Høydepunkter 27. runde

Hønefoss seilte videre mot opprykk etter at de tok ledelsen halveis ut i andre omgang, men Sarpsborg 08 ville det annerledes. Se høydepunkter fra alle kampene i 1. divisjon her.

Sarpsborg
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Resultater og tabell i 1.divisjon

Snudde kampen på overtid

Sarpsborg 08 - Hønefoss 2-1

Hønefoss kunne med seier i dag mer eller mindre feire opprykk til det gjeveste ligaen. Og etter at Andreas Tegström satte inn 1-0 for gjestene så det ut som Hønefoss skulle stikke av med alle tre poengene. Da tok Øyvind Hoås affære.

Sarpsborg var det beste laget gjennom hele kampen og ga ikke opp selv etter det ufortjente baklengsmålet. Og ett minutt på overtid fikk de lønn for strevet.

Innbytterhelt

Øyvind Hoås satte inn sitt åttende mål for sesongen med pannebrasken på et vakkert innlegg fra Michael Røn. Og fire minutter senere falt avgjørselen. Den samme Hoås drar av to mann og legger inn til Stian Andersrød som ble matchvinner for Sarpsborg bare ti minutter etter han ble byttet inn.

Dermed kan Konsvinger skape spenning i toppen. Med seier mot jumbolaget Skeid, er de bare tre poeng bak serierleder Hønefoss.

- Rett etter kampen er det bittert at vi taper denne kampen, men nå er vi ferdig med den 27. runden. Nå gjelder det å nullstille og tenke på kampen mot Skeid på hjemmebane, sier Hønefosstrener Ole-Bjørn Sundgot til NRK Sporten.

- Slår vi Skeid nå så ligger alt i våre hender, sier Sundgodt.

Video nsps_upload_2009_10_11_22_27_23_3692.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tromsdalen best i nord

Tromsdalen - Alta 2-1

Da de to lagene fra Nord-Norge møttes til dyst i dag dreide det seg om kvalikplass for begge lag. Alta hadde muligheten til å knappe inn på forspranget til Sarpsborg 08, som befester 5.plassen og dermed kvalikplass.

Tromsdalen måtte ha tre poeng for å kvitte seg med nedrykksspøkelset. Og det gjorde de til gangs. Hjemmelaget fra Troms avgjorde kampen med to kjappe scoringer i slutten av første omgang.

Eirik Yndestad fikk æren av å sette den første scoringen. Og hvilken perle det var. Den unge midtbanespilleren plasserte et frispark nydelig i det lengste hjørnet. Like etter ble det 2-0 etter en forsvarstabbe på Altas høyekant.

Alta reduserte like før slutt ved Yaw Amankwah, men Tromsdalen vant til slutt helt fortjent.

Video nsps_upload_2009_10_11_22_26_9_3689.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nybergsund-Trysil klatrer

Nybergsund-Trysil - Stavanger 2-1

Stavanger synker lengre og lengre ned i nedrykksgjørma mens Nybergsund, som ikke har tapt siden 30.august, klatrer på tabellen. Med seieren i dag tok de over 6.plassen, plassen under kvalikplass.

Etter en jevn første omgang tok Nybergsund mer og mer over kampen og vant helt fortjent. Men det var Stavanger som scoret først.

I den første omgangens siste spilleminutt knaller Michael Haukås fra distanse og sørger for at laget hans kan gå til pause med en 1-0 ledelse.

Dagens mann

Like etter hvilen utlignet Nybergsund ved Kim Ojo. Og samme mann satte inn seiersmålet fem minutter før slutt. Med dette deler Kim Ojo toppscorerplassen med Tore Andreas Gundersen. De to står med 13 scoringer hver så langt.

Video nsps_upload_2009_10_11_22_29_9_3695.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Midtgarden avgjorde for Mjøndalen

Mjøndalen - Moss 3-1

Erik Midtgarden ble den store helten for hjemmelaget da han scoret hattrick i andre omgang. Mjøndalen tok med det tre meget viktige poeng i kampen mot nedrykk

Etter en sjansefattig første omgang våknet kampen virkelig til live etter pause. Det skulle ikke ta mer enn 10 minutter før Midtgarden skulle få sin første scoring. Han ble fint spilt fri av Daniel Reinoso og avsluttet med en lekker lobb over keeper.

To straffespark
Scoringen ga tydeligvis hjemmelaget blod på tann og forsatte å satse framover. Etter drøye 60 minutter satte Adrian Paul fart langs høyresiden og gikk over ende etter feltet. Dommeren pekte på straffemerket til store protester fra bortelaget. Midtgarden plasserte ballen ned til venstre, men keeper Frode Larsen vartet opp med en god redning. Midtgarden var riktignok våken på returen og satte den i mål.

Mjøndalens siste scoring skulle også komme på straffespark og Midtgarden fikk tillit igjen. Denne gangen var han sikker og plasserte ballen forbi keeper. Ekte Hattrick fra spissen som med det avgjorde kampen.

Helsvart for Moss
Selv om Moss fikk en redusering på overtid med Marius Gjestrumbakken ble dette en svart dag. Laget trengte tre poeng for å henge med i kampen om den siste kvalikkplassen og når Sarpsborg i tillegg tok tre poeng mot Hønefoss ser det nå veldig vanskelig ut.

Som om det ikke skulle være nok klarte Fabien Vidalon å pådra seg et unødvendig rødt kort like før slutt.

Video nsps_upload_2009_10_11_22_28_27_3694.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sterk borteseier av Haugesund

Haugesund tok tre viktige poeng i borteoppgjøret mot Bryne og knappet med det inn på forspranget til Hønefoss på toppen av tabellen.

Bryne – Haugesund 0-1

Avgjørelsen kom allerede etter halvspilt første omgang da Thomas Sørum fikk stå umarkert inne i feltet til Bryne. Spissen gjorde ingen feil i avslutningsøyeblikket og satte ballen sikkert i mål bak keeper Roger Eskeland.

Årets første hjemmetap
Bryne som kjemper en hard kamp på nedre halvdel av tabellen trengte sårt tre poeng i dagens oppgjør og hadde statistikken på sin side i forkant av kampen. Laget hadde ikke tapt på hjemmebane så langt i år, men i dag ble den gode statistikken altså brutt.

Siden både Mjøndalen og Tromsdalen tok tre poeng i dag ligger nå Bryne under nedrykksstreken med bare tre runder igjen. Det er fortsatt jevnt, men det er ingen tvil om at kampen om overlevelse blir tøff for laget fra Jæren.

Tre viktige poeng
På samme måte som Bryne trengte tre poeng fra dagens kamp, var også Haugesund veldig interesserte i å ta med seg alle poengene hjem. Med seier gikk de forbi Kongvinger, som før dagens runde lå på andreplass. Riktignok er det høyst sannsynlig at Kongsvinger tar tilbake andreplassen når de møter tabelljumbo Skeid til kamp på tirsdag.

Video nsps_upload_2009_10_11_22_27_52_3693.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Høydepunkter fra Notodden - HamKam:

Video nsps_upload_2009_10_11_22_30_36_3697.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Høydepunkter fra Sogndal - Løv-Ham:

Video nsps_upload_2009_10_11_22_29_59_3696.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Slik det ser ut nå kommer de to plassene som gir direkte opprykk til å stå mellom Hønefoss, Haugesund, Kongsvinger og Sogndal.

Fotballnyheter