NRK Meny
Normal

Politiet har flere mistenkte som ennå ikke er avhørt

Politiet sier de totalt har navn på fem-seks mistenkte spillere i kampfiksingssaken. Flere spillere fra Asker vil bli kalt inn til avhør.

Politiet opplyser at de sitter med navn på fem-seks mistenkte spillere. Nå varsler de at flere fra Asker vil bli avhørt.

NETT-TV: Politiet opplyser at de vil snakke med flere Asker-spillere i kampfiksingssaken.

Gro Smogeli

Gro Smogeli, sjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt, uttaler at mistanken i kampfiksingssaken er styrket de siste dagene.

Foto: Svein Olsson, NRK

Politiet har til nå konsentrert seg om Follo, og opplyser overfor NRK at de har flere mistenkte som ennå ikke er avhørt i saken.

– Ut fra anmeldelsen fra Norges Fotballforbund er det fem-seks navngitte spillere vi ønsker å snakke med, uttaler Gro Smogeli, sjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt.

Hun utelukker ikke flere pågripelser.

– Vi vil også snakke med personer fra Asker, siden det er en av kampene som er anmeldt.

– Saken er styrket

Det er Østsidens 4-3-seier over Follo og Friggs 7-1-seier over Asker som er kjernen i politiets etterforskning.

– Så lenge det er blitt hevdet, og vi har opplysninger som indikerer at det har skjedd merkelige ting i de to kampene, så ønsker vi å få en forklaring, sier Smogeli.

Politiet har avhørt flere vitner og flere mistenkte, men vil ikke si noe konkret om antallet.

– Vi har fått flere tips de siste dagene. Dette sammen med avhør og etterforskning gjør at vi mener saken er styrket.

Mistenkte på trening

På treningsfeltet til Asker kom nyheten om forestående avhør noe overraskende. Der trener det spillere som er mistenkte i saken og som politiet vil snakke med.

– Det er slitsomt å ha dette hengende over seg som en usikkerhet. Vi prøver å ikke la oss påvirke av spekulasjoner og rykter. Det er ekstremt viktig å ta vare på spillergruppa og den jobben de skal gjøre på banen, sier daglig leder Arne Knoph

– Nå sier politiet at det er spillere i Asker som er under mistanke og som vil bli kalt inn til avhør. Hvordan reagerer du på det?

– Jeg vet ikke om politiet har vært så konkrete. Vi er glad for at politiet finner ut hva som er fakta og hva som ikke er det. Vi svarer på de spørsmålene som er. Og det håper jeg spillerne også gjør, svarer Knoph.

– Hvordan reagerte dere på Frigg-kampen der laget slapp inn sju mål på en halvtime?

– Vi syntes det var rart rent sportslig. Det var frustrerende å se en fotballkamp der laget falt så sammen. Samtidig klaffet alt for Frigg, og noen kamper er sånn. Vi la ikke annen vekt på det enn at det var et skuffende sportslig resultat, sier Knoph.

Løslatt – fortsatt siktet

Så langt er det bare en person som er siktet i saken. Follo-spilleren ble torsdag løslatt, men siktelsen opprettholdes.

Mannen i 20-årene erkjenner ikke forholdet.

– Vi mener det ikke er bevisforspillelsesfare. Det er eventuelt snakk om kampfiksing for en del uker siden. Hvis det var bevis som lå i dagen , så ville de være borte, og noe vil vi finne uansett, forklarer Smogeli på spørsmål om hvorfor Follo-spilleren er løslatt.

Hun sier etterforskningen fortsetter med full styrke.

– Den generelle mistanken om uregelmessigheter er ikke svekket. Etterforskning, tips og avhør i saken indikerer tydelig at det har vært spilt høye beløp på disse kampene. Konkrete pengesummer er nevnt opp mot konkrete spillere, uttaler Smogeli.

Follo sier de skal ta vare på spilleren som har vært inne hos politiet og som fortsatt er siktet.

NETT-TV: Den siktede Follo-spilleren var ikke på dagens trening, men klubben sier de vil ta ham imot med åpne armer.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.