Dette har kun skjedd én gang tidligere i år

Her har Franck Boli nettopp scoret og sørget for at Stabæk tok bortepoeng mot Molde søndag. Dét har bare Strømsgodset klart før dem denne sesongen.

Franck Boli

Franck Boli scoret Stabæks 2-2-mål i siste spilleminutt.

Det så ut til å gå serielederens vei. Med en 2-0-ledelse etter første omgang kunne de bare trygget ledelsen inne.

Eller som trener Tor Ole Skullerud sa til C More etter kampen:

– Dette burde vi avgjort tidlig i første omgang.

I stedet snudde Stabæk kampen etter pause.

Først ved Michael Stephens og så ved Franck Boli - i siste spilleminutt.

– Vi kom faktisk hit for å vinne. Vi tenkte ikke på å tape og fikk til en veldig god andre omgang, sa Boli etter 2-2 mot serielederen.

– Sterk prestasjon

Målsettingen om seier var optimistisk. Ingen har slått Molde borte i år.

Faktisk var det bare ett eneste lag som hadde tatt poeng i Molde før Stabæk reiste dit søndag: Strømsgodset 11. mai (2-2).

– Det er en sterk prestasjon av oss det vi gjør her i dag, sier Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg.

Molde-keeper Ørjan Nyland var på sin side svært misfornøyd over at de slapp Stabæk inn igjen i kampen.

– Vi fikk to billige drittmål i mot. Det er kjedelig og ikke bra nok, sa han.

Burde ledet mer

Det hele startet riktignok som forventet da serielederen tok ledelsen ved Tommy Høiland etter 12 minutter. Mohamed Elyounoussi doblet så ledelsen like før pause og Molde virket svært komfortable, siden Stabæk nesten ikke skapte noenting før pause.

Molde hadde dessuten gode muligheter til å lede med større sifre til pause. Serielederne viste utmerket kontringsfotball ved flere anledninger, men i avslutningsfasen var ikke alt som det skulle.

– Jeg er skuffet. Det er ikke mye positivt vi kan ta med oss herfra. Vi ledet 2-0 og burde tatt dette hjem, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud til C More.

Stabæk hadde tapt sine fire siste bortekamper i eliteserien før det ble poeng i Molde. Serielederne har fortsatt seks poengs luke til toer Odd, som slo treer Strømsgodset med 1-0 lørdag.