NRK Meny
Normal

Haugesund vant etter omstridt scoring

Historien gjentok seg da Haugesund - som i fjor - slo Molde på hjemmebane. Etter kampen var ikke Ole Gunnar Solskjær særlig fornøyd.

Alexander Søderlund

Her ser Alexander Søderlund skuddet gå i tverrligger - ned på streken - og ut igjen. Dommeren dømte mål.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Fyldig kampreferat: Haugesund - Molde 2-0

Solskjær i Haugesund

Ole Gunnar Solskjær har ennå ikke tatt poeng mot Haugesund på bortebane på to forsøk.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

– Det er bittert. Det er surt når jeg føler vi gjør en god kamp. De får et mål som ikke er mål, sier Solskjær i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Hendelsen Solskjær sikter til oppstod etter 54 minutters spill.

Haugesund-spiss Alexander Søderlund ble spilt alene gjennom med Moldes keeper Espen Bugge Pettersen, og lobbet ballen i tverrliggeren og ned på streken. Deretter spratt ballen ut igjen.

Om hele ballen var over streken eller ikke, var nærmest umulig å se utifra TV-bildene, men dommer Tore Hansen dømte mål.

Den avgjørelsen var ikke Solskjær enig i.

– Selvfølgelig ville det blitt en annen kamp hvis den ikke hadde blitt dømt inn, sier Solskjær.

Nok et tap i Haugesund

I fjor ble Molde totalslaktet med 5-0-tap på Haugesund Stadion. Søndag kveld ble det nok et tap for Ole Gunnar Solskjærs menn på den vindutsatte bortebanen.

Og Alexander Søderlund var mannen bak begge målene. Etter 15 minutters spill lurte 24-åringen på bakerste stolpe, og stanget ballen i nettet etter et høyt innlegg fra Vegard Skjerve.

Kampen var jevnspilt, men Molde greide aldri å omsette sjansene i mål. I andre omgang avgjorde Søderlund kampen med sin omdiskuterte strek-scoring.

– Jeg tok en råsjanse og ifølge dommeren så var den inne. Det var synd for Molde, men veldig greit for oss, sier målscoreren om den omdiskuterte nettkjenningen.

Lite effektivt Molde-lag

Molde satte inn en real sluttspurt, og kom til mange sjanser i sluttminuttene. Men effektiviteten uteble. Jo Inge Berget greide å skyte ballen over mål fra ca. fem meter seks minutter før full tid.

– Det er for dårlig. Det var en jevn kamp hvor det kan vippe begge veier. De scorer på sjansene sine - det gjør ikke vi - så da er det greit at det blir sånn, sier Berg Hestad til TV2 etter kampen.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var svært fornøyd etter kampen.

– Jeg er fornøyd med andreomgangen, og tre poeng selvfølgelig, sier Grindhaug.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.