NRK Meny
Normal

Lillestrøm sikret

Lillestrøm slo Brann og er sikret kontrakt i eliteserien også neste sesong.

LSKs Espen Søgård
Foto: Solum / Scanpix

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Dødballer er en klassisk Lillestrøm-oppskrift, og den virker fortsatt.

Lillestrøm tok en tidlig ledelse etter at Steinar Pedersen nikket ballen via tverrliggeren og i mål etter sju minutter. Ikke overraskenede scoret Lillestrøm mål etter en dødballsituasjon.

Brann kom mer med i kampen etter scoringen, men klarte ikke å sette de sjansene de fikk i mål.

Det gjorde derimot vertene som økte til 2-0 på overtid i 1. omgang. Nok en gang var det på dødball, og nok en gang var det en forsvarsspiller som nikket i mål. Frode Kippe fikk stå helt umarkert på sju meter og da bommer han sjelden.

Kamp igjen

LSKs Steinar Pedersen

LSKs Steinar Pedersen jubler

Foto: Solum / Scanpix

Bare tre minutter etter pausen kom Branns redusering. Rodolph Austins fine skudd fra 18 meter gikk i krysset og det var spenning i kampen igjen.

Begge lag spilte seg til flere sjanser, men det ble ikke mål før dagens jubilant Espen Søgård satte inn 3-1 til Lillestrøm kvarteret før full tid. På et frispark fikk han stå helt umarkert på ti meter og skjøt ballen sikkert i mål. Dette i hans kamp nummer 300 for de gule og svarte.

I toppen siden 1975

3-1 til Lillestrøm sørget for at de spiller i eliteserien også neste sesong. Ingen har spilt lengre i toppserien enn Lillestrøm. Stasjonsbyen har vært representert på øverste nivå siden 1975.

- Det har vært en merkelig sesong for oss, men er veldig fornøyd med at vi vant kampen i dag, sa en lettet LSK-trener Henning Berg til NRK etter kampen.

Europa i det blå

Brann falt ned til en femteplass og må vinne neste kamp for å han en sjanse til å spille i Europaligaen neste sesong, og på Brann-benken var de ikke like fornøyde.

- Dette var veldig surt. Tre dødballer som vi glipper på er ikke bra. Vi snakket om dette før kampen, og da skal vi ikke glippe som vi gjorde, sa Brann-trener Steinar Nilsen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.