Follo med tidenes cupbombe

Follo stod for tidenes cupbombe da de kvalifiserte seg til cupfinalen på bekostning av Rosenborg.

Video Follo-Rosenborg 3-2

Se høydepunktene fra den spennende kampen på Ski

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Rosenborg var på vei mot sin 15. cupfinale, men Follo viste enorm innsatsvilje og kjempet seg tilbake gang etter gang. Ti minutter ut i 2. ekstromgang scoret innbytter Mads Clausen 3-2-målet og sørget dermed for tidenes cupbome i cupens historie.

Matchvinneren trappet ned med toppfotball for tre år siden for å konsentrere seg om utdannelse, men onsdag angret han sikkert ikke for at han sendte laget sitt til cupfinalen.

- Jeg fikk sjansen til å løpe på en ball og da tok jeg den. Hver gang vi møter et bra lag hever vi oss. Helt utrolig mot Rosenborg. Dette er helt fantastisk, jublet Mads Clausen til NRK rett etter kampen.

Les: - Vi eier banen

Diskuter kampen nederst i saken!

Nett-TV: Follo-spillerne skjønte ikke at det var sant

Video Follo jubel

- Spilte den gode

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen tok tapet med øyesynelig fatning.

- Jeg har opplevd både oppgang og nedgang, i dag var vi ikke dyktige nok. Vi spiller dem god. De tok ut absolutt alt, og mesteparten av oss gikk for halv maskin, sa Nils Arne Eggen til NRK etter kampen.

Det var stor dramatikk i kampen som bølget fra side til side. Den varte helt til dommeren blåste av etter 120 minutter.

Henriksen-kanon

De fleste trodde av spenningen i kampen var over etter bare fem minutters spill på Ski stadion. Rosenborgs Markus Henriksen dro til fra langt hold og ballen gikk i mål, men bunnlaget i 1. divisjon ville ikke gi opp så lett mot serielederne i eliteserien.

Nett-TV: Et nytt mål på langskudd av Henriksen

Video FOLLO-ROSENBORG

Markus Henriksen setter inn 1-0 tidlig i kampen

Det siste kvarteret av 1. omgang var faktisk hjemmelaget helt på høyden med gjestene fra Trøndelag.

Det første skremmeskuddet fra de rosa kom da hurtigtoget Bonaventure Maruti kom gjennom, men Vadim Devidov fikk et bein på ballen i siste sekund og stoppet dermed en stor målsjanse. Follo-tilhengerne ropte på straffe, men Rosenborg-spilleren tok ballen og dommer Roy Helge Olsen gjorde rett i denne situasjonen.

Bare minutter seinere kom samme Maruti fri på venstrekanten, men innlegget hans ble stoppet av et Rosenborg-bein.

Tafatt Rosenborg

Det var derimot ingen Rosenborg-spillere som sto i veien da Benjamin Dahl Hagen utliknet fem minutter før pause. Venstrebacken fikk ballen midtveis på Rosenborgs banehalvdel og skar innover mot straffefeltet. Tafatte Rosenborg-spillere gjørde lite for å stoppe ham og fra drøye 16 meter dro han til. Ballen gikk i mål nede ved stolperoten til en sjanseløs Daniel Örlund i Rosenborg-målet.

Snytt for mål

Lagene kunne dermed gå til pause med uavgjort, men Rosenborg ble trolig snytt for et mål helt på tampen av omgangen. Dommeren blåste offside på Trond Olsen da han satte inn en retur fra keeperen, men TV-bildene viste at han trolig tok feil.

Holdt i 15 miutter

Follo-spillerne hadde fått ny energi med både utlikningen og hvile i pausen og kampen var jevnspilt det første kvarteret i 2. omgang, men så klarte ikke 1. divisjonslaget å så i mot lengre. Steffen Iversen fikk lett jobb da han sendte laget sitt opp i 2-1-ledelse. Han fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe, og etter litt fram og tilbake i Follo-feltet dyttet Ivers ballen enkelt i mål.

Nett-TV: Ett av Ivers enklere mål

Video FOLLO-RBK3

Steffen Iversen får en lett jobb med å sende RBK opp i 2-1-ledelse

Vakker Markegård-scoring

Erik Markegård har scoret i alle cupkampene han har spilt denne sesongen og han hadde heller ikke tenkt til å ødelegge den statistikken mot Rosenborg. Kvarteret før slutt avsluttet den tidligere Stabæk- og Sandefjord-spilleren et flott angrep med fine veggspill-kombinasjoner da han satte ballen til side for Örlund.

Nett-TV: Markegård setter inn nytt cupmål

Video FOLLO-ROSENBORG4

Eirik Markegård scorer etter et nydelig angrep

Like etter 2-2-scoringen hadde faktisk Maruti en gylden sjanse til å sende Follo opp i ledelsen, men nikken hans strøk på utsiden av stolpen.

På overtid i 2. omgang fikk Rade Prica en gylden sjanse til å sende Rosenborg til cupfinalen, men svensken som vanligvis er sikker i slike situasjoner, brukte for lang tid og satte til slutt ballen over. Dermed ble det ekstraomganger på Ski.

- Det handler kun om mental styrke nå, sa Follos assistentrener til NRK før den siste ekstraomgangen.

Innbytter avgjorde

Ti minutter ut i andre ekstraomgang falt avgjørelsen i kampen. Mads Clausen kom inn på banen og skjøt laget sitt til cupfinalen med et av sine første spark på ballen. Skuddet fra 15 meter snek seg inn ved stolperoten.

Dermed er Follo klare for cupfinalen på Ullevaal 14. november.

Nett-TV: Eggen og Ciljan Skjelbred etter kampen

Video Reax Eggen

Nett-TV: Follos vei til semifinalen

Video Veien til semifinalen

Follos vei til semifinalen

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp