Hopp til innhold

Gullrus i Ulsteinvik dagen derpå

Mange trøtte øyne og hese stemmer på arbeidsplassene i Ulsteinvik dagen derpå. – Det var absolutt verdt det, sier Tore Hasund.

Tor Hasund og Andreas

– Det går fint med lite søvn på en dag som denne, sier Tore Hasund (t.v.). T.h. kollega Andrè Muren.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det er dagen derpå i Ulsteinvik – men den er ikke av den vonde sorten.

På gårsdagens gullfest hadde det knapt nok sunket inn hos noen at Hødd – laget i deres hjerte – faktisk hadde vunnet gull i cupfinalen for herrer.

Mandag morgen hersker det heller gullrus enn bakrus blant innbyggerne i bygda.

Gjenopplev cupfinalen her:

– Det tok helt av

– Det ble sent før jeg kom meg i senga ja, sier Tore Hasund, som med rødlige øyne karret seg på jobb til den lokale sportsbutikken i morgentimene.

Han sier det ikke ble mer enn tre og en halv time søvn i natt, men hva gjør vel det når cupgullet er sikret?

– Å beskrive denne seieren ... det føles vel egentlig ubeskrivelig. Å kjøre hjem igjen gikk lett som en plett, men det var tregt å få hodet opp av puta i dag tidlig ja. Det var likevel absolutt verdt det.

Laila Liavåg var også en av de butikkansatte på kjøpesenteret i bygda som slet med å komme seg opp denne morgenen.

– Det tok helt av i Oslo, og jeg kom så sent hjem at jeg ikke rakk festen i Ulsteinvik engang. Det gjorde likevel ingenting – det var en fantastisk kveld, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Laila Liavåg

Det var fortsatt høy stemning på arbeidsplassen til Laila Liavåg i Ulsteinvik sentrum mandag morgen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Kakelunsj med gullsmak

Etter cupseieren er det mange ulsteinvikere som har vitset om mandagen – dagen der all produksjon opphører, og samtlige kontorplasser og klasserom er lagt øde.

Det er en sannhet med modifikasjoner. Ved Ulstein verft har det vært full produksjon hele helgen, men under NRKs visitt i lunsjen er feststemningen så absolutt til stede.

– I dag er det kakefeiring og cupfinalebrus, så det kan rett og slett ikke bli bedre. Det smaker gull! sier Ann Kristin Hatløy Fiskaa.

– Som en god sunnmøring må jeg si at gårsdagens kamp gav god valuta for pengene, flirer Magnar Hatløy over lunsjbordet.

En særs hes kommunikasjonssjef ved navn Lene Solheim legger ikke skjul på at det ble mye roping i går.

Sammen med resten av ledelsen i Ulstein Group var hun på plass i Oslo, og fikk se laget de sponser gå seirende ut av Norgesmesterskapet.

– I dag skal spillerne få hvile, for nå er det vår tur til å produsere. Slik er samarbeidet vårt – de presterer på banen, mens vi presterer på markedet slik at vi kan bidra til å utvikle klubben videre med vår sponsing.

Saken fortsetter under bildet

Ann Kristin Hatløy Fiskaa, Lene Solheim og Magnar Hatløy

Det ble en ekstra spiss på lunsjen ved Ulstein Verft mandag. F.v. Ann Kristin Hatløy Fiskaa, Lene Solheim og Magnar Hatløy.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Store kontraster

På Hødd-brakka var det derimot meget avbalansert stemning mandag formiddag.

Med åpen inngangsdør og husfreden intakt sitter mediesjef Lars Petter Rønnestad og ser kampen i reprise.

– Nå bare koser vi oss egentlig. Det er ikke så mye som skjer i dag, og ellers har vi snakket litt om de fantastiske opplevelsene i helga.

– Cupfinaleseier og ståplass i 1. divisjon – hva betyr dette for Hødd som klubb?

– Det betyr alt. Nå har vi fantastiske muligheter for fremtiden, og de skal vi utnytte. Det er en del penger i kassa nå som kommer til å bli brukt fornuftig. Nå skal vi bygge et lag som gjør det godt både i neste års serie og cup.

På søndagens fest sa trener Lars Arne Nilsen at kontrastene har vært store de siste ukene. For fjorten dager siden sto klubben i fare for å rykke ned til 2. divisjon, tape cupen og risikere en økonomisk slagside.

Nå er fasiten NM-gull, ståplass i 1. divisjon og spill i Europa League.

Ikke rart det er høy stemning i Ulsteinvik om dagen.

Hyllet Hødd

Her på kulturhuset Sjøborg festet ulsteinvikerne til langt på natt etter at cupgullet var sikret.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK


Fotball

 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • The Guardian: Ten Hag får sparken etter FA-cupfinalen

  Uavhengig av hvordan det går i lørdagens FA-cupfinale mot byrival Manchester City, så skal Manchester United ha bestemt seg for å sparke Erik ten Hag som manager.

  Det skriver The Guardian fredag.

  Fremtiden til ten Hag har vært diskutert i lang tid. Denne sesongen ledet han Manchester United til åttendeplass i Premier League, deres svakeste ligaplassering siden 1990.

  Uniteds siste håp for å få en europaplass er ved å vinne FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Selv ikke det vil redde ten Hag, skriver The Guardian.

  På torsdagens pressekonferanse ble ten Hag spurt om fremtiden, og begynte da sitt svar med at han hadde ingenting å si.

  – Jeg fokuserer bare på jobben jeg må gjøre. Det er først og fremst å vinne kampen på søndag, og deretter å fortsette å jobbe med prosjektet, sa ten Hag.

  Den nederlandske 54-åringen har vært manager for Manchester United siden sommeren 2022. På sine to år i klubben har han så langt vunnet ett trofé: ligacupen i fjor.

  The Guardian skriver at United har sett på Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter og Thomas Frank som kandidater som potensielt kan ta over for ten Hag.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Newcastle United
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Xavi sparket i Barcelona

  Xavi får ikke lede Barcelona ut kontraktstiden, og er allerede ferdig som manager i klubben etter sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

  Barcelona skriver at Xavi fikk beskjeden av klubbpresident Joan Laporta fredag ettermiddag. Xavi hadde en kontrakt som først går ut neste sommer.

  Allerede i januar sa Xavi at han hadde bestemt seg for å slutte som Barcelona-manager etter sesongen, men for en måned siden gjorde han helomvending og ville fortsette i jobben likevel.

  – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi da.

  Nå er klubblegenden med 767 kamper for Barcelona likevel ferdig i jobben han har hatt siden høsten 2021. Forrige sesong ledet han klubben til LaLiga-tittelen.

  Flere medier skriver at tyske Hansi Flick blir Barcelonas nye manager. Klubben skriver at de vil offentliggjøre førstelagets nye struktur i løpet av neste dagene.

  Xavi
  Foto: Isabel Infantes / Reuters

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette