Lillestrøm snublet i gullkampen

Lillestrøm burde tatt tre poeng for å henge med i gullkampen, det klarte de ikke.

Espen Søgård
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kampen startet som forventet med Lillestrøm i førersetet og et Odd-lag som hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Men utover i kampen sovnet hjemmelaget totalt og skal alt i alt være meget godt fornøyd med det ene poenget de til slutt satt igjen med. Odd viste at laget har langt større potensial enn tabellposisjonen tilsier og hadde fortjent tre poeng i kveldens kamp på Åråsen.

Lillestrøm ga fra seg initiativet

Etter 18 minutter fikk hjemmelaget uttelling for det spillemessige overtaket de hadde i begynnelsen av kampen. Espen Søgård headet Lillestrøm i ledelsen etter et flott Simen Brenne-innlegg fra venstre. Resten av omgangen eide hjemmelaget totalt og Odd kan takke en god Rune Almenning Jarstein for at ledelsen ikke var større til pause.

Odd med taktisk grep

Etter en svak 1. omgang gjorde Odd en avgjørende taktisk endring da de i 2. omgang la Tommy Svindal Larsen dypt på midtbanen og kjørte Morten Fevang opp i den offensive midtbanerollen. Svindal Larsen tok straks kontroll over midtbanen og Fevang skapte store problemer for Lillestrøm med sin konstante vandring og hodestyrke. Og utover i 2. omgang var de det klart beste laget og produserte flere store sjanser de burde scoret på.

Ruuds revansje

Etter 50 minutter fikk Odd et helt korrekt straffespark da Frode Kippe klønete brøytet ned Espen Ruud bakfra inne i feltet. Vingen tok selv straffesparket, satset på kraft, men Heinz Müller reddet mesterlig. Men Odd ga ikke fra seg initiativet i kampen, fortsatte å angripe og fikk til slutt lønn for strevet. Fem minutter før slutt rev Petter Bruer Hansen seg fri rundt 16-meteren og sendte av gårde et skudd som Müller først reddet. På returen dukket nevnte Ruud opp og banket ballen i mål fra skrått hold. Dermed er Skiens-laget á poeng med Sandefjord før resten av kampene i runde 15 spilles i morgen.

 

Fotball

 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB