Tror Drillos kan overraske

Flere norske fotballprofiler mener Norge og landslagssjef Egil Olsen kan overraske mot et av verdens beste landslag, Portugal.

Harald Aabrekk, Martin Andresen og Ole Gunnar Solskjær

Trenertrioen Harald Aabrekk, Martin Andresen og Ole Gunnar Solskjær har tro på at Norge kan overraske mot Portugal på lørdag.

Foto: Scanpix

Det er optimisme å spore i fotball-Norge før EM-kvalifiseringskamp mot Portugal..

- Vi vinner mot Portugal, sier en veldig optimistisk Sogndal-trener og tidligere assistent-trener på landslaget, Harald Aabrekk.

Han tror Drillo har et kort i ermet som han kan bruke mot Portugal.

- Jeg tror Egil har større fornyingevne enn mange folk tror. Han kan komme til å overraske i bortekampen mot Portugal, sier Aabrekk videre til NRK.

Vente ut motstanderen

Aabrekk får støtte av Vålerenga-trener og tidligere landslagskaptein Martin Andresen.

- Egil har hatt suksess mot antatt bedre motstandere før. Det å ligge i en 4-5-1-formasjon og vente på motstanderne våre, har vi gjort mange ganger med mange gode resultater, sier Martin Andresen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Alltid en mulighet

Også Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har tro på sin tidligere sjef på landslaget.

- Det er selvfølgelig en kjempevanskelig kamp, men det er alltid muligheter i en sånn kamp og Norge har vist det før at vi kan få poeng ut av sånne kamper, sier Ole Gunnar Solskjær.

Verdens beste

Da Drillo nylig tok ut troppen som skal møte Portugal snakket han i store ord om motstanderen. Han omtalte Portugal som kanskje verdens beste fotball-lag for øyeblikket. Laget er besatt med stjernespillere på samtlige plasser.

To av de i landslagstroppen tror at uavgjort er det beste Norge kan håpe på mot Portugal som er rangert som nummer åtte på FIFA-rankingen i mai.

- Det vil være et godt resultat, sier Rune Allmenning Jarstein som trolig kommer til å stå i det norske målet.

- Det blir en tøff kamp. Portugal har et veldig godt lag og det er bortebane, så det blir tøft, sier Aalesunds Jonathan Parr.

Les også:

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP