Hopp til innhold

Høydepunkter 25. runde

Serieleder Hønefoss nektet å tape, og snudde kampen mot Notodden til seier. Les om alle kampene i 1. divisjon her.

Hønefoss-jubel
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Resultater og tabell 1. divisjon

Notodden - Hønefoss 2-3

Video nsps_upload_2009_9_27_23_8_7_2640.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Borte mot Notodden ble 1-2 snudd til 3-2 på ett minutt.

Hønefoss' 14. seier for sesongen ble sikret i en jevnspilt duell mot Notodden, som nå er stadig nærmere nedrykk til tredje nivå.

Opp til trygg grunn har klubben ni poeng. Det kunne ha vært seks.

For vertene ledet 2-1 og var på vei mot en overbevisende seier på eget gress, før alt raknet kvarteret før full tid.

- Det er stillestående og veldig passivt, og når vi vinner ballen så hiver folk etter pusten istedenfor å løpe i posisjon som vi gjorde i hele første omgang, da blir det sånn som det blir, oppsummerte Notodden trener Arne Sandstø etter kampen.

NRKsport.no fulgte Notodden - Hønefoss

Stemning på Voldsløkka
Foto: Knut-Martin Løken / NRK
Endelig opptur for Skeid

Skeid hadde ikke vunnet en eneste kamp siden de slo Tromsdalen 2-0 i hjemme den 12. Juli. I dag fikk de en etterlengtet opptur mot Moss.

Skeid – Moss 2-1

Video nsps_upload_2009_9_27_21_33_28_2630.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Moss var klare favoritter i forkant av oppgjøret og Einar Kalsæg sendte som forventet gjestene i ledelsen etter bare ni minutter. Bortelaget hadde ballen mye i første omgang, men likevel skulle Skeid få sin utligning før pause etter en fin scoring av Oluwasegun Abioudun.

Selvmål avgjorde
Andre omgang var ikke så fartsfylt som første og begge lagene spilte seg til målsjanser. Likevel var det Skeid som skulle trekke det lengste strået.

Simen Røine Johansen slo et hardt frispark inn i feltet og der var unggutten Krister Wernberg uheldig og satte ballen i eget nett. Synd for 17 åringen, som ellers spilte en god kamp.

Fortsatt fortapt i bunnen
Selv om Skeid fikk med seg tre poeng fra dagens oppgjør ligger de fortapt helt nederst i bunnen av tabellen. Med fem kamper igjen, 15 poeng opp til sikkert plass, og en dårlig målforskjell må hovedstadslaget forbrede seg på spill i 2. divisjon til neste år.

Moss trengte sårt tre poeng fra dagens oppgjør for å henge med i kampen om den siste kvalifikasjonsplassen, men det ser nå ut til å bli vanskelig.

NRKsport.no fulgte Skeid - Moss

Fortsatt opptur for Sarpsborg

Sarpsborg 08 - Løv-Ham 4-0

Video nsps_upload_2009_9_27_21_39_36_2632.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sarpsborg 08 er stadig nærmere det som vil være en overraskende kvalikplass ved sesongslutt. Tar man med i betraktningen at østfoldingene har blitt trukket tre poeng for feilaktig økonomirapportering er en femteplass på tabellen, med seks poeng til laget bak en meget sterk prestasjon.

Mot Løv-Ham var det aldri tvil om hvor seieren ville ende. Et formsterkt Sarpsborg-lag brukte bare snaue 15 minutter på å sette standarden i kampen. Bjørnar Johannessen var sikkerheten selv alene med Kim Deinhoff og hjemmepublikummet kunne juble.

Et minutt før pause doblet Øyvind Hoås ledelsen etter en stuss fra Joachim Jørgensen.

Et mål fra Martin Wiig og kampens andre fra Hoås sørget for at det ble en svært komfortabel aften for hjemmelaget på Sarpsborg stadion.

Løv-Ham reduserte på straffe mot slutten av kampen ved Kristian Vange, uten at det la en demper på jubelen for Sarpsborg som er 1. divisjons formlag.

De tre poengene mot Løv-Ham betyr at Sarpsborg har vunnet syv av sine ni siste kamper og at østfoldingene nå har festet en solid grep om den siste kvalikplassen. Løv-Ham ligger som nummer tolv. Det er plassen foran HamKam som er under streken før hedmarkingene møter Kongsvinger på tirsdag.

NRKsport.no fulgte Sarpsborg 08 - Løv-Ham

Haugesund misbrukte muligheten

Haugesund - Stavanger 0-0

Video nsps_upload_2009_9_27_21_49_43_2633.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hjemme mot Stavanger forventet nok hjemmepublikummet at Haugesund skulle ta tre poeng og klatre helt opp i ryggen på Kongsvinger og Hønefoss.

Men slik gikk det ikke. Haugesund leverte en dårlig 1. omgang og Stavanger hang absolutt med. Bortelaget kunne også tatt ledelsen etter 21 minutter ved Robert Stene, men Per Morten Kristiansen gjorde en fantomredning.

Etter pause var FKH det beste laget etter pause. Thomas Særum hadde blant annet en kjempesjanse etter 66 minutter, men Stavanger red av stormen og hadde også et par brukbare målsjanser.

Haugesund misbrukte dermed muligheten til å klatre opp i ryggen på lagene foran, men kvalikplassen er på det nærmeste sikret.

Stavanger på sin side kan ikke være fornøyd med uavgjort. Rogalendingene er nå elleve poeng under streken og er i desperat poengnød.

NRKsport.no fulgte Haugesund - Stavanger

Sogndal sikret seieren på overtid

Henrik Furebotn ble den store helten for Sogndal da han avgjorde oppgjøret mot Tromsdalen tre minutter på overtid. Med det sikret han tre meget viktige poeng i opprykskampen.

Tromsdalen - Sogndal 3-4

Video nsps_upload_2009_9_27_21_36_48_2631.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hjemmelaget fikk en god start på kampen og kunne ta med seg en 2-0 ledelse inn til pause etter scoringer av Erlend Stenberg og Jo Nymo Matland. Likevel tente Henrik Furebotn et håp for Sogndal med sin scoring etter ca halvspilt andre omgang.

Dramatisk sluttspurt
Det skulle ikke ta langt tid før Sogndal fikk sin utligning og denne gangen var det Mats Solheim som fant nettmaskene, men minuttet etterpå gikk Tromsdalen opp i ledelsen igjen etter et selvmål av Kenneth Kvalheim.

Fem minutter før slutt skulle Kvalheim få sin revansje da han satte inn utligningen etter en pasning fra Rune Bolseth.

Ett minutt på overtid fikk Tromsdalen en gylden mulighet til å avgjøre, men Nymo Matland ble avblåst for offside i det han satte ballen i mål. Da trodde nok de fleste at dette skulle ende med poengdeling, men Furebotn ville det annerledes.

Hele tre minutter på overtid mottok han ballen på kanten av 16-meteren og lobbet ballen lekkert over keeper.

Kjemper om opprykk

Scoringen fra Furebotn gjorde at Sogndal fortsatt er med i opprykkskampen og laget ligger ett poeng bak Kongsvinger på andreplass som møter HamKam på tirsdag.

NRKsport.no fulgte Tromsdalen - Sogndal

Poengdeling i Mjøndalen

Mjøndalen – Nybergsund-Trysil 3-3

Video nsps_upload_2009_9_27_23_12_20_2641.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dramatisk opphenting i sluttminuttene
Da Ajeti satte inn 3-1 for Mjøndalen etter 79 minutter spill på nedre eiker stadion, virket det som kampen var punktert. Mjøndalen så ut til å ha kontroll på kampen allerede etter 24 minutter da Paul scoret kampens første, men Nybergsund ga seg aldri og fikk betalt for strevet. Kim Ojo reduserte etter 83 minutter til 3-2 og dermed var det liv igjen i kampen, men det var Mjøndalen som fortsatte å presse og styre kampen.

Men innsatsen Nybergsund-Trysil hadde lagt i kampen ble ikke forgjeves da innbytter Eriv Vernan satte inn 3-3 scoringen ett minutt før full tid.

Skuffet hjemmelag
Mjøndalen vil være svært skuffet med at tapte to poeng i sluttminuttene. Ikke bare fordi de var det beste laget og skapte flest sjanser i løpet av kampen, men også fordi de kun har to poeng ned til nedrykksplassen og ville følt seg langt tryggere med med alle poengene etter søndagens oppgjør.

NRKsport.no fulgte Mjøndalen - NIL-Trysil

Bryne vant over Alta

Bryne-Alta 3-1

Video nsps_upload_2009_9_27_22_32_37_2636.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Borgvardt scoret to da Bryne slo Alta på sømdag

Utvisning ble avgjørende
Kampen mellom Bryne og Alta søndag var lenge gjevn, med sjanser til begge lag. Bryne tok ledelsen etter 37 minutter etter et omdiskutert mål fra Borgvardt. Etter 62 minutter fikk Alassane gult kort, men var ikke fornøyd med det og presterte å snakke på seg et til.

Dermed måtte han tidlig i dusjen. Alta reduserte ikke lenge etter utvisningen, men det var mot spillets gang og Bryne fortsatte å skape mange sjanser og lykkes raskt i å snu kampen i sitt favør. Alta ble for svake med 10 mann og hadde lite å stille opp mot hjemmelaget.

Bryne klatrer til sikker grunn
Med tre poeng klatrer Bryne over nedrykkstreken. Det er syv poeng opp til 5. plassen for Alta etter dagens resultater. Dermed faller de bak i kampen om kvalik-plass.

Øren sendte HamKam over streken

HamKam - Kongsvinger 1-0

Video nsps_upload_2009_9_29_19_51_24_2818.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NRKsport.no fulgte HamKam - Kongsvinger

NRKsport.no fulgte Bryne - Alta

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Nordmann fikk proffkontrakt etter sjelden karrierevei: – En guttedrøm i oppfyllelse

  Jonas Skulstad (24) har signert karrierens første proffkontrakt med den danske superligaklubben Aalborg etter å ha gått veien om klubbens lag i 5. divisjon.

  Rogalendingen studerer i Aalborg og har kombinert det med spill for Aalborgs lag på femte nivå i dansk fotball. Tirsdag melder klubben at han nå hentes opp i A-stallen etter imponerende spill.

  Skulstad har gjentatte ganger fått sjansen på superligatroppens treninger den siste tiden og skal ha imponert trener Erik Hamrén.

  Jonas Skulstad har tidligere spilt for Egersund og i collegefotball i USA.

  – Det er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse at jeg nå har fått min første proffkontrakt og kan leve av å spille fotball. At det samtidig skjer i en storklubb som AaB er noe jeg er superstolt av, sier rogalendingen.

  Han får gode skussmål av klubben sin.

  – Jonas er fysisk sterk, har et godt hodespill og et fint venstrebein og er spillintelligent. Og han er veldig verbal når han er på banen, sier sportslig leder i AaB Thomas Bælum.

  Aalborg ligger nest sist i den danske superligaen.

  (©NTB)

   Erik Hamrén
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Chelsea henter inn mentaltrener med «nulltoleranse for drittsekker»

  Det flommer over av superstjerner i Chelsea. Nå er en beryktet mentaltrener ansatt i klubben. Han er kjent for å ha nulltoleranse for store egoer.

  Det er newzealandske Gilbert Enoka som er hentet inn på Stamford Bridge. Det melder den britiske avisen Telegraph. Ansettelsen er også omtalt på nettsidene til rugbylandslaget på New Zealand, der Enoka har vært ansatt med stor suksess i en årrekke.

  Bakgrunnen for å hente inn den kjent mentaltreneren skal være at ledelsen i Chelsea ønsker å bygge en ny klubbkultur. Han skal også hjelpe klubbens mange nyankomne spillere med å leve opp til forventningene omgivelsene stiller til dem.

  Chelsea brukte mer enn tre milliarder kroner på å hente inn en lang rekke nye spillere i overgangsvinduet i januar.

  Enoka har i sitt arbeid med blant annet det newzealandske rugbylandslaget gjort seg kjent for å det som omtales som en «nulltoleranse for drittsekker»-politikk.

  – Ofte finner lag seg i dette fordi en spiller er så god. Vi ser etter tidlige faretegn og avvenner de store egoene ganske raskt. Mottoet vårt er «hvis du ikke kan forandre folk, bytt dem ut», har Enoka sagt.

  Chelsea ligger på en beskjeden niendeplass i Premier League. Manager Graham Potter har ikke fått noen enkel start på tilværelsen på Stamford Bridge.

  (©NTB)

  chelsea
  Foto: Jon Super / AP
 • Besim vender hjem til FK Sarajevo

  Aalesund og den bosniske klubben FK Sarajevo er enige om en overgang for midtstopper Besim Serbecic, skriver Aafk i en pressemelding.

  – Vi har vært i forhandlinger med FK Sarajevo siden tidlig i forrige uke, og basert på det valgte vi å ikke ta med Besim til Marbella. Vi har nå kommet til enighet om en overgang. Ut fra en helhetsvurdering mener vi at det er til det beste for AaFK som klubb, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

  Besim Serbecic ble hentet fra Rosenborg til Aalesund i forkant av 2022-sesongen, og spilte 28 kamper for Sunnmørsklubben.

  – Å reise hjem er alltid en god følelse, men akkurat nå har jeg veldig blandede følelser. Det var en veldig vanskelig avgjørelse. Jeg hadde en fantastisk tid i Ålesund, og jeg tar bare gode minner med meg hjem. Det er en veldig fin klubb med veldig fine folk, fra spillere til ansatte, som jeg kommer til å savne, sier Besim.

  besim
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Queiroz ansatt som ny landslagssjef i Qatar

  Trenernomaden Carlos Queiroz blir trener for fotballandslaget i Qatar.

  Portugiseren, som blir 70 år i mars, har ledet lag i VM-sluttspill fire ganger. Tre ganger har han stått i spissen fro Iran, som han har trent tilsammen i nesten et tiår.

  Queiroz tar over Qatar-jobben etter spanjolen Felix Sanchez, som ikke fikk fornyet kontrakten etter at det qatarske laget tapte alle tre gruppekampene under VM på hjemmebane i fjor.

  Queiroz sluttet som Iran-sjef etter at hans lag heller ikke klarte å spille seg fram til utslagsrundene.

  Portugiseren ledet Iran under verdensmesterskapene i 2014, 2018 og 2022. Han hadde ansvaret for Portugal i 2010, mens han ledet Sør-Afrika til VM i 2002. Da trakk han seg imidlertid før sluttspillet startet.

  Queiroz har vært landslagssjef i Colombia, Egypt og for De forente arabiske emirater. Han var også Sir Alex Fergusons assistent i Manchester United.

  Carlos Quieroz
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Reiten-mål da serieleder Chelsea vant rivalkampen

  Guro Reiten scoret sitt tredje ligamål for sesongen da Chelsea slo London-rival Tottenham 3-2 i den engelske superligaen for kvinner søndag.

  Reitens mål kom etter litt over en times spill. Hun snappet ballen foran en Tottenham-forsvarer midt på banen og satte fart fremover. Ingen kunne stoppe henne fra å score alene med keeper.

  Da økte hun ledelsen til 3-1. Før det hadde Jess Carter sendte Chelsea i føringen før Bethany England utlignet. Lauren James scoret 2-1-målet for de blåkledde. Nikola Karczewska reduserte etter 88 minutter, men nærmere kom ikke «Spurs».

  Celin Bizet Ildhusøy startet for Tottenham, men ble byttet ut etter 86 minutter. Reiten gikk av banen ti minutter før slutt, mens Maren Mjelde satt hele kampen på benken for Chelsea.

  Etter som at Manchester United måtte klare seg med 0-0 hjemme mot Everton, leder Chelsea nå ligaen med to poeng. Arsenal har imidlertid to kamper mindre spilt og kan komme à poeng med Chelsea.

  Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir var begge ubenyttede reserver for United i kampen. Lisa Naalsund var ikke i troppen til de rødkledde. Hun gjorde nylig overgang fra Brann.

  Elise Stenevik ble byttet inn for Everton etter 87 minutter.

  Guro Reiten og Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia