Leder i mesterligaklubb skal ha satset nesten 50 millioner på tap

Neymars og Paris Saint-Germains storseier over Røde Stjerne mistenkes for mulig kampfiksing.

Neymar

STORSEIER: Neymar og PSG vant hele 6-1 over Røde Stjerne.

Foto: Franck Fife / AFP

En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro (46 millioner kroner) på at det serbiske laget skulle tape bortekampen med fem mål, skriver den franske avisen L'Equipe.

Ifølge avisen har UEFA varslet franske myndigheter om at kampen kan ha vært fikset.

UEFA skal ha fått et tips i dagene før avspark om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen. Fransk økokrim har så langt nektet å kommentere saken.

PSG vant oppgjøret hele 6-1. PSG ledet den aktuelle kampen 4-0 ved pause og Neymar ble den store spilleren i kampen med hat trick.

Røde Stjerne er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992.

Klubbens talsmann Nebojsa Todorovic ville først ikke kommentere saken overfor nyhetsbyrået AFP. Senere brukte klubben ord som «frastøtende» om anklagene.

Røde Stjerne

Røde Stjerne-spillerne feirer lagets ene scoring i kampen.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Omfattende skandale i Belgia

Saken kommer like i kjølvannet av den omfattende skandalen som ryster belgisk fotball for tiden. Der er 19 personer siktet i forbindelse med kampfiksingsetterforskningen som pågår i landet.

Onsdag ble det gjennomført hele 57 politirazziaer i flere land som følge av mistankene om juks i belgisk fotball.

44 av razziaene fant sted i Belgia, men også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia ble det gjennomført aksjoner.

FILE PHOTO: Club Brugge coach Ivan Leko during training

Brugge-trener Ivan Leko er løslatt etter at han ble pågrepet i politiets aksjon.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

Trener ble løslatt

Blant de pågrepne personene var blant annet treneren for mesterligaklubben Brugge, Ivan Leko, som også ble avhørt av politiet.

Han er nå løslatt, og torsdag fikk han støtte av ledelsen i den belgiske storklubben.

– Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trener, opplyste Brugge i en uttalelse.

Helgens kamper på nivå to i belgisk fotball blir ikke spilt som følge av den pågående etterforskningen. Det er landskamppause i toppserien.

Les også: Berge om kampfiksing-mistanker i Belgia: – Jeg er ikke bekymret

Siste nytt

 • Zucca scoret

  Mats Zuccarello ble matchvinner da Minnesota Wild slo Tamba Bay Lightning torsdag kveld. Zuccarello hadde også to målgivende pasninger i kampen Wild vant 5–4.

  Minnesota Wild har nå vunnet fem kamper på rad.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Nok et nederlag for Arsenal

  Sparkingen av Unai Emery har foreløpig ikke gitt noe umiddelbar positiv virkning for Arsenal. Svenske Fredrik Ljungberg lykkes ikke med å slå bunnlaget Norwich i sin første kamp i lederstolen, ei heller rødtrøyene å slå Brighton i kveldens kamp hjemme på Emirates. Arsenal gikk på en ny smell og tapte til slutt 2-1. Adam Webster og Neal Maupay scoret målene for gjestene, mens Alexandre Lacazette scoret vertenes mål. Arsenal ligger på en skuffende 10. plass, mens Brighton klatret opp på 13.-plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klatret på tabellen

  Newcastle klatrer til 11. plass på tabellen med 2-0 seier over Sheffield United borte på Bramall Lane. Gjestene var effektive og satte ballen i mål etter kvarteret spilt. I det 71. minuttet økte de ledelsen. Vertene maktet aldri å slå tilbake.

  Premier League - Sheffield United v Newcastle United
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal