Politiet har flere mistenkte som ennå ikke er avhørt

Politiet sier de totalt har navn på fem-seks mistenkte spillere i kampfiksingssaken. Flere spillere fra Asker vil bli kalt inn til avhør.

Politiet opplyser at de sitter med navn på fem-seks mistenkte spillere. Nå varsler de at flere fra Asker vil bli avhørt.

NETT-TV: Politiet opplyser at de vil snakke med flere Asker-spillere i kampfiksingssaken.

Gro Smogeli

Gro Smogeli, sjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt, uttaler at mistanken i kampfiksingssaken er styrket de siste dagene.

Foto: Svein Olsson, NRK

Politiet har til nå konsentrert seg om Follo, og opplyser overfor NRK at de har flere mistenkte som ennå ikke er avhørt i saken.

– Ut fra anmeldelsen fra Norges Fotballforbund er det fem-seks navngitte spillere vi ønsker å snakke med, uttaler Gro Smogeli, sjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt.

Hun utelukker ikke flere pågripelser.

– Vi vil også snakke med personer fra Asker, siden det er en av kampene som er anmeldt.

– Saken er styrket

Det er Østsidens 4-3-seier over Follo og Friggs 7-1-seier over Asker som er kjernen i politiets etterforskning.

– Så lenge det er blitt hevdet, og vi har opplysninger som indikerer at det har skjedd merkelige ting i de to kampene, så ønsker vi å få en forklaring, sier Smogeli.

Politiet har avhørt flere vitner og flere mistenkte, men vil ikke si noe konkret om antallet.

– Vi har fått flere tips de siste dagene. Dette sammen med avhør og etterforskning gjør at vi mener saken er styrket.

Mistenkte på trening

På treningsfeltet til Asker kom nyheten om forestående avhør noe overraskende. Der trener det spillere som er mistenkte i saken og som politiet vil snakke med.

– Det er slitsomt å ha dette hengende over seg som en usikkerhet. Vi prøver å ikke la oss påvirke av spekulasjoner og rykter. Det er ekstremt viktig å ta vare på spillergruppa og den jobben de skal gjøre på banen, sier daglig leder Arne Knoph

– Nå sier politiet at det er spillere i Asker som er under mistanke og som vil bli kalt inn til avhør. Hvordan reagerer du på det?

– Jeg vet ikke om politiet har vært så konkrete. Vi er glad for at politiet finner ut hva som er fakta og hva som ikke er det. Vi svarer på de spørsmålene som er. Og det håper jeg spillerne også gjør, svarer Knoph.

– Hvordan reagerte dere på Frigg-kampen der laget slapp inn sju mål på en halvtime?

– Vi syntes det var rart rent sportslig. Det var frustrerende å se en fotballkamp der laget falt så sammen. Samtidig klaffet alt for Frigg, og noen kamper er sånn. Vi la ikke annen vekt på det enn at det var et skuffende sportslig resultat, sier Knoph.

Løslatt – fortsatt siktet

Så langt er det bare en person som er siktet i saken. Follo-spilleren ble torsdag løslatt, men siktelsen opprettholdes.

Mannen i 20-årene erkjenner ikke forholdet.

– Vi mener det ikke er bevisforspillelsesfare. Det er eventuelt snakk om kampfiksing for en del uker siden. Hvis det var bevis som lå i dagen , så ville de være borte, og noe vil vi finne uansett, forklarer Smogeli på spørsmål om hvorfor Follo-spilleren er løslatt.

Hun sier etterforskningen fortsetter med full styrke.

– Den generelle mistanken om uregelmessigheter er ikke svekket. Etterforskning, tips og avhør i saken indikerer tydelig at det har vært spilt høye beløp på disse kampene. Konkrete pengesummer er nevnt opp mot konkrete spillere, uttaler Smogeli.

Follo sier de skal ta vare på spilleren som har vært inne hos politiet og som fortsatt er siktet.

NETT-TV: Den siktede Follo-spilleren var ikke på dagens trening, men klubben sier de vil ta ham imot med åpne armer.

Fotball

 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP