Her snudde manageren – men da hadde King fått nok

LILLESTRØM (NRK): Joshua King (23) skjønte tidlig at Blackburn ikke var den riktige klubben for ham.

King

SCORET TRE: Det er vanskelig å spore gleden i øynene til Joshua King i det han gratuleres av Blackburn-manager Gary Bowyer etter hat tricket mot Stoke i februar.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
King

SKADEFRI: Joshua King er klar for landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg mistrivdes veldig den siste sesongen.

Bildet ovenfor kunne fort vært vendepunktet etter noen tunge måneder i Blackburn. King sendte Stoke ut av FA-cupen med et imponerende hat trick, og 23-åringen ble belønnet med mer spilletid i et par kamper – før en strekkskade amputerte deler av våren.

– Følte ikke at jeg var likt

Blackburn og manager Gary Bowyer ønsket likevel å beholde King, men da hadde spissen allerede fått nok av klubbens prioriteringer.

– Jeg har hørt at jeg ikke bør klage over lite spilletid siden (Rudy) Gestede tok plassen fra meg. Men alle som spiller får muligheten til å bevise noe. Jeg var jo frisk i flere måneder uten å få sjansen, sier King, og fortsetter:

– Jeg følte ikke at jeg var likt av treneren. Alt snudde etter Stoke, og da skulle vi plutselig være «best friends», men jeg må tenke på min karriere. Og ut i fra tiden i Blackburn, så jeg ikke for meg at jeg kunne ta det neste steget der.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bournemouth

NYE LAGKAMERATER: Her feirer Bournemouth tittelen og opprykket til Premier League.

Foto: John Marsh / Reuters

– Bortkastet

King likte heller ikke måten han ble brukt på. I Blackburn ble han som oftest dyttet ned på kanten i en 4-4-2-formasjon.

23-åringen har hele tiden vært klar på at han ønsker å spille ren spiss eller eventuelt mer offensiv kant i 4-3-3.

– Det er litt bortkastet å bruke farta mi på kanten, mener King.

Det er også lovnader om en plass på topp som gjorde det ekstra enkelt å velge nyopprykkede Bournemouth, som viste interesse for King allerede for 1,5 år siden.

Manager Eddie Howe (37) tok en lang prat med nordmannen over telefon for to uker siden. Noen dager senere hadde han bestemt seg.

– Han sa at han har lyst til å bruke meg på topp, og han så for seg meg i planene sine fremover, sier King.

Fotballnyheter