Hopp til innhold

Leder i mesterligaklubb skal ha satset nesten 50 millioner på tap

Neymars og Paris Saint-Germains storseier over Røde Stjerne mistenkes for mulig kampfiksing.

Neymar

STORSEIER: Neymar og PSG vant hele 6-1 over Røde Stjerne.

Foto: Franck Fife / AFP

En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro (46 millioner kroner) på at det serbiske laget skulle tape bortekampen med fem mål, skriver den franske avisen L'Equipe.

Ifølge avisen har UEFA varslet franske myndigheter om at kampen kan ha vært fikset.

UEFA skal ha fått et tips i dagene før avspark om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen. Fransk økokrim har så langt nektet å kommentere saken.

PSG vant oppgjøret hele 6-1. PSG ledet den aktuelle kampen 4-0 ved pause og Neymar ble den store spilleren i kampen med hat trick.

Røde Stjerne er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992.

Klubbens talsmann Nebojsa Todorovic ville først ikke kommentere saken overfor nyhetsbyrået AFP. Senere brukte klubben ord som «frastøtende» om anklagene.

Røde Stjerne

Røde Stjerne-spillerne feirer lagets ene scoring i kampen.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Omfattende skandale i Belgia

Saken kommer like i kjølvannet av den omfattende skandalen som ryster belgisk fotball for tiden. Der er 19 personer siktet i forbindelse med kampfiksingsetterforskningen som pågår i landet.

Onsdag ble det gjennomført hele 57 politirazziaer i flere land som følge av mistankene om juks i belgisk fotball.

44 av razziaene fant sted i Belgia, men også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia ble det gjennomført aksjoner.

FILE PHOTO: Club Brugge coach Ivan Leko during training

Brugge-trener Ivan Leko er løslatt etter at han ble pågrepet i politiets aksjon.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

Trener ble løslatt

Blant de pågrepne personene var blant annet treneren for mesterligaklubben Brugge, Ivan Leko, som også ble avhørt av politiet.

Han er nå løslatt, og torsdag fikk han støtte av ledelsen i den belgiske storklubben.

– Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trener, opplyste Brugge i en uttalelse.

Helgens kamper på nivå to i belgisk fotball blir ikke spilt som følge av den pågående etterforskningen. Det er landskamppause i toppserien.

Les også: Berge om kampfiksing-mistanker i Belgia: – Jeg er ikke bekymret

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste