Thorstein Helstad

Han scoret kampens eneste mål da Brann vant 1-0 over Stabæk.

NRKSport.no fulgte kampen

Det var et flott angrep som førte til målet.

Helstad startet tidlig med et løp mellom Stabæks stoppere. Erik Huseklepp oppfattet initiativet, og sendte i vei en perfekt pasning.

Alene med Jon Knudsen skrudde Helstad ballen inn i det lengste hjørnet. Da var det gått sytten minutter.

Fartsfylt åpning

Begge lagene gikk ut i et stort tempo, og det skjedde mye inne i målfeltene i starten.

Allerede etter ett minutt burde Stabæks nye spiller Petter Furuseth Olsen gitt hjemmelaget ledelsen, da han ble stusset i gjennom av Daniel Nannskog.

Men dette ble Stabæks største sjanse, selv om de i store deler av kampen var det førende laget.

Filming av Gunnarsson

Etter en drøy halvtime gikk Veigar Pall Gunnarssom over ende i straffefeltet to ganger. Begge gangene vinket dommeren spillet riktig videre.

Først snublet han i sine egne bein, før han i angrepet etter regelrett heiv seg i bakken uten at han var i kontakt med Brann-spilleren.

Det var svakt av Svein Oddvar Moen å ikke dele ut kort for usportslig opptreden.

Fratatt mål?

I andre omgang ville Stabæk på ny ha en straffe. Denne gangen skjøt Nannskog fra 12-13 meter. Ballen traff hånda til Bjørn Dahl.

- Burde vært straffe

Etter kampen sa spissen til TV2 at dommeren ville noe annet i dag enn å gi Stabæk mål. Treneren Jan Jønsson var enig.

- Ballen er trolig på vei inn i mål, da bør det bli straffe, selv om han ikke handset med vilje.

Stillestående

Kampen endte langt langsommere enn den fartsfylte starten.

Stabæk styrte mye av spillet utover i andre omgang, men uten at de klarte å skape mange sjanser. Det ble ofte stillestående på midten.

Brann hadde god kontroll bakover, og klarte innimellom å skape gode angrep.

Stabæk har ikke vunnet en seriepremiere på de åtte siste forsøkene.