NRK Meny
Normal

Rooney: - Messi er latterlig. For meg den beste noensinne

Lionel Messi hylles av en hel fotballverden etter å ha scoret historiske fem mål mot Leverkusen onsdag kveld.

Lionel Messi

Lionel Messi scoret fem ganger mot Leverkusen onsdag. Nå hører han til blant de aller, aller største, mener flere fotballkolleger.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Kampreferat: Barcelona - Bayer Leverkusen 7-1

Rooney

Etter fem Messi-mål er Wayne Rooney en av dem som lar seg imponere av argentineren.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Argentineren stoppet ikke før han hadde scoret fem mål - flere enn noen andre i mesterliga-historien.

Selv var den lille argentineren som vanlig nøktern og høflig når han skulle beskrive sin egen innsats etter kampslutt.

– Jeg er lykkelig. Det er stort å score fem mål, men det viktigste i dag var at vi vant og kvalifiserte oss til kvartfinale. Vi vet at det blir vanskelig å vinne serien i år, men vi vil forsvare mesterligatittelen vår, sier argentineren.

Men om Messi lar de aller største ordene bli liggende etter at hjemmelaget vant 7-1 i returkampen og 10-2 sammenlagt over Leverkusen, er det andre som er rausere med komplementene.

Det har nemlig aldri tidligere skjedd i mesterliga -historien at en spiller har scoret fem ganger, og Messi greide det attpåtil i cupspillet. Den lille, store argentineren tryllet ballen i mål i det 25., 43., 49., 58. og 84. minutt.

Hylles

Manchester United-spiss Wayne Rooney er en av dem som har latt seg imponere.

– Messi er latterlig. For meg den beste noensinne, skriver han på mikrobloggnettstedet Twitter.

Michael Owen drister seg til å blande seg inn i den evige debatten om tidenes fotballspiller når han skriver på Twitter.

Jeg er ikke gammel nok til å ha sett noen av de største. Men jeg kan ikke fatte at noen kan ha spilt fotballen så bra som Messi, skriver han.

Innbytter Cristian Tello scoret også to ganger for Barcelona, som ledet 7-0 før gjestene fra Tyskland fikk sitt trøstemål på Karim Bellarabis langskudd i siste minutt.

54 mål på 50 kamper

Messis lagkamerat Cesc Fabregas mener at Messi er tidenes beste.

– Det er ikke grense for hva Leo kan greie. Han er den beste spilleren i historien. Han spilte ikke i helgen fordi han var utestengt, og han ville vise seg fram i dag. Han nyter å være på banen, og vi er heldige som har ham, sa Fabregas etter kampen.

Trener Pep Guardiola er også imponert.

– Han er en unik spiller. Det er ikke lett å score fem mål, men om Leo setter seg som mål å score seks i en kamp så kommer han sikkert til å greie det, sa han.

Med sine fem mål onsdag er Messi oppe i 12 mesterligamål på sju kamper denne sesongen. Dermed er han turneringens klare toppscorer.

Han er også oppe i 49 mål for Barcelona denne sesongen, og landskamper inkludert har han 54 mål på 50 spilte kamper.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ingen sand

Svein Oddvar Moen dømte kampen på Camp Nou, der Leverkusen før start håpet å stå for et lite mirakel og vende 1-3 på hjemmebane til avansement.

– Om vi greier å strø sand i Barcelona-maskinen, har vi en sjanse, sa Leverkusen-trener Robin Dutt.

Det greide laget hans aldri. Moen ga et tidlig gult kort til Simon Rolfes for ufint spill mot Andrés Iniesta og senere ett til Gonzalo Castro for en ettersleng mot samme mann. Etter hvert fikk hjemmelaget gjøre som de ville.

– Selv mot et lag som Barcelona gjør et så stort tap fryktelig vondt, men det vil være urett mot spillerne mine å antyde at de ga opp, sa Dutt.

Fotballnyheter