Ikke lett for Rangers i 3. div.

Livet i skotsk 3. divisjon var ikke lett for engang mektige Rangers da de sesongdebuterte mot Peterhead lørdag. Bare en overtidsscoring hindret tap for laget med 54 ligamesterskap.

Barrie MacKay

Her jubler Barrie MacKay for Rangers-ledelse. Men det skulle ikke bli like lett i resten av kampen

Foto: Phil Downie / Pa Photos

Etter en sommer med mye støy i forskjellige styrerom , og mye motgang for Rangers, var det endelig klart for serieåpning lørdag. I skotsk Division 3, det fjerde og laveste nivået i skotsk ligafotball.

På Peterheads bane tok Rangers riktignok programmessig ledesen i første omgang. Men hjemmelaget utliknet midt i andre omgang, og tok til og med ledelsen åtte minutter før full tid. Først på overtid klarte Andy Little å sette inn målet som iallfall ga Rangers ett poeng i åpningskampen.

Rangers ble i sommer dømt til å spille i aller laveste divisjon fordi den nye eieren opprettet en ny klubb og flyttet alle gamle Rangers' aktiva over i det nye selskapet.

Den formelt sett nye klubben søkte først om å få fortsette i Premier League, men fikk nei. Så søkte den om en plass i Divison 1 - nest øverste nivå - men fikk nei der også. Bare på nederste nivå fikk de lov å være med.

Det er ventet at laget - som fortsatt består av rutinerte toppspillere - skal cruise gjennom sesongen. Men kampen lørdag forteller en annen historie.

Kampen i Peterhead samlet fullt hus, 4500 tilskuere. Det er over halvparten av det samlede publikumsantallet klubben hadde på alle sine 18 hjemmekamper i fjor. Da trakk den best besøkte ligakampen 626 tilskuere.

Fotballnyheter