Hopp til innhold

Berge om kampfiksing-mistanker i Belgia: – Jeg er ikke bekymret

Politiet mistenker 22 personer for kampfiksing og juks med spilleroverganger i Belgia. Politiet slo blant annet til mot Sander Berges Genk.

Europa League 2018/19 gruppespill: Sarpsborg 08 - KRC Genk

IKKE BEKYMRET: Sander Berge spiller for den belgiske klubben Genk.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sander Berge var ordknapp om politiaksjonen da NRK møtte ham under etter landslagstreningen torsdag.

– Dette vet jeg lite om, utenom det jeg har lest her hjemme. Jeg er ikke bekymret, sier han.

Onsdag ble det gjennomført 57 politirazziaer etter mistanker om kampfiksing og juks med spilleroverganger i belgisk fotball.

Det spiller flere norske spillere i den belgiske ligaen. Landslagsspillerne Sander Berg spiller for Genk, mens Sigurd Rosted er i troppen til Gent. Begge disse klubbene er involvert i politiets aksjon.

I tillegg har Trond Sollied trent både Gent (i to perioder) og Club Brugge (2000-2005).

22 personer er mistenkt

Ifølge NTB er 22 personer mistenkt og brakt til avhør i saken, ifølge påtalemyndigheten i Belgia. Club Brugge-trener Ivan Leko var en av dem som ble pågrepet under politiets aksjon onsdag.

FILE PHOTO: Club Brugge coach Ivan Leko during training

PÅGREPET: Club Brugge-trener Ivan Leko.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

– Vi har ingen grunn til å tvile på Club Brugge eller vår trener, de er uskyldige til det motsatte er bevist. Vi som supportere fortsetter å støtte vår trener. Det ville ikke være første gang en uskyldig ble arrestert, sier Frederik Van Eenoo, medlem i supporterklubben The Locals ifølge Het Laatste Nieuws.

Pierre Cornez, talsperson for det belgiske fotballforbundet, kaller skaden på Belgias omdømme som fotballnasjon for «enorm» i en uttalelse torsdag.

Blant de pågrepne personene var tidligere Anderlecht-styreleder Herman Van Holsbeeck, nåværende Brugge-trener Ivan Leko og fotballdommerne Bart Vertenten og Sebastien Delferiere, ifølge avisen Le Soir.

Treneren i avhør

Etter at nåværende Brugge-trener Ivan Leko ble pågrepet og avhørt onsdag har Club Brugge-treneren tilbrakt natten hos politiet i Tongeren. Torsdag skal spørsmålet om videre varetektsfengsling avgjøres.

Det er foreløpig ikke klart hvilken rolle treneren har i saken.

Kroatiske Ivan Leko har fortid som fotballspiller i blant annet Club Brugge. I 2017 tok han over som hovedtrener Club Brugge, som er et av Belgias mestvinnende lag. Laget er med i årets gruppespill i mesterligaen, der de tapte 3–1 for Atlético Madrid i forrige runde.

Også den kjente fotballagenten og tidligere sportssjef i Charleroi, Mogi Bayat, skal ha blitt arrestert. Ifølge avisen De Standaard var Bayat hovedmålet for politioperasjonen sammen med en annen agent og klubber de har gjort forretninger med.

Bakgrunn: Massivt raid mot belgisk fotball - mistanke om korrupsjon

 Ivan Leko

Ivan Leko under mesterligaoppgjøret mot Atlético Madrid 3. oktober.

Foto: Sergio Perez / Reuters

Jean-Philippe Mayence, advokaten til Mogi Bayat, sier at han foreløpig ikke har fått snakket med Bayat.

– Jeg har ikke hatt noen kontakt med klienten min ennå. Mogi Bayat ble arrestert i går, men jeg har foreløpig ikke fått snakke med ham, sier advokaten til belgisk media.

Påtalemyndigheten opplyser at listen over mistenkte i tillegg omfatter styremedlemmer i klubber, dommere, en tidligere advokat, et regnskapsfirma, gullsmedforretninger, trenere, journalister og mulige samarbeidspartnere.

Club Brugge

Politiet ransaket lokalene til Club Brugge onsdag.

Foto: Kurt Desplenter / AFP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal