Hopp til innhold

Hødd frykter spillerflukt etter cupsensasjonen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen tror laget hans har imponert så mye i cupen at flere av talentene vil bli plukket opp av større klubber.

Høddjubel

Glade Hødd-spillere med kongepokalene. Nå kan flere av dem forsvinne, tror trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen var mildt sagt en lykkelig mann da laget hans kunne feire cupgullet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi forventer at det forsvinner mange spillere. Ingenting er helt sikkert, men vi vet at det er interesse for flere, sier Lars Arne Nilsen til NRK.no.

Da Hødd sensasjonalt slo Tromsø i cupfinalen søndag, var gjennomsnittsalderen i Hødds startellever 23,4 år.

Dermed ble Hødd trolig historiens yngste cupmestere.

– Det er klubbens politikk at vi skal utvikle nye spillere, og når de er gode nok, skal de få lov til å dra, sier Nilsen.

Han peker på at Hødd-spillerne ikke bare er unge, men at 75 prosent av Hødds spillere kommer fra Ulsteinvik.

– Vi har et nært samarbeid med den videregående skolen, vi har gode treningsanlegg og vi satser mye på talentutvikling, forklarer Nilsen.

Spillerne usikre på fremtiden

Én av dem som har tatt steget i Ulsteinvik er 22 år gamle Ørjan Nyland.

U21-landslagsspilleren imponerte med nok en strålende kamp på Ullevaal, men han har foreløpig ikke bestemt seg for hva som skjer neste sesong.

– Jeg vil ikke gå inn på det nå. Jeg vil bare nyte cupgullet. Det blir nok bestemt i neste uke, sier Nyland til NRK.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Hødd-supporterne kunne slippe både jubel og tårer løs da laget deres vant straffesparkkonkurransen. Tromsøs Ole Martin Årst fikk ikke den avslutningen på karieren han hadde ønsket.

VIDEO: Se reaksjonen til Hødd-supporterne da pokalen ble løftet.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen trekker også frem Pål André Helland blant de som er attraktive for toppklubber. Søndag sto han bak nesten samtlige trusler mot Tromsø-målet.

– Helland har vært en cupgeneral og skutt oss gjennom runde etter runde. Her har han definitivt vært vår beste og viktigste spiller, sier Nilsen.

Trønderen, som har vært innom både Rosenborg, Ranheim og Byåsen, har kontrakt med Hødd ut neste sesong.

– Jeg har lyst til å bli så god som jeg kan bli. Nå trener jeg riktig og står på hver dag. Det er godt å oppleve fremgang hele tiden, sier Helland til NRK.no.

Hødd-jubel

De blåkledde var høyt oppe under cupfinalen søndag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kjell Rune Sellin (23) scoret nok en gang for Hødd i cupfinalen. Han har vært utlånt fra Aalesund denne sesongen, men nå er det usikkert hvor karrieren fortsetter.

– Sellin har vært viktig for oss, og han er først og fremst veldig profesjonell. Han har gjort en veldig god jobb for oss uansett om han blir eller ikke, sier Nilsen.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten med Aalesund, så jeg skal prate med dem. Jeg har ikke snakket med klubben ennå, sier Sellin selv.

Får skryt av landslagstrener

Blant talentene i Ulsteinvik finner vi også 16 år gamle Fredrik Aursnes som blant annet scoret i 3-1-seieren over Brann i semifinalen.

Søndag ble han den yngste cupvinneren noensinne.

U21-landslagstrener Per Joar Hansen har naturligvis registrert talentene i Ulsteinvik. Han er imponert over arbeidet som er lagt ned.

– Lars Arne Nilsen har gjort en fantastisk jobb med dette laget. Gjennom årets cupturnering har det unge laget vist at de ikke står tilbake for mer rutinerte eliteseriespillere. En finale på Ullevaal er jo en gylden mulighet til å få vist seg fram, sier Hansen.

Også finalemotstander Per-Mathias Høgmo tok seg tid til å skryte av seierherrene.

– For et fotballhjerte er det artig å se. Det betyr mye for norsk fotball at vi får den type entusiasme i distriktene og at de klarer å utvikle gode fotballspillere. Det er bare å takke og bukke for den innsatsen de har gjort, sier Høgmo, som søndag ledet sitt Tromsø for siste gang.

Større sjanse for spillerflukt til tross: Lars Arne Nilsen peker på at også Hødd som klubb blir mer attraktiv etter cupseieren.

– Jeg tror vi er en mer attraktiv klubb i dag enn vi var før helgen, for å si det sånn. Vi skal jo tross alt til Europa, sier Nilsen.

Fredrik Klock, Hødds kaptein, kunne slippe jubelen løs med kongepokalen høyt hevet over hodet. Det samme gjorde medspillere og tusenvis av supportere på Ullevål Stadion.

VIDEO: Se Hødds feiring her.

Fotball

 • Edin Terzic ferdig som Borussia Dortmund-trener

  Edin Terzic (41) er etter tre år ferdig som trener for Julian Ryersons Borussia Dortmund. Han har sagt opp sin stilling.

  Det opplyser den tapende mesterligafinalisten i sine mediekanaler.

  Terzic tok over som permanent hovedtrener i juli 2022 etter å ha vært midlertidig trener året i forveien. I perioden har han ledet de gulkledde i 96 kamper. Terzic hentet den norske landslagsbacken Ryerson til klubben i januar i fjor, og lyngdølen ble en fast mann på laget under 41-åringens ledelse.

  Denne sesongen tok de seg til mesterligafinale der det ble tap for Real Madrid. I Bundesliga ble det en skuffende femteplass.

  Nå har altså Terzic valgt å gi seg. (NTB)

  Edin Terzic
  Foto: NTB
 • Milans nye hovedtrener er klar

  Paulo Fonseca (51) er klar som ny hovedtrener i Milan. Han har skrevet under en treårig kontrakt med Serie A-klubben.

  Portugiseren er hentet inn for å erstatte Stefano Pioli. Nylig forlot han Lille etter to sesonger i fransk fotball.

  Tidligere har Fonseca trent klubber som Roma, Sjakhtar Donetsk og Braga.

  Milan var Italias nest beste lag sist sesong, men Pioli mistet likevel trenerjobben. Han tok klubben til Serie A-tittelen i 2022. (NTB)

  Fonseca
  Foto: AFP
 • Chelsea forvirret fansen – så kom gladnyheten

  Chelsea la først ut en video der Kerr oppsummerte sine fire år i klubben. Der så man en tydelig beveget Kerr takke fansen for støtten. Det fikk flere supportere til å ta til kommentarfeltet for å kreve en forklaring, og 20 minutter senere kom den.

  Kerr har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2026.

  – Trodde dere virkelig jeg skulle gi meg? sier Kerr i videoen.

  Kerr debuterte for Australia som 15-åring tilbake i 2009. Siden den gang har hun scoret 69 mål på 128 kamper.

  30-åringen er for tiden ute av spill med en alvorlig kneskade. Det gjør at hun mister sommerens OL-turnering. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: NTB
 • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

  Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

  Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

  Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

  Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

  Ida Emilie Heggem Warvik
  Foto: NTB
 • Motta klar for Juventus

  Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler.

  – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse.

  Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien.

  Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong.

  Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

  I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Alessandro Garofalo / AP

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt

Rasa mot publikum etter «homofobiske gloser»: – Bør ikkje aksepterast

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette