Hødd frykter spillerflukt etter cupsensasjonen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen tror laget hans har imponert så mye i cupen at flere av talentene vil bli plukket opp av større klubber.

Høddjubel

Glade Hødd-spillere med kongepokalene. Nå kan flere av dem forsvinne, tror trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen var mildt sagt en lykkelig mann da laget hans kunne feire cupgullet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi forventer at det forsvinner mange spillere. Ingenting er helt sikkert, men vi vet at det er interesse for flere, sier Lars Arne Nilsen til NRK.no.

Da Hødd sensasjonalt slo Tromsø i cupfinalen søndag, var gjennomsnittsalderen i Hødds startellever 23,4 år.

Dermed ble Hødd trolig historiens yngste cupmestere.

– Det er klubbens politikk at vi skal utvikle nye spillere, og når de er gode nok, skal de få lov til å dra, sier Nilsen.

Han peker på at Hødd-spillerne ikke bare er unge, men at 75 prosent av Hødds spillere kommer fra Ulsteinvik.

– Vi har et nært samarbeid med den videregående skolen, vi har gode treningsanlegg og vi satser mye på talentutvikling, forklarer Nilsen.

Spillerne usikre på fremtiden

Én av dem som har tatt steget i Ulsteinvik er 22 år gamle Ørjan Nyland.

U21-landslagsspilleren imponerte med nok en strålende kamp på Ullevaal, men han har foreløpig ikke bestemt seg for hva som skjer neste sesong.

– Jeg vil ikke gå inn på det nå. Jeg vil bare nyte cupgullet. Det blir nok bestemt i neste uke, sier Nyland til NRK.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Hødd-supporterne kunne slippe både jubel og tårer løs da laget deres vant straffesparkkonkurransen. Tromsøs Ole Martin Årst fikk ikke den avslutningen på karieren han hadde ønsket.

VIDEO: Se reaksjonen til Hødd-supporterne da pokalen ble løftet.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen trekker også frem Pål André Helland blant de som er attraktive for toppklubber. Søndag sto han bak nesten samtlige trusler mot Tromsø-målet.

– Helland har vært en cupgeneral og skutt oss gjennom runde etter runde. Her har han definitivt vært vår beste og viktigste spiller, sier Nilsen.

Trønderen, som har vært innom både Rosenborg, Ranheim og Byåsen, har kontrakt med Hødd ut neste sesong.

– Jeg har lyst til å bli så god som jeg kan bli. Nå trener jeg riktig og står på hver dag. Det er godt å oppleve fremgang hele tiden, sier Helland til NRK.no.

Hødd-jubel

De blåkledde var høyt oppe under cupfinalen søndag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kjell Rune Sellin (23) scoret nok en gang for Hødd i cupfinalen. Han har vært utlånt fra Aalesund denne sesongen, men nå er det usikkert hvor karrieren fortsetter.

– Sellin har vært viktig for oss, og han er først og fremst veldig profesjonell. Han har gjort en veldig god jobb for oss uansett om han blir eller ikke, sier Nilsen.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten med Aalesund, så jeg skal prate med dem. Jeg har ikke snakket med klubben ennå, sier Sellin selv.

Får skryt av landslagstrener

Blant talentene i Ulsteinvik finner vi også 16 år gamle Fredrik Aursnes som blant annet scoret i 3-1-seieren over Brann i semifinalen.

Søndag ble han den yngste cupvinneren noensinne.

U21-landslagstrener Per Joar Hansen har naturligvis registrert talentene i Ulsteinvik. Han er imponert over arbeidet som er lagt ned.

– Lars Arne Nilsen har gjort en fantastisk jobb med dette laget. Gjennom årets cupturnering har det unge laget vist at de ikke står tilbake for mer rutinerte eliteseriespillere. En finale på Ullevaal er jo en gylden mulighet til å få vist seg fram, sier Hansen.

Også finalemotstander Per-Mathias Høgmo tok seg tid til å skryte av seierherrene.

– For et fotballhjerte er det artig å se. Det betyr mye for norsk fotball at vi får den type entusiasme i distriktene og at de klarer å utvikle gode fotballspillere. Det er bare å takke og bukke for den innsatsen de har gjort, sier Høgmo, som søndag ledet sitt Tromsø for siste gang.

Større sjanse for spillerflukt til tross: Lars Arne Nilsen peker på at også Hødd som klubb blir mer attraktiv etter cupseieren.

– Jeg tror vi er en mer attraktiv klubb i dag enn vi var før helgen, for å si det sånn. Vi skal jo tross alt til Europa, sier Nilsen.

Fredrik Klock, Hødds kaptein, kunne slippe jubelen løs med kongepokalen høyt hevet over hodet. Det samme gjorde medspillere og tusenvis av supportere på Ullevål Stadion.

VIDEO: Se Hødds feiring her.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters