Hopp til innhold

Leder i mesterligaklubb skal ha satset nesten 50 millioner på tap

Neymars og Paris Saint-Germains storseier over Røde Stjerne mistenkes for mulig kampfiksing.

Neymar

STORSEIER: Neymar og PSG vant hele 6-1 over Røde Stjerne.

Foto: Franck Fife / AFP

En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro (46 millioner kroner) på at det serbiske laget skulle tape bortekampen med fem mål, skriver den franske avisen L'Equipe.

Ifølge avisen har UEFA varslet franske myndigheter om at kampen kan ha vært fikset.

UEFA skal ha fått et tips i dagene før avspark om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen. Fransk økokrim har så langt nektet å kommentere saken.

PSG vant oppgjøret hele 6-1. PSG ledet den aktuelle kampen 4-0 ved pause og Neymar ble den store spilleren i kampen med hat trick.

Røde Stjerne er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992.

Klubbens talsmann Nebojsa Todorovic ville først ikke kommentere saken overfor nyhetsbyrået AFP. Senere brukte klubben ord som «frastøtende» om anklagene.

Røde Stjerne

Røde Stjerne-spillerne feirer lagets ene scoring i kampen.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Omfattende skandale i Belgia

Saken kommer like i kjølvannet av den omfattende skandalen som ryster belgisk fotball for tiden. Der er 19 personer siktet i forbindelse med kampfiksingsetterforskningen som pågår i landet.

Onsdag ble det gjennomført hele 57 politirazziaer i flere land som følge av mistankene om juks i belgisk fotball.

44 av razziaene fant sted i Belgia, men også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia ble det gjennomført aksjoner.

FILE PHOTO: Club Brugge coach Ivan Leko during training

Brugge-trener Ivan Leko er løslatt etter at han ble pågrepet i politiets aksjon.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

Trener ble løslatt

Blant de pågrepne personene var blant annet treneren for mesterligaklubben Brugge, Ivan Leko, som også ble avhørt av politiet.

Han er nå løslatt, og torsdag fikk han støtte av ledelsen i den belgiske storklubben.

– Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trener, opplyste Brugge i en uttalelse.

Helgens kamper på nivå to i belgisk fotball blir ikke spilt som følge av den pågående etterforskningen. Det er landskamppause i toppserien.

Les også: Berge om kampfiksing-mistanker i Belgia: – Jeg er ikke bekymret

Siste nytt

  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal