Ingen varm velkomst

Rosenborg-supporterne er fortsatt grinete på at Vidar Riseth valgte Lillestrøm foran å bli i trønderklubben.

Lillestrøms Vidar Riseth
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Derfor blir det ingen 17.mai-fanfare for Riseth når han entrer Lerkendal på fotballens store festdag.

- Helst så skulle vi sett at det ikke ble noen velkomst i det hele tatt. Jeg synes ikke at det er verd å bruke energi på noe sånt. For når du går fra Rosenborg til Lillestrøm så tenker du rett og slett ikke på ettermæle ditt i klubben, sier Bjørn Lyngen, talsmann i Rosenborgs supporterklubb Kjernen.

Riseth hevder selv at han ikke lar seg prege av omgivelsen foran gjensynet med Lekrendal.

- Ting jeg ikke får gjort så mye med bruker jeg ikke så mye energi på, og derfor har jeg ikke tenkt så mye på det, sier Vidar Riseth til NRK.

Lillestrøm-trener Tom Nordlie tror imidlertid at det kan bli spesielt for 36-åring å løpe ut på sin gamle hjemmebane.

- Det er jeg litt spent på, men forhåpentligvis vil en gammel ringrev som Vidar bruke all støy og all spenning på forhånd til å få ut enda mer av seg selv, sier Nordlie.

- Vi aksepterer ikke at spiller går til Lillestrøm eller Molde fra Rosenborg, avslutter supportersjefen.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United