Effektive United slo Chelsea

Manchester United økte ledelsen på toppen av tabellen i Premier League etter at de slo Chelsea 3-1 på Old Trafford.

Manchester United-jubel

Manchester United-jubel mot Chelsea

Foto: Jon Super / Ap

Kampfakta: Manchester United - Chelsea

Chris Smalling

Chris Smalling nikker inn 1-0 til Manchester United mot Chelsea.

Foto: Jon Super / Ap

Manchester United var dødelig effektive før pausen, og selv om det var gjestene fra London som hadde flest sjanser, var det vertene som kunne gå til hvilen med en 3-0-ledelse.

Kampen kunne fort ha endt 6-5, men et enormt sjansesløseri etter pause holdt sifrene nede.

- Begge lag hadde mange store sjanser, men vi var bedre i de avgjørene øyeblikkene og vant derfor fortjent, sa Nani etter kampen.

To mål - to offside

Et par litt heldige dommeravgjørelser og noen flotte avslutninger var det som skilte lagene i den første omgangen.

Chris Smalling sendte United i ledelsen etter bare åtte minutters spill på Old Trafford. Han var muligens i offside da han nikket frisparket i mål, men dommer Phil Dowd godkjente scoringen.

Daniel Sturridge fikk en gyllen mulighet til å utlikne etter 20 minutter da han ble spilt fri på femmeteren av Fernando Torres, men på en merkelig måte klarte han å treffe United-keeper David de Gea som egentlig var helt utspilt.

Et passivt Chelsea-forsvar rygget da Nani fikk ballen og gikk mot mål. Skuddet fra 18 meter fant veien i det lengste krysset. Repetisjoner av scoringen viste at også Nani var i en tvilsom offsideposisjon da han fikk ballen, men det ble også oversett av dommeren.

Like før dommeren blåste til pause fikk Wayne Rooney servert ballen på gullfat etter en dårligklarering av John Terry. Toppscoreren i Premier League fikk en lett jobb med å bredside ballen i mål. Hans niende mål på fem kamper.

Wayne Rooney

Wayne Rooney scoret 2-0-målet.

Foto: Jon Super / Ap

Chelsea hadde i sum flere målsjanser enn United i den første omgangen, men var ikke på langt nær så effektive som vertene.

Ga håp

Fernando Torres ga Chelsea et lite håp etter reduseringen til 1-3 etter 35 sekunder av 2. omgang, men det skulle vise seg at det ikke var de blå sin dag.

Wayne Rooney fikk en mulighet til å sette inn sitt andre mål for dagen da United fikk straffespark i det 55. minuttet, men han skled i skuddøyeblikket og ballen gikk utenfor.

Torres fikk også en stor mulighet til å bli tomålsscorer åtte minutter før full tid, men klarte å skyte ballen utenfor etter at han hadde fintet seg forbi United-keeperen.

På overtid klarte innbytter Dimitar Berbatov det samme mesterstykket foran åpent mål.

Femte strake

Hjemmelaget tok sin femte strake seier og er nå alene på tabelltoppen etter at byrival City avga poeng mot Fulham. Chelsea gikk på sesongens første tap og er nå fem poeng bak serielederen. Til sammenligning vant Chelsea de fem første seriekampene i fjor, 21-1 i målforskjell, men var ni poeng etter United da sesongen var ferdig.

- Den store forskjellen i denne kampen var at Manchester United scoret tre mål i første omgang. Det var ikke så stor forskjell på lagene, men vi må fokusere på å score på sjansene vi får, sa Chelsea-manager Andre Villas-Boas etter kampen.

Dette er den beste seriåpningen til de regjerende mesterne på 26 år.

Les: NRKs fotballblogg: - Perspektiv, please

Aelx Ferguson og Andre Villas-Boas

Alex Ferguson hadde mer å juble for etter kampen enn sin kollega Andre Villas-Boas.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fotballnyheter