Lillestrøm valset over Stabæk

Anthony Ujah ble kampens store spiller da han scoret fire mål i serieåpningen mot Stabæk søndag. Med 7-0-seier sørget Lillestrøm for en skrekkelig debut for Stabæks nye trener, Jørgen Lennartson.

Ujah og Igiebor

Anthony Ujah ble kampens store spiller med fire scoringer.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Stabæk - Lillestrøm 0-7

Anthony Ujah har hatt en kronglete sesongoppkjøring i Lillestrøm. I januar ble han utelatt fra lagets siste treningskamp etter å ha uttrykt misnøye overfor trener Henning Berg på Facebook.

NRK fulgte oppgjøret spark for spark!

 • Mange har tippet at Lillestrøm må kjempe i bunnen av tabellen i år. Tar ekspertene feil? Hvorfor/hvorfor ikke? Diskutér nederst i saken!

Ustoppelige Ujah

Om han satte supportersinnene i kok da, er dette mest sannsynlig glemt etter søndagens oppvisning i Telenor Arena. Etter et av målene løp han bort til benken og ga villig vekk av klemmer - også til Henning Berg.

- Jeg gjorde det for å vise at det ikke er noen konflikt mellom meg og Henning. Vi har vært uenige, men uten diskusjoner kommer man ikke framover, sier Ujah selv til NRK.

Nigerianeren var et uromoment for Stabæk-forsvaret allerede fra kampstart, og satte sitt første mål etter et snaut kvarter. Han ekspederte et innlegg kontant i nota fra kort hold.

Men han stoppet ikke der:

 • 27. minutter: På pasning fra Karim Essediri får Ujah på akrobatisk vis satt sitt andre mål for dagen.
 • 64. minutter: Nok et innlegg fra kanten, denne gangen ved Knudtzon, nok en scoring for Anthony Ujah.
 • 69. minutter: Nigerianerens fjerde mål oser klasse. Han får ballen helt ute på venstrekanten og fosser fra Stabæk-forsvaret. Da han kommer til 16-meteren banker han ballen ned i hjørnet bak en sjanseløs Jan Kjell Larsen.

Dermed ble Ujah den første Lillestrøm-spilleren til å score fire mål i én og samme kamp siden Magnus Powell gjorde det samme i 2001.

Les om de øvrige eliteseriekampene:

Saken fortsetter under bildet!

Ujah

Her setter Ujah inn kampens første mål.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

- Fantastisk

Bortelaget ga seg ikke før Stabæk-målvakt Jan Kjell Larsen hadde plukket ballen ut av eget nett hele sju ganger. Nosa Emanuel Igiebor scoret to mål, mens 17-åringen Ohi Anthony Omoijuanfo scoret kampens siste mål.

- Jeg kan ikke tro det. Ingen hadde forventet dette resultatet. Jeg ønsket å vise for alle at jeg har mye å bidra med til dette laget. Nå er jeg bare glad og fornøyd, sier Ujah.

20-åringen kom til Lillestrøm i fjor vinter, og scoret 18 mål i sin første sesong i norsk eliteserie. I vinter var han svært nære en overgang til Mallorca. Nå lurer de fleste på hvor lenge han blir på Åråsen.

- Jeg skulle egentlig dratt i januar, men nå er jeg her og vil gi alt for klubben. Jeg regner med at det kommer flere muligheter, sier storscoreren selv.

Også Henning Berg er forberedt på at spissen kommer til å forsvinne fra klubben.

- Jeg skulle ønske overgangsvinduet var stengt allerede. I dag spiller han til en tier på børsen, det han gjør er fantastisk. Men om han går, går han for mye penger, sier Berg til TV 2.

- Marerittkamp

Berg var selvfølgelig i ekstase etter storseieren, som er Lillestrøms største borteseier noensinne, samt tidenes største seier i en norsk seriepremiere.

- Det er det beste angrepsspillet jeg har sett i min trenerkarriere. Jeg er utrolig stolt. All ære til gutta, sier han til NRK.

Kollegaen hans i Stabæk, Jørgen Lennartson, var derimot langt nede etter den forferdelige debuten.

- Dette var en mental marerittkamp. Nå må vi slikke sårene og komme oss videre, dette er noe av det verste jeg har vært med på, sier han.

Mange har tippet at Lillestrøm må kjempe i bunnen av tabellen i år. Tar ekspertene feil? Hvorfor/hvorfor ikke? Diskutér her!

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters