Hopp til innhold

Risikerer å spille europacup på rivalens hjemmebane

ULLEVAAL (NRK.no) Etter den sensasjonelle cuptriumfen er Hødd klare for Europa-spill, men det blir ikke på deres egne hjemmebane.

Fredrik Klock, Hødds kaptein, kunne slippe jubelen løs med kongepokalen høyt hevet over hodet. Det samme gjorde medspillere og tusenvis av supportere på Ullevål Stadion.

Se feiringen til Hødd-spillerne da pokalen var sikret.

Sellin

Hødds Kjell Rune Sellin er utlånt fra Aalesund. Nå kan blåtrøyene bli nødt til å spille europacupkamper i Ålesund neste år.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Nei, Høddvoll er ikke godkjent for europacupspill. Vi må nok til Ålesund å spille, vi, sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen til NRK.no.

– Hva tenker du om det?

– Jeg har ikke rukket å tenke noe særlig over det egentlig. Det går greit for vår del, men det er vel ekstra irriterende for ålesunderne, sier Larsen, og viser til at Hødd og Ålesund er rivaler på Sunnmøre.

Han understreker at det ennå ikke er sikkert hvor Hødd må ta i mot gjestene på veien til europaligaen neste sommer, men det blir hvert fall ikke i Ulsteinvik.

– Vi holder på å bygge et nytt stadion, men det blir ikke klart til neste år, sier Larsen.

Treneren møtte NRK.no etter at Hødd tok skalpen på Tromsø og fullførte sitt eget cup-eventyr på straffesparkkonkurranse foran et fullsatt Ullevaal stadion.

Tromsø skapte mer enn nok sjanser til å sikre seieren, men Hødd-keeper Ørjan Håskjold Nyland vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre.

– Jeg har ikke det hatet

På den andre siden av banen spilte Pål André Helland (22) nok en imponerende cup-kamp etter å ha scoret i både kvart- og semifinalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Høddvoll

Her har Hødd besøk av Brann i semifinalen. Høddvoll har kapasitet til cirka 4000 tilskuere.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Men han bryr seg ikke nevneverdig mye om at Hødd må kvalifisere seg til Europa gjennom to bortekamper.

– Det er ikke så nøye for meg. Siden jeg er trønder har ikke jeg det samme hatet mot Ålesund, ler Helland.

– Men det er ikke avgjort ennå. Det kan fort bli i Molde også, legger han til.

Han ser allerede frem til minst én kamp i europacupen.

– Det eneste jeg tenker på at vi skal vinne de kampene. Liverpool kan bare komme, sier Helland.

Aalesund-fan: – Kommer ikke til å dra på den kampen

Men i Ålesund er trolig ikke alle like fornøyd med forslaget til Hødds trener.

For tidligere har det vært et anspent forhold mellom klubbenes fans.

– Det er ingenting å tenke på før det blir reelt, sier Geir Ove Eikrem, som er presseansvarlig i Aalesunds supporterklubb.

Eikrem er først ordknapp, men forteller etter hvert om det betente forholdet mellom de to sunnmørsklubbene.

– Historisk sett har forholdet vært dårlig. Jeg registrerer at flere ålesundere har gratulert Hødd med cuptriumfen via sosiale medier i kveld. Å gjøre det blir å viske bort forhistorien her, sier supporteren.

– Vil du dra på kamp om det blir klart at Hødd skal spille på deres hjemmearena?

– Nei. Jeg drar ikke. Kanskje enkelte hadde blitt nysgjerrige om de hadde fått en kjempemotstander, men jeg tror ikke det, svarer Eikrem.

– Ikke optimalt

Eirik Heltne (20) frykter det kan bli litt færre Hødd-supportere på tribunen.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt. Både vi og supporterne må ta ferge over til «hjemmekampen», men det går helt sikkert fint.

– Vi har trent mye på kunstgress, så vi tåler å spille både i Ålesund og i Molde, legger han til.

Kjell Rune Sellin (23) er i Ulsteinvik på lån fra nettopp Aalesund og sendte Hødd i ledelsen på Ullevaal. Nå er han usikker på om han skal spille europacup med blåtrøyene eller vende tilbake til Aalesund.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten med Aalesund, så jeg skal prate med dem. Jeg har ikke snakket med klubben ennå, sa Sellin før han gjorde seg klar til gullfest med lagkameratene.

Ulsteinvik gjekk bananas då det vart klart at Hødd vann gullet

Se stemingen fra Ulsteinvik her.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal