde sin posisjon i toppen av tabellen. De har nå 14 poeng, og ligger med det på fjerdeplass.

Fredrikstads mål ble scoret av formspiller Tarik Elyounoussi. Fredrikstads hjevendte sønn storspilte og scoret mot Vålerenga 16. mai, og mot Molde satte han inn en scoring fra hjørnet av 16-meteren etter scorer etter en corner.

- Dette er veldig kjipt. Vi kom ikke helt i gang, og de spilte mye rundt og mellom oss i første omgang. VI ble enige om å ta oss sammen i andre omgang, og det klarte vi. Så jeg synes vi hadde fortjent ett poeng, sier Elyououssi.

Fredrikstad presset tidvis hardt i andre omgang, men klarte ikke å score mer enn en gang, og Molde-keeper Espen Bugge Pettersen hadde blant annet en feberredning i sluttminuttene.

Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med forsvarsspillet, spesielt i andre omgang.

- Vi begynte å bli slitne i andre omgang, og vi var ikke presise nok i angrepsspillet. Vi har mye å gå på det offensive, og det er dette vi trener på hver dag. Vi har en del kjempesjaner og går i offside et par ganger. Forsvarsspillet er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp