Sæternes reddet Viking: – Mine viktigste mål noensinne

Etter uker med kritikk og nesten ingen scoringer slo Viking og veteran Bengt Sæternes knallhardt tilbake.

Hareide og Sæternes

Viking-trener Åge Hareide og Viking-spillerne jubler for en etterlengtet seier.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Christian Landu Landu og Guastavino

Christian Landu Landu (t.h.) og Guastavino i kamp om ballen.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Viking - Brann 3-0

Viking-benken eksploderte av glede da veteranen Bengt Sæternes (36) sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare seks minutter mot Brann.

Da samme mann økte til både to og tre null fjernet han mange kilo fra trener Åge Hareides skuldre.

– Slik situasjonen er i Viking nå, tror jeg dette er de viktigste målene jeg noensinne har scoret, sa Sæternes til NRK etter kampen.

Det er sterke ord fra en spiller som har vært innom klubber som Club Brugge, Odense, Brann og Vålerenga i løpet av en lang, lang karriere.

  • Snur det for Viking nå? Diskutér nederst i saken!

– Dette var en skikkelig utløsning og viktig for klubben og laget. Det var utrolig gøy å komme i garderoben etter kampen, sa målscorer Sæternes.

Seieren i den ellevte serierunden i 2011-sesongen var nemlig uhyre viktig for et Viking-lag som ikke hadde vunndet siden 2. april (1-0 mot Fredrikstad).

– I dag var det et lag som sto frem, sa Viking-trener Hareide etter den viktige seiren.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sæternes og Viking-spillere

Bengt Sæternes og Viking-spillerne jubler.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Himmelen

I sekundene etter kampen så han flere ganger opp mot himmelen og var tydelig lettet. De siste ukene har vært tøffe selv for eliteseriens mest erfarne trener. Seinest i timene før kampstart gikk fjorårets spillerutvikler i klubben, Roger Nilsen, ut og kritiserte sin tidligere kollega .

Men i stedet for å sparke treneren har klubben gitt Hareide mer ansvar etter at sportsdirektør Egil Østenstad trakk seg i forrige uke.

– Seieren betyr tre poeng, men vi er nødt til å være bedre i neste kamp mot Stabæk for å hente poeng der, sa Hareide til NRK.

3-0-seieren over Brann kan ikke bli en hvilepute for Viking. De ligger fortsatt på sisteplass på tabellen.

Tabbe

Brann-trener Rune Skarsfjord var alt annet enn fornøyd etter tapet.

– Vi gir dem både 1-0 og 2-0-målet, sa en oppgitt Brann-trener Rune Skarsfjord i pausen.

Branns Carl-Erik Torp tabbet seg ut i forsvar i forkant av 1-0-målet. Vikings Gyan snappet ballen fra Torp og skjøt rett på keeper, returen fanget imidlertid eks-Brann-spiller Sæternes opp og dermed fikk han sesongens første eliteseriemål og Viking fikk sitt sjette (på 11 (!) kamper).

Tre minutter før pause flikket samme mann ballen i mål og i regnværet på Viking stadion var det ingen blåkledde som brydde seg om at målet kom i en periode der Brann førte kampen.

To minutter på overtid satte Sæternes inn sitt tredje fra kvelden på det som så ut til å være en korrekt straffe etter at Kalvenes taklet Vikings Vidar Nisja.

Oppgitt

Brann-trener Rune Skarsfjord beskrev den første omgangen bra i pausen:

Viking jubler

Slik så det ut på Viking-benken da laget scoret mot Brann.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

– Vi vant de første fem min, men så gir vi de en scoring og det er naturlgivis veldig dumt. Vi fører kampen veldig mye også resten av omgangen, men så klarer vi omtrent å gi dem et mål til, sa en oppgitt Brann-trener til TV2.

Brann hadde imidlertid et par bra sjanser i første omgang, blant annet etter drøye tolv minutter da en fin pasning fra Mjelde til Kim Ojo sendte hele Viking-forsvaret på tribunen og Brann-spilleren ble stående igjen alene på seksten-meteren, men skuddet strøk stolpen til en utspilt Jarstein.

I andre omgang kom Viking mer med og 20 minutter før slutt fikk hjemmelaget en god trippelsjanse, der blant annet Vidar Nisja var nær scoring med et akrobatisk skudd liggende sidelengs i lufta.

Bengt Sæternes sørget imidlertid for at sjansemissene ikke ødela en Viking-seier i denne kampen.

Snur det for Viking nå? Diskutér her!

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.