Er 13 lykketall for Bayern?

Bayern München har spilt tolv semifinaler i Europas gjeveste klubbturnering. Mot Lyon spiller tyskerne sin 13.

Bayern München

Bayern München jakter sin første mesterligafinalen siden 2001.

Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Følg Bayern - Lyon spark for spark direkte her fra kl 20.45.

Lykkes Bayern i sitt 13. forsøk tar klubben seg til sin første finalen siden 2001. Den gang slo tyskerne Valencia i finalen.

For Lyon er situasjonen er ganske annen. Franskmennene har aldri før spilt hverken finale eller semifinale i mesterligaen.

Van Gaal historisk?

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Foto: JUERGEN SCHWARZ / AFP

Utfallet av kampen kan også gjøre Bayern-trener Louis van Gaal historisk.

Vinner tyskerne hele turneringen bli nederlenderen den tredje treneren i historien som har vunnet med to forskjellige lag. Van Gaal vant med Ajax i 1995.

Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund 1997, Bayern 2001) og Ernst Happel (Feyenoord 1970, Hamburger SV 1983) er de to andre trenerne som har klart denne bragden.

Også Inter-trener Jose Mourinho kan melde seg på i denne eksklusive klubben. Han har tidligere vunnet med Porto. Inter slo Barcelona 3-1 i går og har et godt utgangspunkt for returoppgjøret onsdag neste uke.

Prostitusjonsskandale

Men det er ikke det sportslige som har stått i fokus før kampen.

Franck Ribery prydet forsiden til storavisen Bild-Zeitung i flere dager. Han har vært til avhør i en prostitusjonssak i hjemlandet Frankrike.

Der skal flere landslagsspillere ha hatt sex med en mindreårig jente. Ribery erkjenner å ha kjennskap til jenta, men sier at han trodde hun ikke var mindreårig. Dette ifølge en jurist tilknyttet etterforskningen til nyhetsbyrået AFP.

Også Lyons Sydney Govou har vært innkalt til avhør i saken.


Fotballnyheter