Mentor kan bli førstevalget

Skadeplagede Jon Knudsen kan ikke utelukkes som førstekeeper mot Portugal, men kan like gjerne få rollen som støttespiller for Rune Almenning Jarstein.

Jon Knudsen

Jon Knudsen i aksjon på landslagstrening onsdag.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Jon Knudsen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein

Jon Knudsen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein backer hverandre opp

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Drillo ville heller ikke onsdag bekrefte valg av keeper i EM-kvalifiseringskampen mot Portugal i Lisboa lørdag. Flere tror Jarstein står, men rutinen og en friskmeldt Knudsen kan bli foretrukket. Stabæk-keeper Knudsen skulle egentlig ikke være med denne gangen etter gjentatte skader, men kom inn bakveien og kan kapre plassen på streken.

- Nei, jeg er usikker og vet ikke helt hva det blir. Jeg blir uansett med nedover. Det ville vært umulig senere å få den ene ned om det skulle skje noe med den andre. Jeg er veldig fornøyd med å få komme på samlingen og få trent med gutta. Jeg er mer en utfordrer nå med de to månedene jeg har bak meg med skader og sykdom, sier Knudsen til NTB.

Deler erfaring

Han legger ikke skjul på at han gjerne starter på Luz stadion i den portugisiske hovedstaden.

- Jeg har alltid lyst til å spille kamper, men må se helheten i det. For det kan ikke bare gå på lyst, for alle vil spille den kampen. Jeg er motivert og gir det jeg kan på trening, så får vi se hva det står til, sier veteranen.

Han sier det ikke er noe problem å ende opp som mentor for Jarstein, som har variert veldig i prestasjonene i Viking-buret hittil i 2011.

- Vi prater mye, sitter på samme sete i bussen og prøver å ikke bare snakke fotball og kamper. Der deler vi erfaring fra privatlivet og har et avslappet forhold til dette (duellen). På treningsfeltet gir vi alt og backer hverandre opp så godt vi kan. Dette er en match som er morsom å få være med på. Vi har lite å tape ettersom Portugal har presset. Det er bare å slippe ned skuldrene, sier Knudsen.

Hindre skudd

Han virker selvsikker. Det er tegn på at han ikke har fått noen endelig beskjed om at benken venter. Veteranen hadde neppe blitt med på turen til Portugal om han ikke øynet muligheten for å spille. Han hadde en god kamp da Norge vant 1-0 hjemme i Oslo i omvendt kamp i fjor.

- Litt sånn jeg forberedte meg sist. Det kan skytes fra hvor som helst og fra hvilket hold som helst, og det handler om å være konsentrert hele tiden på skudd. Det gjelder å jage på gutta foran deg så de hele tiden er så tett på motstanderen at de kan forhindre skudd. Legger de an så må vi ha en som kan blokkere.

- Vi kan ikke gi dem for mye plass fra 30 meter og inn. De har noen gode og merkelige skudd, som gjør at det kan være vanskelig å forstå ballbanen, men er vi tette nok skal vi hindre dem fra å få mange målsjanser, sier Knudsen.

Så gjenstår det å se om det blir han eller Jarstein som skal stoppe skuddforsøkene.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp