Hopp til innhold

Høydepunkter 22. runde

HamKam tapte for tiende gang denne sesongen. Les om alle kampene i 1. divisjon her.

HamKams Vegard Bjerke
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Resultater og tabell i 1. divisjon

Kamma skuffet igjen

Moss – HamKam 2-0

Moss tok en viktig seier hjemme mot HamKam på Melløs i kveld, og klatret med det forbi hedemarkingene på tabellen.

HamKam er nok meget misfornøyd med at de gikk av banen uten scoring i kveld. Laget spilte seg til flere gode muligheter, men en god Frode Larsen i mål for Moss og dårlige avslutninger gjorde at Kamma måtte gå målløs av banen.

En av de som mest sannsynlig vil sove dårlig i natt er Adem Güven. Han hadde alene flere gode muligheter, men klarte ikke å få ballen i mål.

Unødvendig utvisning

HamKam gjorde det heller ikke enklere for seg selv ved å pådra seg et unødvendig rødt kort. Håkan Malmström hadde allerede pådratt seg et gult kort da han etter 62 minutter sparket bort ballen etter at dommer hadde blåst.

Dommeren var sikker i sin sak og viste ut Malmström til store protester fra bortelaget. Ham Kam måtte dermed spille nesten en halvtime med en mann mindre.

Effektive Moss

Moss tok bedre vare på sjansene sine enn HamKam og allerede etter 11 minutter gikk de opp i ledelsen. Thomas Klaussen utnyttet at Kamma ikke klarte å klarere et innlegg og satte ballen i mål under keeper.

John Muiruri fikk æren av å drepe all spenning på slutten av kampen da han doblet ledelsen et par minutter før slutt.

Sogndal tapte hjemme

Sogndal - Sarpsborg 08 0-1

Sogndal ville vinne kveldens oppgjør for å holde ledelsen i 1. divisjon. Laget lå likt med Kongsvinger på poeng før kveldens oppgjør mot Sarpsborg, og ville sikre tre poeng før Kongsvingers kamp på tirsdag.

Gjestene kom fra storseier mot Nybergsund/Trysil i forrige runde, og hadde planer om å gjeøre oppgaven vannskelig for serielederen.

Leiesoldat avgjorde

Hjemmelaget starte kampen best, og hadde gode sjanser ved Jusufi og Bolseth tidlig i kampen. Sarpsborg 08 kjempet seg inn kampen, men skapte ikke de store sjansene før pause.

Gjestenes Tom Erik Breive er på utlån fra Skeid, og etter 54 minutter satte leiesoldaten ballen i nettet, og scoret kampens eneste mål.

Dermed er Sarpsborg 08 oppe 5 plass og kvallik, mens Sogndal vil miste ledelsen på tirsdag, til enten Kongsvinger eller Hønefoss.

Alta klatret seks plasser

Alta - Haugesund 1-0

Alta tok imot formlaget Haugesund i Finnmarkshallen. Haugsund som lå helt oppe på fjerdeplass før kveldens oppgjør har klatret på tabellen etter sommerpausen, og ville klatre til tredjeplass med poeng mot Alta.

Dominerte første omgang

Haugesund åpnet kampen godt, men det tok ikke lang tid før Alta tok tak i kampen. Med solid forsvarsspill og vilje i duellspillet var det snart kun ett lag på banen.

Etter 18 minutter kom IDiomande Alassane seg løs på kanten og slo en god pasning til Aziz Idris. Idris headet ballen via stolpen og i mål, og Alta tok fortjent ledelsen.

Hjemmelaget fortsatte presset ut første omgang, og hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen.

Fortjent seier

Etter pause kom Haugesund mer med i kampen, og tok over mer av banespillet. Likevel klarte ikke gjestene å skape de store sjansene mot et hjemmelag som forsvarte seg heroisk.

Alta sto distansen ut, og tok en fortjent seier. Dermed klatret de fra 12. plass til 6. plass, mens FKH blir stående på 4. plass

Senket gamle lagkamerater

Løv-Ham - Bryne 2-0

Cato Hansen ble tungen på vektskålen da han scoret begge målene og sikret tre velfortjente poeng for Løv-Ham.

Hansen som tidligere har spilt i Bryne og også under Bryne-trener Mons Ivar Mjelde i Brann, åpnet scoringskontoen etter 37 minutter på en retur fra Brynes målvakt Roger Eskeland.

Åtte minutter etter pause var han frempå igjen og scoret nok et enkelt mål.

Løv-Ham var det klart beste laget på Varden Amfi og fikk med seg tre livsviktige poeng. Bergenserne er nå nummer elleve på tabellen med to poeng ned til nedrykk og to poeng opp til kvalifiseringeplass. 1. divisjon er med andre ord svært jevn.

Bryne har etter en god periode under sin nye trener Mons Ivar Mjelde falt litt av igjen og ligger nå under streken med 28 poeng. Det er to mindre enn Løv-Ham.

Skeid nesten ferdig

Nybergsund-Trysil - Skeid 4-1

Skeid har vært 1. divisjon klart dårligste lag hele sesongen og skal Oslo-klubben overleve må de begynne å plukke tre-poengere.

Men mot Nybergsund endte det som det stort sett har gjort gjennom hele sesongen. Riktignok var det relativt jevnspilt på Nybergsund stadion, men hjelper lite for Skeid som er desidert sist med 12 poeng og 18 poeng opp til sikker plass.

Tidlig mål

Kim Ojo ga hjemmelaget en kjempestart på kampen med en scoring allerede etter to minutter. Ti minuttere senere utlignet Bjørn Ivar Kydland for Skeid.

Joseph Lapira sendte Nybergsund i ledelsen igjen etter halvspilt 1. omgang og Lars Erik Bredvold punkterte kampen med to mål etter pause.

Nybergsund her nå nummer 11 på tabellen med to poeng ned til nedrykk og to poeng opp til kvalifiseringsplass.

Poengdeling i bunnkampen

Stavanger – Notodden 1-1

Begge lag har slitt i bunnen av tabellen i årets 1. divisjon og trengte sårt tre poeng fra dagens oppgjør. Slik skulle det ikke gå og begge lag måtte gå skuffet av banen med ett poeng hver.

Kampen startet rolig, men det var Stavanger som kom best i gang. Etter nesten halvspilt første omgang fant Lennox Kanu lagkamerat Andreas Karlsen inne i feltet som fikk tid til å stille inn siktet. Han traff godt med høyrebeinet og ballen suste forbi en sjanseløs keeper.

Notodden hadde mye av banespillet i første omgang, men slet med å skape sjanser. Flere ganger kom de til gode innleggsmuligheter, men bortelaget var for passive inne i boksen.

Tent av scoring

Notodden fortsatte å holde mye på ballen etter pause, men slet fortsatt med å skape de store sjansene. Likevel skulle de få sin utligning etter 70. min.

Stavanger slet med å klarere et innlegg og ballen endte opp hos en umarkert Kristian Ystaas. Han fikk til et halvdårlig treff på ballen, men keeper Bo Hansen fomlet ballen i mål.

I etterkant av scoringen våknet Notodden virkelig til liv og presset hjemmelaget langt bakover på banen. Laget spilte seg til et par gode muligheter, men klarte ikke å sette ballen i mål.

Det ser nå mørkt ut i bunnen for både Stavanger og Notodden, som ligger på henholdvis 14. og 15. plass.

Vant hjemme igjen

Mjøndalen - Tromsdalen 3-0

Mjøndalen fikk i dag sin syvende hjemmeseier med 3-0 hjemme mot Tromsdalen som fikk sitt syvende bortetap.

Mjøndalen klatrer dermed opp bare to poeng bak Tromsdalen, på en niendeplass midt på tabellen. Tromsdalen forblir på en femteplass, men det er før Sarpsborg har spilt sin kamp klokken 18.00 idag.

Mjøndalen var klart best på eget gress. Bruntrøyene dominerte hele kampen og Tromsdalen var sjanseløse.

Mjøndalen fikk sitt første mål ved Fabian Andersen og det andre ved Mads Hansen, som begge var kampens store spillere. De to skapte masse på Mjøndalens kanter.

Tromsdalen hadde nok med å forsvare seg i dag og etter 92 minutter ble Mads Hansen holdt innenfor Tromsdalens 16-meter, og dommer blåste straffe.

Kevin Nicol Satt ballen sikkert i hjørnet, og fastslo sluttresultatet til 3-0.

(Skrevet av Even Augensen)

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Berge avgjorde på overtid for Sheffield United – møter Tottenham

  Billy Sharp og Sander Berge scoret på overtid da Sheffield United slo Wrexham 3-1 i en dramatisk omkamp i FA-cupen. Tottenham venter i neste runde.

  Berge og hans lagkamerater får hjemmekamp i åttedelsfinalen 1. mars.

  Gjestene fra nivå fem skapte trøbbel for hjemmelaget, og storscoreren Paul Mullin skaffet to straffespark. Det første knallet han i nettaket til 1-1, men det neste så han Adam Davies redde da han skulle sette inn gjestenes ledermål.

  Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid misset Wrexham-stopper Max Cleworth fullstendig da han skulle stoppet et langt framspill, og Sharp var gjennom. Dermed ledet hjemmelaget.

  Et par minutter senere i overtiden satte Berge 3-1 i krysset fra spiss vinkel etter en kontring.

  Rett før kjempetabben hadde Cleworth flaks som ikke fikk straffe mot seg da han stoppet et skudd fra Oliver Norwood med armen.

  Paul Ahmedhodzic scoret hjemmelagets første mål i det 50. minutt, for han lagde straffen som slapp Wrexham inn i kampen.

  Sander Berge
  Foto: Jon Super / AP
 • Saudiarabiske Al-Hilal til finale i klubb-VM – slo ut Flamengo etter to straffespark

  Al-Hilal fra Saudi-Arabia skal spille finale i klubb-VM fotball. Luciano Vietto og Salem Al Dawsari spilte hovedrollene da brasilianske Flamengo ble slått 3-2.

  Al Dawsari, som i november ble matchvinner da Saudi-Arabia slo Argentina i fotball-VMs gruppespill, satte inn to straffespark i første omgang. Begge ble skaffet av argentineren Vietto, som i det 70. minutt scoret det avgjørende målet med en kanonkule i nettaket på pasning fra Al Dawsari.

  Copa Libertadores-vinner Flamengo var direkte kvalifisert for semifinalen, mens Al-Hilal måtte slå ut det marokkanske hjemmelaget Wydad Casablanca i straffesparkkonkurranse for å ta seg til tirsdagens kamp.

  Lørdag spiller Al-Hilal, som er Riyadh-klubben som ikke har kjøpt Cristiano Ronaldo, finale mot Real Madrid eller Al Ahly. De møtes i semifinale onsdag.

  Morocco Soccer Club World Cup
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Botheim fikk medhold mot Krasnodar – hadde rett til å terminere kontrakten

  Erik Botheim ble klaget inn for Fifa etter at han terminerte kontrakten med russiske Krasnodar. Nå har han fått fullt medhold i Fifas konfliktråd, melder VG.

  Botheim ble rett før jul i 2021 solgt fra Bodø/Glimt til Krasnodar. Han ble da den dyreste spiller som er solgt fra en norsk klubb. Etter den russiske invasjonen i Ukraina, åpnet Fifa for at spillere i russiske klubber kunne suspendere kontrakten. Botheim valgte å terminere sin. Han var første utlending i russisk fotball som gjorde det.

  Da Krasnodar anket saken inn for Fifa, argumenterte Botheims støttespillere med artikkel 14 i Fifas regelverk om overganger, der det står at en kontrakt kan termineres uten konsekvenser når det foreligger saklig grunn.

  – Det har vært en lang reise fra mars i fjor. Det har vært mye jobb rundt det juridiske og ganske høye kostnader forbundet med saken. De beste advokatene i England rundt fotballjus har vært koblet på, så det er stor glede knyttet til denne kjennelsen, sier Jørgen Ingebrigtsen i Botheims agentselskap til VG.

  – Erik er selvfølgelig veldig glad og fornøyd. Det var egentlig to saker: Krasnodar saksøkte Erik, og motsatt. Når dommen er så tydelig, er det veldig positivt for ham.

  Etter å ha terminert kontrakten, signerte Botheim for Salernitana, som spiller i italiensk Serie A.

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Nordmann fikk proffkontrakt etter sjelden karrierevei: – En guttedrøm i oppfyllelse

  Jonas Skulstad (24) har signert karrierens første proffkontrakt med den danske superligaklubben Aalborg etter å ha gått veien om klubbens lag i 5. divisjon.

  Rogalendingen studerer i Aalborg og har kombinert det med spill for Aalborgs lag på femte nivå i dansk fotball. Tirsdag melder klubben at han nå hentes opp i A-stallen etter imponerende spill.

  Skulstad har gjentatte ganger fått sjansen på superligatroppens treninger den siste tiden og skal ha imponert trener Erik Hamrén.

  Jonas Skulstad har tidligere spilt for Egersund og i collegefotball i USA.

  – Det er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse at jeg nå har fått min første proffkontrakt og kan leve av å spille fotball. At det samtidig skjer i en storklubb som AaB er noe jeg er superstolt av, sier rogalendingen.

  Han får gode skussmål av klubben sin.

  – Jonas er fysisk sterk, har et godt hodespill og et fint venstrebein og er spillintelligent. Og han er veldig verbal når han er på banen, sier sportslig leder i AaB Thomas Bælum.

  Aalborg ligger nest sist i den danske superligaen.

  (©NTB)

   Erik Hamrén
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Chelsea henter inn mentaltrener med «nulltoleranse for drittsekker»

  Det flommer over av superstjerner i Chelsea. Nå er en beryktet mentaltrener ansatt i klubben. Han er kjent for å ha nulltoleranse for store egoer.

  Det er newzealandske Gilbert Enoka som er hentet inn på Stamford Bridge. Det melder den britiske avisen Telegraph. Ansettelsen er også omtalt på nettsidene til rugbylandslaget på New Zealand, der Enoka har vært ansatt med stor suksess i en årrekke.

  Bakgrunnen for å hente inn den kjent mentaltreneren skal være at ledelsen i Chelsea ønsker å bygge en ny klubbkultur. Han skal også hjelpe klubbens mange nyankomne spillere med å leve opp til forventningene omgivelsene stiller til dem.

  Chelsea brukte mer enn tre milliarder kroner på å hente inn en lang rekke nye spillere i overgangsvinduet i januar.

  Enoka har i sitt arbeid med blant annet det newzealandske rugbylandslaget gjort seg kjent for å det som omtales som en «nulltoleranse for drittsekker»-politikk.

  – Ofte finner lag seg i dette fordi en spiller er så god. Vi ser etter tidlige faretegn og avvenner de store egoene ganske raskt. Mottoet vårt er «hvis du ikke kan forandre folk, bytt dem ut», har Enoka sagt.

  Chelsea ligger på en beskjeden niendeplass i Premier League. Manager Graham Potter har ikke fått noen enkel start på tilværelsen på Stamford Bridge.

  (©NTB)

  chelsea
  Foto: Jon Super / AP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia