Hopp til innhold

– Tungt om jeg velger å forlate Stabæk

I disse dager velger Caroline Graham Hansen om hun fortsetter i Stabæk eller reiser til utlandet.

Graham Hansen

Caroline Graham Hansen har hatt mye å tenke på etter at EM-sølvet med Norge. Nå må hun bestemme seg for hvilken klubb hun ønsker å fortsette karrieren i.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Stabæk-yndlingen har herjet for Bærums-klubben og Norge i flere sesonger, og vasser nå i tilbud fra utenlandske storklubber.

Etter det NRK erfarer bestemmer Graham Hansen seg for hvilken klubb som blir hennes neste arbeidsgiver i løpet av et par dager.

– Jeg må ta stilling til det snart. Men jeg stresser ikke noe med det, sier hun til NRK.no.

– Tungt om jeg drar

INgress

Caroline Graham Hansen forteller at hun liker oppmerksomheten hun har fått etter EM i Sverige.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

NRK vet at Tyresö og Bayern München er blant klubbene som har vist interesse.

– Det blir veldig tungt om jeg velger å dra fra Stabæk. Men samtidig har man jobbet for det og da må man være veldig glad for valget man tar, sier Graham Hansen.

De norske jentene fikk mye oppmerksomhet etter å ha tatt et overraskende EM-sølv i Sverige. Graham Hansen forteller at hun nyter blesten rundt henne og laget.

Liker å bli gjenkjent

– Det var veldig gøy å komme på Ekebergsletta og at folk faktisk kjente oss igjen og klappet for oss. Vi følte oss som stjerner for en dag, sier hun.

Men om hun velger å bli utenlandsproff, kan hun fort bli stjerne for mer enn bare én dag.

– Det er selvfølgelig noe jeg kan bli vant til. Det er hyggelig når folk setter pris på det du gjør, så det hadde ikke gjort noe, sier Graham Hansen, som til vanlig spiller foran 200–300 tilskuere på Nadderud i Bærum.

Til tross for at det er en enorm forskjell å spille EM-finale mot Tyskland og toppseriekamp mot Sandviken, synes talentet det stas å komme hjem til Norge igjen.

– Det er veldig deilig å se lagvenninner igjen og veldig deilig å gjøre noe helt annet. Jeg koser meg, sier Graham Hansen.

Fotball

 • Medier: Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Flere engelske medier melder at Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  Rashford skal ha kommet seg uskadet unna ulykken.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB