NRK Meny
Normal

Helt Texas i Liverpool

Først dukket den potensielle Liverpool-kjøperen John Henry opp på Merseyside-klubbens styremøte. Så kom meldingen om at en domstol i Texas har blokkert det ventede salget av storklubben.

SOCCER-ENGLAND/LIVERPOOL

Amerikaneren John Henry kan komme til å bli Liverpools nye eier.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Det hersket like over klokken 23 onsdag kveld det totale kaos rundt Liverpool Football Club.

Amerikaneren John Henry var nemlig til stede på kveldens styremøte i klubben. Han er leder av New England Sports Ventures, som la inn et bud på 300 millioner pund for klubben nylig.

Dermed tydet mye på at amerikaneren er ett steg nærmere å ta over klubben på vegne av NESV.

Siste krampetrekning fra duoen?

Så tikket ifølge The Guardians livedekning meldingene inn om at en domstol i Texas hadde blokkert salget av klubben, og at den upopulære duoen Hicks/Gillett hadde krevd hele 1,6 millarder pund i erstatning fordi styret hadde overprøvet dem tidligere på dagen.

Det er ventet at klubben vil komme med en offisiell uttalelse i løpet av natten, når styremøtet er over. En kunngjøring var ventet rundt klokken 23 norsk tid, men møtet trakk ut i tid.

Det er foreløpig uvisst om en kjennelse i en amerikansk domstol kan overprøve britisk høyesteretts avgjørelse tidligere onsdag i denne saken, eller om dette bare er en siste krampetrekning fra hardt pressede Hicks/Gillett.

  • Følg saken videre på NRK.no torsdag

Tommel opp

Henry dukket tidligere onsdag opp i kontorlokalene til advokatfirmaet Slaughter and May, som representerer Liverpool Football Club i den meget betente saken. Der skal han ha gitt tommel opp da han ble spurt om han nå trodde at en overtakelse ville gå i havn.

  • Hva tenker du om situasjonen i Liverpool om dagen? Syng ut nederst i denne artikkelen!

Tidligere onsdag åpnet den britiske høyesteretten for et salg av den tradisjonsrike klubben for 300 millioner pund, til tross for at de upopulære amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett mente prisen var altfor lav.

Gerrard: - Vi har hatt det vondt

Denne rettslige kjennelsen gledet Liverpool-kaptein Steven Gerrard stort.

- Når ting nå ser ut til å løse seg utenfor banen må vi spillerne sørge for å komme tilbake på sporet også på banen. Vi håper på tre poeng mot Everton søndag, sier han ifølge Sky Sports, og legger til:

- Vi, og spesielt supporterne, har hatt det vondt. Nå er det viktig at alle drar i samme retning for å få klubben tilbake der den hører hjemme.

Tom Hicks og George Gillett betalte 218,9 millioner pund for i 2007, hvorav 44,8 millioner var gjeld som amerikanerne betalte ned.

SOCCER-ENGLAND/LIVERPOOL-VERDICT

Liverpool-supporter med klar tale til klubbens eiere Tom Hicks og George Gillett utenfor rettslokalet tidligere onsdag.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Klubben har en enorm gjeld på 237 millioner pund, eller over to milliarder norske kroner.

Dersom gjelden til Royal Bank of Scotland ikke er innbetalt innen fredag førstkommende, kan banken overta klubben og sette den under administrasjon. Liverpool kan også bli fratatt ni poeng.

Liverpool har så langt denne sesongen kapret fattige seks poeng på syv kamper. Forrige kamp var hjemme mot Blackpool, og da tapte de 2-1.

Sist sesong endte i en gedigen sportslig nedtur for klubben fra Merseyside. 7. plass i Premier League gjorde at klubben ikke kom med i mesterligaen, der klubbene potensielt kan tjene veldig store pengesummer.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.