Barca får det tøft i returen

Inter overbeviste på Giuseppe Meazza og skaffet seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Barcelona.

Josep Guardiola

Barcelona og Josep Guardiola får en vanskelig oppgave i returoppgjøret.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Inter - Barcelona 3-1

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Selv om Inter hadde fordel av hjemmebane hadde nok mange regnet Barcelona som favoritter i forkant av dagens kamp.

Men Jose Mourinhos menn ville det anderledes. Inter tok en fortjent seier og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste onsdag.

Inter-manager Jose Mourinho var stolt etter Inters seier, men advarer de blåsvarte mot å tro at finaleplassen er sikret.

–Det som skjedde i kveld var ikke en drøm. Det var virkelighet. Vi fortjente å vinne. Dere så et lag som kjempet livet av seg for å oppnå et godt resultat, sa Mourinho.

- Alt skje i returkampen. Vi kan reise ned og ende med tap og miste treneren, sa Mourinho kryptisk på pressekonferansen etter tirsdagens seier mot Barcelona.

Barcelona best i gang

Det var likvel Barcelona som kom best i gang på Giuseppe Meassa og etter et kvarters spill satte Maxwell fart for bortelaget. Han fintet lekkert bort et par spillere og la et presist innlegg til Pedro som satte ballen sikkert i mål.

Da hadde nok mange forventet at Barcelona ville kontrollere kampen videre, men slik skulle det ikke gå.

(artikkelen fortsetter under)

Pedro Rodriguez

Her Pedro Rodriguez sender Barcelona i ledelsen.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Inter tok over

Det tok ikke lang tid før Inter svarte på Barcelonas ledermål. Den tidligere Barcelona-spilleren, Samuel, Eto'o, slo ballen inn i feltet.

Der sto nederlenderen Wesley Sneijder og lagene sto likt.

Inter fikk tydelig blod på tann etter utligningen og tok etter hvert mer og mer over kampen. Et tydelig stresset Barcelona ble presset bakover i banen og Messi og co hadde nok med å forsvare seg. Likevel gikk lagene til pause med 1-1.

God Milito

Det var tydelig at Mourinho brukte hvilen til å komme med noen velvalgte ord, for Inter gikk ut i hundre etter pause. Anført av en glitrende Diego Milito brukte hjemmelaget bare to minutter på å ta ledelsen.

Milito ble fint spilt fri på høyresiden og fant Maicon med en smart pasning. Den brasilianske backen brukte en touch på å få kontroll på ballen før han satte kula forbi keeper.

Inter forsatte å skape problemer for et rystet Barcelona-lag og etter en times spill var det Militos tur til å komme på scoringslisten. Bortelaget mistet ballen i eget forsvar og Samuel Eto´o satte fart. Han slo et presist innlegg til Sneijder som headet videre til Milito som fikk en enkel oppgave med å heade ballen i mål.

Reprisen viste riktignok at Milito mest sannsynlig var i offsideposisjon, men linjedommeren holdt flagget nede og scoringen ble godkjent.

(artikkelen fortsetter under)

Wesley Sneijder

Her har Wesley Sneijder nettopp utlignet for Inter

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Taktisk triumf

Selv om Barcelona satte inn en sluttspurt de siste minuttene hadde Inter god kontroll på de spanske mestrene gjennom store deler av kampen.

Xavi, som normalt sett har full kontroll på midbanen, var anonym under hele kampen, og Lionel Messi klarte aldri å briljere. Mye av dette skyldes knallhard jobbing av Inters midtbanetrio Sneijder, Cambiasso og Motta.

Barcelona stod høyt med forsvaret sitt gjennom hele kampen og Inter var flinke til å utnytte dette i sitt angrepsspill. Mesteparten av sjansene hjemmelaget skapte kom når de klarte å utnytte farten til Milito, Eto´o og Pandev på topp, og den raske angrepsrekka skapte til stadighet problemer for Barca.

(artikkelen fortsetter under)

Maicon scorer mot Barcelona

Maicon scorer mot Barcelona

Foto: Luca Bruno / AP

Påvirket av lang busstur?

I forkant av oppgjøret var det mye snakk om den lange bussturen Barcelona måtte gjennom for å komme seg til Milano. Flere av bortelagets spillere var uvanlig anonyme og det kan tenkes at alle timene i bussen gjorde at et par av spillerene ikke presterte opp mot sitt beste.

Diego Milito scorer for Inter
Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Fotballnyheter