NRK Meny
Normal

Høydepunkter 26. runde

Moss vant på Melløs og nærmer seg Sarpsborg på tabellen. Les om alle kampene i 1. divisjon her.

Wemberg fra Moss på G18
Foto: Espen Torgersen / NRK

Resultater og tabell i 1. divisjon

Målrikt Østfold-derby

Moss – Sarpsborg 08 4-2

Sarpsborg 08 hadde mulighet til å feste grepet om 5.plasssen og dermed kvalikplass i dagens kamp mot Moss. Og det startet bra for sarpingene. Men storebror Moss kom sterkt tilbake og vant til slutt 4-2.

Forrykkende første omgang
Fire scoringer og godt spill fra begge lag var fasit etter de første førtifem minuttene på Melløs Stadion. Sarpsborg tok ledelsen to ganger, men Moss kjempet seg inn i kampen hver gang og utligningen kom like før pause.

I andre omgang fortsatte storspillet, spesielt fra bortelaget som brente flere store sjanser. Mens Moss var effektiviteten selv. Det gamle storlaget fra Østfold scoret to ganger uten å dominere på eget gress.

Dermed tok de et viktig skritt mot fornyet kontrakt i den svært jevne ligaen. Sarpsborg 08 ligger fortsatt på kvalikplass, men både Moss og Alta puster dem i nakken.

Video nsps_upload_2009_9_27_21_33_28_2630.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

KIL sikret kvalikplass

Kongsvinger - Bryne 1-0

Kongsvinger er så godt som sikret kvalifiseringskamper til eliteserien, etter seieren over Bryne.

KIL vant 1-0 hjemme på Gjemselund etter at Randall Brenes scoret like etter pause. Hedmarkingene holder dermed annenplassen på tabellen. De to beste lagene rykker direkte opp, mens de tre neste må ut i kvalifisering. Alta, som er nummer seks og jakter kvalifiseringsplass, er tolv poeng bak KIL, og kun fire kamper gjenstår av sesongen.

Finnmarkingene har også langt dårligere målforskjell, og dermed vil Kongsvinger høyst sannsynlig iallfall få spille kvalifiseringskamper.

- Det er ingen vits å sprette noen champagneflasker selv om kvalikplassen nå er sikret. Vi skal være ett av de to lagene som går direkte opp, men det gjenstår fortsatt mye hard jobbing før det eventuelt skjer, sa KIL-trener Øyvind Eide til glomdalen.no.

Kongsvinger er a poeng med serieleder Hønefoss, men har dårligere målforskjell. Hønefoss møter Tromsdalen tirsdag. Haugesund klatret til tredjeplass etter 4-2-seier over HamKam. Dag Roar Ørsal scoret to av målene for FKH.

Video nsps_upload_2009_10_5_11_33_28_3223.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Spissvikar ble tomålscorer

Haugesund – HamKam 4-2

Det var et svekket Haugesund-lag som tok i mot HamKam i dag. Sten Ove Eike fikk hjerteinnfark etter forrige serierunde, og er ute for resten av sesongen. I tillegg var Djurdic, Djedje og Pelu ute med skade. Dermed måtte midtbanespilleren Dag Roar Ørsal spille spill sammen med Thomas Sørum. Det skulle vise seg å være et godt valg.

HamKam tok ledelsen på frispark etter 11 minutters spill. Håkan Malmström Sendte av gårde et lavt og hardt skudd som gikk gjennom muren og i mål.

Etter 19 minutter gjorde spiss-vikar Ørsal seg fortjent til tilliten. Fra 17 meters hold, og presset posisjon satte han ballen sikkert i lengste hjørne.

Etter 48 minutter ble bortelaget muligens snytt for en straffe da det så ut som Are Tronseth brukte hånden inne i 16-meteren. HamKam-spillerne ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre. I stedet var det FKH som fikk straffe fem minutter senere da HamKam-keeper Ivar Rønningen felte Thomas Sørum. Denne gangen var det ingen tvil. Eirik Mæland satte straffen sikkert i mål, og Haugesund var i ledelsen.

Ørsal ble dagens helt

Etter 62 minutter spill var Dag Roar Ørsal frempå igjen. Denne gangen etter pent forarbeid av Tor Arne Andreassen. Andreassen sendte en stikker til Ørsal som avsluttet med utsiden av høyrefoten og sender ballen i mål.

Hamkam reduserte med etter at et skudd fra Tom Kristoffersen traff Niklas Sandberg i hodet og gikk i mål bak en utmanøvrert keeper.

Hjemmelaget avgjorde det hele da Dagens mann, Dag Roar Ørsal spilte gjennom Thomas Sørum som alene med keeper chippet inn 4-2.

Dermed Ligger Haugesund på andreplass, mens HamKam ligger på 10 plass, kun ett poeng over nedrykksstreken.

Video nsps_upload_2009_9_27_21_49_43_2633.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Håp i hengende snøre

Stavanger - Mjøndalen 3-1

Stavanger har fått det tøft i klubbens første besøk i 1. divisjon. Men mot Mjøndalen ble det tent et ørlite håp om at besøket forlenges med ett år.

Det tok ikke lang tid før Stavanger satte standarden for kampen. Robert Stene kom til Stavanger fra Randaberg i sommer, og etter fem minutter ordnet han ledelsen for rogalendingene med sitt første mål for klubben.

Da Anders Karlsen doblet ledelsen fire minutter før pause så det bra ut for Stavanger som kontrollerte kampen fra start til slutt.

Mjøndalen fikk riktignok en redusering midtveis i 2. omgang, men det hjalp lite for bruntrøyene. Michael Haukås scoret kampens siste mål på overtid og Stavanger tok tre livsviktige poeng.

Stavanger tok dermed sin første seier på seks kamper og er ni poeng bak Mjøndalen med fire kamper igjen. Det virker usannsynlig, men rogalendingene vil ikke gi seg før alt håp er ute.

Video nsps_upload_2009_10_5_11_30_15_3222.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sogndal snublet

Nybergsund-Trysil - Sogndal 1-1

Sogndal kjemper en desperat kamp for direkte opprykk og trengte tre poeng borte mot Nybergsund. Slik gikk det imidlertid ikke og Haygesund klatret forbi sogndølingene og over opprykkstreken.

Kenneth Kvalheim scoret kampens første mål etter 28 minutter. Fem minutter før pause utlignet Kim Ojo for Nybergsund og flere mål ble det ikke Nybergsund stadion.

Dermed fikk Sogndal sitt tredje uavgjorte resultat på fire kamper. Det har ikke Sogndal ikke råd til om sesongen skal krones med direkte opprykk. Nybergsund har plassert seg midt på tabellen med tre poeng ned til nedrykkstreken og fire poeng opp til kvalifiseringsplass.

Video nsps_upload_2009_9_27_23_12_20_2641.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Alta kjempet seg til seier

Alta- Notodden 1-0

Notodden har hatt et godt grep om Alta de siste sesongene, men i dag var det finnmarkingene sin tur. Etter en jevn og spennende kamp var det hjemmelaget som til slutt kunne juble for tre poeng. Alta vant 1-0.

Dominerte på midten
Kampen i Finnmarkshallen var til tider svært tett og jevn, men Alta var det førende laget. En av årsakene til det var nordlendingenes midtbane. Jay Needham og Magnus Andersen vant dueller, slo presise pasninger og jobbet utrettelig på Altas midtbane. Og banens desidert beste spiller, Magnus Andersen, ble også matchvinner.

Sluttspurt
Målet kom like før pause etter en god Alta-periode. Notodden kom litt mer inn i kampen etter pause og særlig mot slutten av kampen. Innbytter Kavin Bryan skapte hodebry for Alta-forsvaret etter sitt sene innhopp, men nordlendingene holdt hodet kaldt og red av stormen.

Etter dagens seier rykket Alta opp til 6.plass på tabellen. Det er plassen under kvalik og i og med at Sarpsborg 08 tapte sin kamp mot Moss, er mulighetene for opprykk absolutt tilstede for 1.divisjons nordligste lag.

Video nsps_upload_2009_9_27_23_8_7_2640.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Løv- Ham klatret over streken

Løv-Ham – Skeid 2-0

Løv-Ham lå for første gang på nedrykksplass før dagens serierunde, og måtte vinne mot nedrykksklare Skeid for å klatre opp på trygg plass.

Bergenslaget tok kontrollet fra start, og dominerte banespillet mot et Skeid-lag som lå lavt og forsvarte seg. På tross av godt spill slet hjemmelaget med å skape de store sjansene i åpningen av kampen.

Målperle

Da målet endelig kom, var det en perle av de sjeldne. Mads Cato Moldskred fikk ballen 30 meter fra mål, dro med seg ballen noen meter før han sendte av gårde et knallhardt skudd som gikk inn like ved krysset bak en sjanseløs Skeid-keeper.

Dermed kunne Løv-Ham gå til pause med fortjent ledelse uten å ha imponert veldig mot bunnlaget.

Andre omgang ble en kjedelig afære med lavere tempo. Skeid kom seg til noen få sjanser, men klarte ikke å utligne. I stedet var det hjemmelaget som scoret igjen da innbytter Ørjan Låstad skrudde inn et frispark fra 20 meter like før slutt.

Dermed ble det en fortjent seier til Løv-Ham som klatret over streken igjen.

Video nsps_upload_2009_10_5_11_34_30_3224.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hønefoss nærmere opprykk

Hønefoss - Tromsdalen 2-0

Hønefoss tok et nytt steg mot eliteserien i fotball med 2-0-seier over Tromsdalen tirsdag. Seks poeng skiller til kvalifiseringsplass.

De nedrykkstruede gjestene var fullt på høyde spillemessig i regnværet og kulda i Hønefoss. Tromsdalen skapte også mange sjanser, men greide ikke å omsette noen av dem i scoring.

Hønefoss tok ledelsen ved Leo Olsen etter snaut halvspilt første omgang. Storscorer Lars Lafton leverte utsøkt forarbeid da han plukket opp en retur, tok seg rundt keeper til dødlinjen og iskaldt fant Olsen foran mål.

Spenningen i kampen levde helt til Hønefoss fikk straffespark da Olsen ble felt på overtid, og Lars Lafton satte inn sitt 19. mål for sesongen.

For Hønefoss betyr seieren at det i verste fall blir kvalifiseringsspill for opprykk. Med fire kamper igjen mangler klubben sju poeng på å være sikker på direkte opprykk.

Tromsdalen ligger fortsatt på nedrykksplass, med dårligere målforskjell enn Mjøndalen og Bryne, men viste takter som tyder på at laget bør kunne ta poeng nok til å berge plassen.

Video nsps_upload_2009_10_6_21_43_5_3382.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotballnyheter