Hopp til innhold

Follo-spiller løslatt - siktelsen opprettholdes

GRØNLAND POLITISTASJON (NRK.no): Fotballspilleren som onsdag ble siktet i kampfiksingssaken blir ikke fremstilt for varetektsfengsling. Han har fortsatt status som siktet.

Pressekonferanse om kampfiksingssaken

ETTERFORSKER VIDERE: Sjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, orienterte pressen torsdag.

– Personen som ble pågrepet i går er løslatt. Siktelsen opprettholdes. Vi anser at det ikke er fare for bevisforspillelse, sier Gro Smogeli, sjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Onsdag ble Follo-spilleren i 20-årene pågrepet og varetektsfengslet for mistanke om heleri, og for å ha motatt penger for kampfiksing.

Han er så langt den eneste som er formelt siktet i saken.

– Vi har nok bevis til skjellig grunn til mistanke mot ham som er siktet, og også nok til å avhøre flere mistenkte, sier Smogeli.

Avhører flere

Hun utelukker ikke at flere personer vil få status som siktet i løpet av uken.

Smogeli understreker at det ikke er foretatt beslag hos mannen i form av pengebeløp, men sier de regner bevisene som så sterke at siktelsen opprettholdes.

Hun sier politiet betrakter beløpene som skal være satset som mistenkelige.

– Når det dreier seg om å satse beløp i hundretusenkroner-klassen på kamper på det tredje nivået, må vi se på det som betydelige beløp, sier seksjonssjefen.

Den siktede spilleren erkjenner ikke forholdet. Han har så langt ikke bedt om advokatbistand, ifølge politiet.

Tipsstorm

Smogeli bekrefter at politiet har kontakt med utenlandsk politi, men det foreligger så langt ikke et operativt samarbeid.

Det har kommet en rekke tips i saken, etter at politiet ba publikum tidligere denne uken.

Noen av tipsene bygger opp under at det er spilt svært høye beløp på enkelte kamper, ifølge Smogeli.

Skjerper regelverket

Kjetil Siem

BEKYMRET: Generalsekretær i NFF Kjetil Siem.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Norges fotballforbund (NFF) beklaget i går på det sterkeste det som har skjedd, og sier de vil skjerpe reglene for å hindre at resultatmanipulering i norsk fotball blir et vedvarende problem.

Alarmen i fotballklubben Follo gikk etter kampen 24. juni, da Østsiden overraskende slo laget 4-3, etter at Follo ledet 3-0 til godt ut i 2. omgang. I dagene etter kampen mottok klubben en anonym henvendelse om at kampen kan ha vært resultatmanipulert.

Saken ble først kjent i media søndag 8. juli da NFF utsatte kampen mellom Ull/Kisa og HamKam sist søndag etter nye mistanker om kampfiksing.

Mandag gikk NFF til politiet med en anmeldelse av saken.

Les også: – Ble spurt om å tape med vilje

Les alt om denne saken her

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Ohi Omoijuanfo kronet sesongen med cupgull

  Det ble både serie- og cupgull for Ohi Omoijuanfo i sin første sesong for Røde Stjerne. Cupgullet ble sikret med 2-1-seier over erkerival Partizan Beograd.

  Nordmannen har titt og ofte funnet nettmaskene for den serbiske storklubben, men torsdag var det Aleksandar Katai som noterte seg for scoringer. En dobbel fra 31-åringen sikret Røde Stjerne sin 26. cuptittel.

  Cupgullet avslutter noen strålende dager for Omoijuanfo og Røde Stjerne. Søndag ble ligagullet sikret med 3-1-seier over Vozdovac.

  Omoijuanfo startet cupfinalen og ble byttet ut etter en snau time spilt. Like etterpå utlignet Slobodan Urosevic for Partizan, men Katai avgjorde kampen drøyt ti minutter senere.

  Den norske spissen ble Røde Stjerne-spiller ved nyttår etter at kontrakten hans med Molde utløp. (NTB)

  Ohi
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Målfest etter pause mellom Åsane og Grorud

  Etter ei mållaus førsteomgang starta Åsane ein målfest på heimebane då Kristoffer Stephensen banka ballen i nettet via stolpen i 47. minutt. Ti minuttar seinare utlikna Grorud, og i 63. minutt sat Nikolai Hristov 1–2. Med berre tre minutt av kampen klarte Åsane sin Bjarte Haugsdal å utlikna til 2–2. Ryan Doghman fekk taket til å løfte seg på Åsane Arena då han berre sekund etter utlikninga setter 3–2 og tok sigeren heim.

 • Ny seier for Brann

  Brann seiret 3-1 over Kongsvinger på bortebane i 1. divisjon torsdag.

  Niklas Jensen Wassberg sendte Brann i ledelsen etter bare ti minutters spill. Det var Brann-spillerens tredje seriemål for sesongen. Fem minutter før pause doblet Frederik Børsting ledelsen til Brann. Ved pause var stillingen 2-0 til Brann.

  Martin Vinjor reduserte til 1-2 noen minutter etter sidebytte. Innbytter Bård Finne scoret for Brann og sørget for at stillingen var 3-1 to minutter på overtid. Han ble byttet inn bare ti minutter tidligere. Det ble ikke scoret flere mål i oppgjøret. Kampen ebbet ut på stillingen 1-3.

  Brann har vunnet fem av sine seks siste kamper. (NTB)

  SK Brann - Sandnes Ulf (OBOS-ligaen) (3-0)
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • «Norske» OB tapte cupfinalen etter straffedrama

  Det ble et jevnt oppgjør i den danske cupfinalen mellom OB og Mitjylland. OBs fire nordmenn måtte se gullet ryke etter 3-4 i straffesparkkonkurransen.

  Nicholas Mickelson, Jørgen Skjelvik og Sander Svendsen spilte alle fra start for OB torsdag. Svendsen ble byttet ut halvveis i andre omgang, mens Robin Østrøm var ubenyttet reserve.

  OB startet kampen best og dominerte den første timen før Midtjylland tok over. Etter 0-0 til ordinær tid og i ekstraomgangene, måtte det hele avgjøres fra 11-metersmerke.

  Der ble OBs midtstopper Kasper Larsen syndebukken da han bommet på den siste straffen. Brasilianske Evander satte Mitjyllands siste og sørget for for klubbens andre cuptittel i historien.

  Midtjylland kan skilte med en cuptriumf fra tidligere, tilbake i 2019. OB har vunnet cupen fem ganger, senest i 2007. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Stabæk - Rosenborg.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Berget ble svensk cupmester for første gang

  Jo Inge Berget og Malmö vant den svenske cupen etter å ha slått Hammarby på straffer torsdag.

  Malmö sikret seg med det sin 15. cuptittel, men riktignok den første siden 1989. Berget står dermed med fire seriegull og ett cupgull for de lyseblå.

  Etter 120 målløse minutter måtte det straffer til for å skille lagene. Avgjørelsen falt da Astrit Selmani bommet på Hammarbys siste straffe, og dermed kunne Malmö juble for 4-3-seier.

  Berget satte sin straffe. Hammarbys sisteskanse Davod Blazevic hadde en hånd på ballen, men det var ikke nok til å stanse nordmannens forsøk. (NTB)

  Sweden Soccer Europa League
  Foto: Andreas Hillergren / AP