Hopp til innhold

Follo med tidenes cupbombe

Follo stod for tidenes cupbombe da de kvalifiserte seg til cupfinalen på bekostning av Rosenborg.

Video Follo-Rosenborg 3-2

Se høydepunktene fra den spennende kampen på Ski

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Rosenborg var på vei mot sin 15. cupfinale, men Follo viste enorm innsatsvilje og kjempet seg tilbake gang etter gang. Ti minutter ut i 2. ekstromgang scoret innbytter Mads Clausen 3-2-målet og sørget dermed for tidenes cupbome i cupens historie.

Matchvinneren trappet ned med toppfotball for tre år siden for å konsentrere seg om utdannelse, men onsdag angret han sikkert ikke for at han sendte laget sitt til cupfinalen.

- Jeg fikk sjansen til å løpe på en ball og da tok jeg den. Hver gang vi møter et bra lag hever vi oss. Helt utrolig mot Rosenborg. Dette er helt fantastisk, jublet Mads Clausen til NRK rett etter kampen.

Les: - Vi eier banen

Diskuter kampen nederst i saken!

Nett-TV: Follo-spillerne skjønte ikke at det var sant

Video Follo jubel

- Spilte den gode

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen tok tapet med øyesynelig fatning.

- Jeg har opplevd både oppgang og nedgang, i dag var vi ikke dyktige nok. Vi spiller dem god. De tok ut absolutt alt, og mesteparten av oss gikk for halv maskin, sa Nils Arne Eggen til NRK etter kampen.

Det var stor dramatikk i kampen som bølget fra side til side. Den varte helt til dommeren blåste av etter 120 minutter.

Henriksen-kanon

De fleste trodde av spenningen i kampen var over etter bare fem minutters spill på Ski stadion. Rosenborgs Markus Henriksen dro til fra langt hold og ballen gikk i mål, men bunnlaget i 1. divisjon ville ikke gi opp så lett mot serielederne i eliteserien.

Nett-TV: Et nytt mål på langskudd av Henriksen

Video FOLLO-ROSENBORG

Markus Henriksen setter inn 1-0 tidlig i kampen

Det siste kvarteret av 1. omgang var faktisk hjemmelaget helt på høyden med gjestene fra Trøndelag.

Det første skremmeskuddet fra de rosa kom da hurtigtoget Bonaventure Maruti kom gjennom, men Vadim Devidov fikk et bein på ballen i siste sekund og stoppet dermed en stor målsjanse. Follo-tilhengerne ropte på straffe, men Rosenborg-spilleren tok ballen og dommer Roy Helge Olsen gjorde rett i denne situasjonen.

Bare minutter seinere kom samme Maruti fri på venstrekanten, men innlegget hans ble stoppet av et Rosenborg-bein.

Tafatt Rosenborg

Det var derimot ingen Rosenborg-spillere som sto i veien da Benjamin Dahl Hagen utliknet fem minutter før pause. Venstrebacken fikk ballen midtveis på Rosenborgs banehalvdel og skar innover mot straffefeltet. Tafatte Rosenborg-spillere gjørde lite for å stoppe ham og fra drøye 16 meter dro han til. Ballen gikk i mål nede ved stolperoten til en sjanseløs Daniel Örlund i Rosenborg-målet.

Snytt for mål

Lagene kunne dermed gå til pause med uavgjort, men Rosenborg ble trolig snytt for et mål helt på tampen av omgangen. Dommeren blåste offside på Trond Olsen da han satte inn en retur fra keeperen, men TV-bildene viste at han trolig tok feil.

Holdt i 15 miutter

Follo-spillerne hadde fått ny energi med både utlikningen og hvile i pausen og kampen var jevnspilt det første kvarteret i 2. omgang, men så klarte ikke 1. divisjonslaget å så i mot lengre. Steffen Iversen fikk lett jobb da han sendte laget sitt opp i 2-1-ledelse. Han fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe, og etter litt fram og tilbake i Follo-feltet dyttet Ivers ballen enkelt i mål.

Nett-TV: Ett av Ivers enklere mål

Video FOLLO-RBK3

Steffen Iversen får en lett jobb med å sende RBK opp i 2-1-ledelse

Vakker Markegård-scoring

Erik Markegård har scoret i alle cupkampene han har spilt denne sesongen og han hadde heller ikke tenkt til å ødelegge den statistikken mot Rosenborg. Kvarteret før slutt avsluttet den tidligere Stabæk- og Sandefjord-spilleren et flott angrep med fine veggspill-kombinasjoner da han satte ballen til side for Örlund.

Nett-TV: Markegård setter inn nytt cupmål

Video FOLLO-ROSENBORG4

Eirik Markegård scorer etter et nydelig angrep

Like etter 2-2-scoringen hadde faktisk Maruti en gylden sjanse til å sende Follo opp i ledelsen, men nikken hans strøk på utsiden av stolpen.

På overtid i 2. omgang fikk Rade Prica en gylden sjanse til å sende Rosenborg til cupfinalen, men svensken som vanligvis er sikker i slike situasjoner, brukte for lang tid og satte til slutt ballen over. Dermed ble det ekstraomganger på Ski.

- Det handler kun om mental styrke nå, sa Follos assistentrener til NRK før den siste ekstraomgangen.

Innbytter avgjorde

Ti minutter ut i andre ekstraomgang falt avgjørelsen i kampen. Mads Clausen kom inn på banen og skjøt laget sitt til cupfinalen med et av sine første spark på ballen. Skuddet fra 15 meter snek seg inn ved stolperoten.

Dermed er Follo klare for cupfinalen på Ullevaal 14. november.

Nett-TV: Eggen og Ciljan Skjelbred etter kampen

Video Reax Eggen

Nett-TV: Follos vei til semifinalen

Video Veien til semifinalen

Follos vei til semifinalen

Fotball

 • Sønnen til Zlatan signerte proffkontrakt med Milan

  Maximillian Ibrahimovic (17), sønn av fotballegenden Zlatan Ibrahimovic, har signert sin første proffkontrakt med Milan.

  Det bekreftes av klubbens 2.-lag, Milan Futuro, på Instagram.

  Maximillian har tidligere spilt ungdomsfotball for Milan, men nå skal han spille for 2.-laget. Det holder til på tredje nivå i Italia, Serie C.

  Pappa Zlatan er ansatt i en rådgiverrolle for Milan. La Gazzetta dello Sport har tidligere meldt at 42-åringen kommer til å ha en viktig rolle i Milans signeringer denne sommeren.

  Den svenske fotballegenden spilte 193 kamper for Milan over to perioder og scoret totalt 93 mål for klubben.

  Sommeren 2023 la Zlatan opp som fotballspiller. (NTB)

  Zlatan
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Sebastian Jarl klar for Vålerenga – går fra Eliteserien til 1. divisjon

  Midtstopperen Sebastian Jarl forlater Kristiansund til fordel for Vålerenga.

  Det bekrefter Vålerenga i sine mediekanaler.

  – Jeg er en Oslo-gutt som har fulgt Vålerenga i hele oppveksten, og endelig passet det for meg å ta på meg den kongeblå drakta. Jeg er utrolig glad for det, og det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Jarl.

  Nettavisen meldte om overgangen torsdag morgen og hevder at overgangssummen ligger et sted mellom tre og fire millioner kroner.

  Oslo-gutten Jarl spilte begge kampene da Kristiansund slo Vålerenga i kvalifiseringen til Eliteserien i desember i fjor og sendte Oslo-laget ned til 1. divisjon.

  Jarl har spilt samtlige minutter for Kristiansund så langt i Eliteserien. Han scoret i 2-2-kampen mot Brann i slutten av mai.

  I tillegg til å spille midtstopper, har Oslo-gutten også figurert som defensiv midtbanespiller. (NTB)

  Jarl
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Norge fire plasser ned på Fifa-rankingen – dårligste ranking på fem år

  Norge faller fire plasser til 50.-plass på den nye FIfa-rankingen, der det er betydelige endringer på grunn av EM og Copa América.

  Copa América-vinner Argentina beholder førsteplassen, mens europamester Spania klatrer fem plasser til 3.-plass, rett bak Frankrike.

  EM-finalist England passerer Brasil og Belgia og inntar fjerdeplassen.

  Norge kvalifiserte seg ikke til EM-sluttspillet, fikk ikke samle poeng i mesterskapet i Tyskland og falt til sin dårligste plassering på Fifa-rankingen på fem år. I juli 2019 var Norge også på 50.-plass.

  Topp ti på rankingen:

  1) Argentina, 2) Frankrike, 3) Spania, 4) England, 5) Brasil, 6) Belgia, 7) Nederland, 8) Portugal, 9) Colombia, 10) Italia (NTB)

  Ødegaard Haaland
  Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
 • The Times: Paqueta får spille mesteparten av sesongen tross kampfiksingssak

  Lucas Paquetá er beskyldt for kampfiksing av Englands fotballforbund (FA).

  I mai opprettet FA disiplinærsak mot West Ham-spilleren, der han ble anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed. Brasilianeren anklages for å ha pådratt seg gule kort med vilje.

  Men i følge The Times kommer ikke disiplinærsaken til å bli avklart på en stund. Den kan drøye helt til slutten av den kommende Premier League-sesongen, muligens lenger.

  Paqueta har tidligere vært sterkt linket til en overgang til Manchester City, men interessen kjølnet da anklagene om kampfiksing ble kjent i august i fjor.

  Brasilianeren selv har benektet anklagene. Det gjorde han på sin Instagram-konto , like etter at FAs disiplinærsak mot ham ble opprettet i mai.

  – Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har valgt å opprette disiplinærsak. I ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. Jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn, skrev Paqueta. (NTB)

  Paqueta
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Cavan Sullivan (14) fikk MLS-debuten – ble tidenes yngste spiller i ligaen

  Cavan Sullivan (14) ble tidenes yngste debutant i MLS da Philadelphia Union vant 5-1 over New England Revolution. Jakob Glesnes scoret i storseieren.

  Glesnes la på til 2-0 etter 39 minutter av kampen, som ble spilt natt til torsdag norsk tid. Den norske midtstopperen stanget ballen i nettet etter en corner.

  Fem minutter før slutt ble det stor jubel da 14 år gamle Cavan Sullivan entret banen i MLS for første gang. Han slo Freddy Adu sin rekord fra 2004, som tidenes yngste debutant i MLS.

  Sullivan fikk spille sine første minutter i MLS i en alder av 14 år og 293 dager gammel. Det er 13 dager yngre enn da Adu satte rekord i 2004.

  Unions supertalent blir spådd en stor fremtid. Sullivan skal ha en avtale om bli Manchester City-spiller i 2027, når han fyller 18 år. Det meldte blant andre ESPN da Sullivan signerte kontrakt med Union i mai.

  Da kommenterte Sullivan også muligheten til å bli tidenes yngste spiller i MLS.

  – Det hadde vært kult å ha min første rekord, men det betyr ikke så mye for meg. Det handler ikke om hvor man starter, men hvor man ender, sa Sullivan da. (NTB)

  Cavan Sullivan
  Foto: Jonathan Tannenwald / AP
Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria