Lillestrøm valset over Stabæk

Anthony Ujah ble kampens store spiller da han scoret fire mål i serieåpningen mot Stabæk søndag. Med 7-0-seier sørget Lillestrøm for en skrekkelig debut for Stabæks nye trener, Jørgen Lennartson.

Ujah og Igiebor

Anthony Ujah ble kampens store spiller med fire scoringer.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Stabæk - Lillestrøm 0-7

Anthony Ujah har hatt en kronglete sesongoppkjøring i Lillestrøm. I januar ble han utelatt fra lagets siste treningskamp etter å ha uttrykt misnøye overfor trener Henning Berg på Facebook.

NRK fulgte oppgjøret spark for spark!

  • Mange har tippet at Lillestrøm må kjempe i bunnen av tabellen i år. Tar ekspertene feil? Hvorfor/hvorfor ikke? Diskutér nederst i saken!

Ustoppelige Ujah

Om han satte supportersinnene i kok da, er dette mest sannsynlig glemt etter søndagens oppvisning i Telenor Arena. Etter et av målene løp han bort til benken og ga villig vekk av klemmer - også til Henning Berg.

- Jeg gjorde det for å vise at det ikke er noen konflikt mellom meg og Henning. Vi har vært uenige, men uten diskusjoner kommer man ikke framover, sier Ujah selv til NRK.

Nigerianeren var et uromoment for Stabæk-forsvaret allerede fra kampstart, og satte sitt første mål etter et snaut kvarter. Han ekspederte et innlegg kontant i nota fra kort hold.

Men han stoppet ikke der:

  • 27. minutter: På pasning fra Karim Essediri får Ujah på akrobatisk vis satt sitt andre mål for dagen.
  • 64. minutter: Nok et innlegg fra kanten, denne gangen ved Knudtzon, nok en scoring for Anthony Ujah.
  • 69. minutter: Nigerianerens fjerde mål oser klasse. Han får ballen helt ute på venstrekanten og fosser fra Stabæk-forsvaret. Da han kommer til 16-meteren banker han ballen ned i hjørnet bak en sjanseløs Jan Kjell Larsen.

Dermed ble Ujah den første Lillestrøm-spilleren til å score fire mål i én og samme kamp siden Magnus Powell gjorde det samme i 2001.

Les om de øvrige eliteseriekampene:

Saken fortsetter under bildet!

Ujah

Her setter Ujah inn kampens første mål.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

- Fantastisk

Bortelaget ga seg ikke før Stabæk-målvakt Jan Kjell Larsen hadde plukket ballen ut av eget nett hele sju ganger. Nosa Emanuel Igiebor scoret to mål, mens 17-åringen Ohi Anthony Omoijuanfo scoret kampens siste mål.

- Jeg kan ikke tro det. Ingen hadde forventet dette resultatet. Jeg ønsket å vise for alle at jeg har mye å bidra med til dette laget. Nå er jeg bare glad og fornøyd, sier Ujah.

20-åringen kom til Lillestrøm i fjor vinter, og scoret 18 mål i sin første sesong i norsk eliteserie. I vinter var han svært nære en overgang til Mallorca. Nå lurer de fleste på hvor lenge han blir på Åråsen.

- Jeg skulle egentlig dratt i januar, men nå er jeg her og vil gi alt for klubben. Jeg regner med at det kommer flere muligheter, sier storscoreren selv.

Også Henning Berg er forberedt på at spissen kommer til å forsvinne fra klubben.

- Jeg skulle ønske overgangsvinduet var stengt allerede. I dag spiller han til en tier på børsen, det han gjør er fantastisk. Men om han går, går han for mye penger, sier Berg til TV 2.

- Marerittkamp

Berg var selvfølgelig i ekstase etter storseieren, som er Lillestrøms største borteseier noensinne, samt tidenes største seier i en norsk seriepremiere.

- Det er det beste angrepsspillet jeg har sett i min trenerkarriere. Jeg er utrolig stolt. All ære til gutta, sier han til NRK.

Kollegaen hans i Stabæk, Jørgen Lennartson, var derimot langt nede etter den forferdelige debuten.

- Dette var en mental marerittkamp. Nå må vi slikke sårene og komme oss videre, dette er noe av det verste jeg har vært med på, sier han.

Mange har tippet at Lillestrøm må kjempe i bunnen av tabellen i år. Tar ekspertene feil? Hvorfor/hvorfor ikke? Diskutér her!

Fotballnyheter