Rooney: - Messi er latterlig. For meg den beste noensinne

Lionel Messi hylles av en hel fotballverden etter å ha scoret historiske fem mål mot Leverkusen onsdag kveld.

Lionel Messi

Lionel Messi scoret fem ganger mot Leverkusen onsdag. Nå hører han til blant de aller, aller største, mener flere fotballkolleger.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Kampreferat: Barcelona - Bayer Leverkusen 7-1

Rooney

Etter fem Messi-mål er Wayne Rooney en av dem som lar seg imponere av argentineren.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Argentineren stoppet ikke før han hadde scoret fem mål - flere enn noen andre i mesterliga-historien.

Selv var den lille argentineren som vanlig nøktern og høflig når han skulle beskrive sin egen innsats etter kampslutt.

– Jeg er lykkelig. Det er stort å score fem mål, men det viktigste i dag var at vi vant og kvalifiserte oss til kvartfinale. Vi vet at det blir vanskelig å vinne serien i år, men vi vil forsvare mesterligatittelen vår, sier argentineren.

Men om Messi lar de aller største ordene bli liggende etter at hjemmelaget vant 7-1 i returkampen og 10-2 sammenlagt over Leverkusen, er det andre som er rausere med komplementene.

Det har nemlig aldri tidligere skjedd i mesterliga -historien at en spiller har scoret fem ganger, og Messi greide det attpåtil i cupspillet. Den lille, store argentineren tryllet ballen i mål i det 25., 43., 49., 58. og 84. minutt.

Hylles

Manchester United-spiss Wayne Rooney er en av dem som har latt seg imponere.

– Messi er latterlig. For meg den beste noensinne, skriver han på mikrobloggnettstedet Twitter.

Michael Owen drister seg til å blande seg inn i den evige debatten om tidenes fotballspiller når han skriver på Twitter.

Jeg er ikke gammel nok til å ha sett noen av de største. Men jeg kan ikke fatte at noen kan ha spilt fotballen så bra som Messi, skriver han.

Innbytter Cristian Tello scoret også to ganger for Barcelona, som ledet 7-0 før gjestene fra Tyskland fikk sitt trøstemål på Karim Bellarabis langskudd i siste minutt.

54 mål på 50 kamper

Messis lagkamerat Cesc Fabregas mener at Messi er tidenes beste.

– Det er ikke grense for hva Leo kan greie. Han er den beste spilleren i historien. Han spilte ikke i helgen fordi han var utestengt, og han ville vise seg fram i dag. Han nyter å være på banen, og vi er heldige som har ham, sa Fabregas etter kampen.

Trener Pep Guardiola er også imponert.

– Han er en unik spiller. Det er ikke lett å score fem mål, men om Leo setter seg som mål å score seks i en kamp så kommer han sikkert til å greie det, sa han.

Med sine fem mål onsdag er Messi oppe i 12 mesterligamål på sju kamper denne sesongen. Dermed er han turneringens klare toppscorer.

Han er også oppe i 49 mål for Barcelona denne sesongen, og landskamper inkludert har han 54 mål på 50 spilte kamper.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ingen sand

Svein Oddvar Moen dømte kampen på Camp Nou, der Leverkusen før start håpet å stå for et lite mirakel og vende 1-3 på hjemmebane til avansement.

– Om vi greier å strø sand i Barcelona-maskinen, har vi en sjanse, sa Leverkusen-trener Robin Dutt.

Det greide laget hans aldri. Moen ga et tidlig gult kort til Simon Rolfes for ufint spill mot Andrés Iniesta og senere ett til Gonzalo Castro for en ettersleng mot samme mann. Etter hvert fikk hjemmelaget gjøre som de ville.

– Selv mot et lag som Barcelona gjør et så stort tap fryktelig vondt, men det vil være urett mot spillerne mine å antyde at de ga opp, sa Dutt.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England