NRK Meny
Normal

Frankfurt-trener går til Avaldsnes gratis

– Colin Bell ønsket seg hit og da fikk vi ham gratis. Så enkelt er det, sier sportslig leder og Avaldsnes-investor Arne Utvik fornøyd.

Trener Colin Bell

SLET MED Å SLÅ LSK: Her ser Colin Bell Frankfurt vinne 2-0 på Åråsen Stadion. Likevel hadde de store problemer med LSK på hjemmebane, og det måtte straffer til for å avgjøre hvilket lag som fikk spille kvartfinale i mesterligaen.

Foto: Nesvold, Jon Olav

Britiske Colin Bell ledet FFC Frankfurt til seier i mesterligaen forrige sesong.

Han hadde i utgangspunktet kontrakt med tyskerne til 2017, men valgt istedet å gå til den norske klubben som tok sølv i både serie og cup i år.

– Vi er veldig fornøyde med at Colin Bell kommer til Avaldsnes, naturlig nok. Resultatlisten hans taler for seg selv, uttaler Utvik til NRK.

53-åringen erstatter Frank Bertzen, som overtok som trener etter at Tom Nordlie sa opp for to måneder siden.

Kutter med 3-4 millioner

Investor Utvik var svært skuffet etter at Avaldsnes tapte cupfinalen for LSK Kvinner. Han sier at det skal satses hardt på å ta dobbelt gull neste år, men at det likevel blir kutt i budsjettet.

– Jeg er ikke fornøyd med sølv. Budsjettet kuttes med 3-4 millioner til neste år, men vi skal satse hardt likevel. Vi har blant annet noen landslagsspillere i kikkerten, og regner med at vår nye trener vil komme med innspill på hvilke spillere han vil ha. Kanskje han tar med seg noen fra Tyskland også, forteller Utvik.

Arne Utvik

«RIK ONKEL»: Eiendomsmillionæren Arne Utvik har spyttet inn flere millioner i Avaldsnes de siste årene. Nå varsler han kutt i budsjettet.

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Dermed kan Avaldsnes være glade for at de slipper å betale for den ettertraktede briten.

– Hvordan kan dere få Colin Bell gratis når han har kontrakt med Frankfurt ut 2017?

– Colin Bell ville til Avaldsnes, og da fikk han det som han ønsket. Han kommer hit uten at vi trenger å betale for ham. Det er ikke noe mer å si om det, sier Utvik.

– Jeg kjenner ham fra før av og vi har også en god felles venn. Det gjør det lettere for ham å komme til Avaldsnes.

Var nær kjempesmell mot LSK

Colin Bell har vært trener i Köln og Dynamo Dresden, og var i Jürgen Klopps trenerteam i Mainz tidlig på 2000-tallet.

I 2013 gikk han over til kvinnefotball. Han signerte for FFC Frankfurt som vant den tyske cupen i 2014 og mesterligaen året etter.

I årets sesong har derimot resultatene vært varierende for den britiske treneren. Frankfurt var farlig nærme å gå på en kjempesmell mot LSK Kvinner i årets mesterliga.

Etter ni runder ligger Frankfurt på en fjerdeplass i den tyske Bundesligaen – ni poeng bak serieleder Bayern München.

Klubbleder i Avaldsnes Helge Sylfest Gaard kan fortelle at spillerne har ferie etter en lang sesong, men at de vil være tilbake på treningsfeltet senest 1.januar. Da vil også den ferske treneren være på plass i Karmøy.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.