Leder i mesterligaklubb skal ha satset nesten 50 millioner på tap

Neymars og Paris Saint-Germains storseier over Røde Stjerne mistenkes for mulig kampfiksing.

Neymar

STORSEIER: Neymar og PSG vant hele 6-1 over Røde Stjerne.

Foto: Franck Fife / AFP

En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro (46 millioner kroner) på at det serbiske laget skulle tape bortekampen med fem mål, skriver den franske avisen L'Equipe.

Ifølge avisen har UEFA varslet franske myndigheter om at kampen kan ha vært fikset.

UEFA skal ha fått et tips i dagene før avspark om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen. Fransk økokrim har så langt nektet å kommentere saken.

PSG vant oppgjøret hele 6-1. PSG ledet den aktuelle kampen 4-0 ved pause og Neymar ble den store spilleren i kampen med hat trick.

Røde Stjerne er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992.

Klubbens talsmann Nebojsa Todorovic ville først ikke kommentere saken overfor nyhetsbyrået AFP. Senere brukte klubben ord som «frastøtende» om anklagene.

Røde Stjerne

Røde Stjerne-spillerne feirer lagets ene scoring i kampen.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Omfattende skandale i Belgia

Saken kommer like i kjølvannet av den omfattende skandalen som ryster belgisk fotball for tiden. Der er 19 personer siktet i forbindelse med kampfiksingsetterforskningen som pågår i landet.

Onsdag ble det gjennomført hele 57 politirazziaer i flere land som følge av mistankene om juks i belgisk fotball.

44 av razziaene fant sted i Belgia, men også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia ble det gjennomført aksjoner.

FILE PHOTO: Club Brugge coach Ivan Leko during training

Brugge-trener Ivan Leko er løslatt etter at han ble pågrepet i politiets aksjon.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

Trener ble løslatt

Blant de pågrepne personene var blant annet treneren for mesterligaklubben Brugge, Ivan Leko, som også ble avhørt av politiet.

Han er nå løslatt, og torsdag fikk han støtte av ledelsen i den belgiske storklubben.

– Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trener, opplyste Brugge i en uttalelse.

Helgens kamper på nivå to i belgisk fotball blir ikke spilt som følge av den pågående etterforskningen. Det er landskamppause i toppserien.

Les også: Berge om kampfiksing-mistanker i Belgia: – Jeg er ikke bekymret

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Siste nytt

 • Tre mål og tre poeng for Tromsø

  Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud mandag kveld. Der fikk bortelaget en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

  Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Marcus Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0. I sluttminuttene satte Tomas Totland inn kampens tredje og siste mål, og tromsøværingene vant 3-0.

  Ebyie Moss
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal