Ikke lett for Rangers i 3. div.

Livet i skotsk 3. divisjon var ikke lett for engang mektige Rangers da de sesongdebuterte mot Peterhead lørdag. Bare en overtidsscoring hindret tap for laget med 54 ligamesterskap.

Barrie MacKay

Her jubler Barrie MacKay for Rangers-ledelse. Men det skulle ikke bli like lett i resten av kampen

Foto: Phil Downie / Pa Photos

Etter en sommer med mye støy i forskjellige styrerom , og mye motgang for Rangers, var det endelig klart for serieåpning lørdag. I skotsk Division 3, det fjerde og laveste nivået i skotsk ligafotball.

På Peterheads bane tok Rangers riktignok programmessig ledesen i første omgang. Men hjemmelaget utliknet midt i andre omgang, og tok til og med ledelsen åtte minutter før full tid. Først på overtid klarte Andy Little å sette inn målet som iallfall ga Rangers ett poeng i åpningskampen.

Rangers ble i sommer dømt til å spille i aller laveste divisjon fordi den nye eieren opprettet en ny klubb og flyttet alle gamle Rangers' aktiva over i det nye selskapet.

Den formelt sett nye klubben søkte først om å få fortsette i Premier League, men fikk nei. Så søkte den om en plass i Divison 1 - nest øverste nivå - men fikk nei der også. Bare på nederste nivå fikk de lov å være med.

Det er ventet at laget - som fortsatt består av rutinerte toppspillere - skal cruise gjennom sesongen. Men kampen lørdag forteller en annen historie.

Kampen i Peterhead samlet fullt hus, 4500 tilskuere. Det er over halvparten av det samlede publikumsantallet klubben hadde på alle sine 18 hjemmekamper i fjor. Da trakk den best besøkte ligakampen 626 tilskuere.

Fotball

 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
 • Fratrer som Celtic-trener

  Fotballklubben Celtic kunngjorde onsdag morgen at Neil Lennon har sagt opp sin stilling som hovedtrener med umiddelbar virkning. Dermed må Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitte rolig i båten i påvente av ny trener.

  – Vi har hatt en vanskelig sesong, og det er veldig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å treffe de samme høydene som vi gjorde tidligere. Jeg har jobbet hardere enn noensinne for å prøve å snu det, men dessverre har vi ikke lykkes, sier Lennon.

  Celtics konsernsjef Peter Lawwell takker Lennon.

  – Det er en trist dag for meg å se Neil forlate klubben. Han er en mann av kvalitet og anstendighet, sier Lawwell.

  Asssistentrener John Kennedy tar over ansvaret for laget i en midlertidig rolle.

  Neil Lennon
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Chelsea med overbevisende seier

  Etter en jevn kamp sjansemessig, vartet Olivier Giroud opp med en flott matchvinnerscoring for bortelaget Chelsea i 1-0- seieren over Atlético Madrid på nøytral bane i Romania.

  Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk godkjente den tyske dommeren målet som ga Chelsea et bortemål, og sendte Atlético ut på scoringsjakt.

  Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

  I kveldens andre kamp tok Bayern München seg greit av Lazio og vant 4–1. Dermed har de et solid utgangspunkt før returmøtet. (NTB)

  Giroud
  Foto: Daniel Mihailescu / AFP
 • Leeds til øvre halvdel

  Leeds leverte en gnistrende andreomgang hjemme mot Southampton og vant 3–0 på Elland Road.

  Med seieren klatret Leeds forbi Martin Ødegaards Arsenal til øvre tabellhalvdel. Laget er nå på tiendeplass, ett poeng bak Tottenham.

  Patrick Bamford, Stuart Dallas og Raphinha scoret målene for Leeds.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Laurence Griffiths / AP