NRK Meny
Normal

Bayern vant fortjent

Arjen Robben sendte München til himmels med en suser fra drøye 20 meter. Kampen endte 1-0.

Arjen Robben
Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Trykk F5 for å oppdatere

Sluttresultat: Bayern München - Lyon 1-0

Slutt - Bayern Munchen vinner helt fortjent 1-0 i en kamp preget av mange kort, inkludert to røde, og høy intensitet samt underholdningsverdi.

- 90 min Det er lagt til tre minutter i denne kampen. Bayern har dominert fullstendig i andre omgang, men leder altså bare 1-0.

- 86 min Bytte hos Bayern. Kampens store spiller, Robben, byttes ut mens Hamit Altintop kommer inn.

- 84 min Målsjanse til Bayern München. Robben herjer med Lyon. Fører opp, finter vekk og fyrer løs. Lloris varter opp med en kjemperedning.

- 80 min Gult kort til Michel Bastos.

- 78 min Bytte på Lyon. Cesar Delgado har vært anonym hele kampen og blir erstattet av Sidney Govou.

- 74 min Bayern kjører kampen fullstendig nå. Robben er overalt og er en trussel i seg selv. Lyon kan prise seg lykkelige for at det bare står 1-0.

- 71 min Bytte hos Lyon. Ederson går ut, Michel Bastos kommer inn.

- 69 min Mål til Bayern München. Arjen Robben skyter fra 20 meter. Ballen fyker inn i nettet bak Lloris. Det kan se ut som ballen traff hodet til Müller, men Robben blir kreditert målet.

- 68 min Målsjanse til Bayern München. Robben legger et nydelig innlegg til en helt umarkert Gomez som ikke har vært på banen mer enn fem minutter. Gomez er vanligvis en god hodespiller, men denne gangen går den rett på keeper.

- 66 min Schweinsteiger har vært meget god så langt i andre omgang. Her varter han opp med en god finte og et godt skudd som går i nettveggen.

- 63 min Bytte på Bayerns lag. Danijel Pranjic går ut, inn kommer Mario Gomez.

- 61 min Målsjanse til Bayern München. Robben får ballen på sekstenmeteren og drar av Cris med en fin kroppsfinte. Skuddet er hardt og lavt, men går like utenfor.

- 60 min Tempoet i kampen er det ingenting å si på, men foreløpig lite målsjanser i andre omgang.

- 58 min Cris halter tilbake på banen.

- 57 min Cris faller stygt og lander på hofta. Det ser ut som han må forlate banen og dermed har Lyon fem skadde midtstoppere.

- 55 min Bytte på Lyon. Miralem Pjanic går ut, Jean Makoun kommer inn.

- 54 min Rødt kort til Jeremy Toulalan. Ikke nok med at han må stå over neste oppgjør, han får ikke spille mer av dette oppgjøret heller. Inn med knottene først belønnes med et nytt gult og to gule blir rødt. 10 mot 10.

- 53 min Målsjanse til Bayern München. Fantastisk forarbeid av Philip Lahm. Franskmannen legger ut til Müller som snubler i det han skal skyte.

- 51 min Gult kort til Jeremy Tuolalan. Det betyr at han må stå over returoppgjøret om en uke.

- 46 min Det har vært et bytte i pausen. Bayerns tankspiss, Ivica Olic, har gått ut mens Anatoli Tymoschuk kommer inn. Sistnevnte er en midtbanespiller.

- 46 min Andre omgang er i gang. Lyon har nå en gylden mulighet til å skaffe seg et godt utgangpunkt før returoppgjøret i Lyon.

Pause - Bayern åpnet sterkt og hadde et par store sjanser til å gå opp i ledelsen. Lyon jobbet seg inn i kampen og fikk nok blod på tann etter at Frank Ribery ble utvist like før pause.

- 45 min Det skal spilles minimum to tilleggsminutter på Allianz Arena.

- 44 min Källström fyrer løs fra 40 meter og Butt må strekke seg så lang han er og slår ballen ut til corner.

- 38 min Det var Lisandro som ble stemplet og argentineren må bæres av banen på båre.

- 37 min Direkte rødt kort til Frank Ribery. Franskmannen går inn i en duell med knottene først og stempler en Lyon-spiller. Dommeren stod godt plassert, men repetisjonen viser at gult kort ville vært en mer riktig avgjørelse.

- 35 min Etter en veldig god Bayern-periode har Lyon blitt varm i trøya og har mye mer kontroll bakover, men mangler fortsatt mye framover. Eneste skudd på mål kom etter en corner.

- 30 min Målsjanse til Lyon. Corner fra høyre. Ballen heades ut og der venter Ederson på sekstenmeteren. Brasilianeren får kjempetreff på volley, men skuddet går like utenfor via et Bayern-bein.

- 28 min Danijel Pranjic går for hardt inn i en takling og blir belønnet med gult kort. Det betyr at han må stå over returoppgjøret om en uke.

- 24 min Lyons stopperkjempe og kaptein, Cris, ligger nede med smerter. Repitisjonen viser at han fikk en vridning i kneet, men hardrausen fra Brasil er kjapt på beina igjen.

- 22 min Nydelig angrepsspill. Lahm til Robben, Robben til Ribery, Ribery til Müller som skyter høyt over. Alt på en-touch og Lyon henger ikke med i det hele tatt.

- 20 min Hjemmelaget holder presset oppe. Nok en gang er Robben servitør, men Olic er ikke like følsom på foten og dundrer ballen håpløst langt utenfor.

- 18 min Målsjanse til Bayern München. Frank Ribery, på pasning fra Robben, drar av et par spillere og skyter like utenfor mål. Lyon lever farlig for øyeblikket.

- 14 min Målsjanse til Bayern Munchen. Også denne gang kommer innlegget fra høyre i form av en corner. Evighetsmaskinen Schweinsteiger får stå helt alene og kan bare heade ballen i mål, men midtbanespilleren holder ikke hodet kaldt og stanger ballen utenfor målet til Lloris.

- 12 min Et godt innlegg fra høyre skaper kampens første mulighet. Bayerns midtstopper, Van Buyten, henger igjen etter en corner og er den som får æren av klemme til på volley. Dessverre for vertene bommer Van Buyten grovt.

- 9 min Bayerns Bastian Schweinsteiger løp mest av alle i forrige kamp mot Man Utd. I dag har han allerede lagt ned flere meter enn samtlige ute på banen.

- 5 min Litt avventende start på kampen. Hjemmelaget har ballen mest, men har nesten ikke vært over midtbanen.

- 1 min Kampen er i gang. Bayern er vel knappe favoritter i og med at de spiller på hjemmebane og har den erfaringen de har.

- Lagene har entret banen og Champions League-hymnen runger over Allianz Stadion. Det er fullsatte tribuner og fantastisk stemning.

- Hos Lyon er situasjonen vesentlig verre. Fire spillere er ute med skade: Clerc, Hartock, Bodmer og Boumsong. Ingen soner karantene i dag, men hele syv spillere står på farelisten. Disse er: Cissokho, Delgado, Gonalons, Källström, Cris, Pjanic og Toulalan.

- Bayern München stiller med skadefri tropp, men veteranen Mark van Bommel og Holger Badstuber soner karantene og spiller ikke dagens kamp. På listen av spillere som kan risikerer å stå over neste kamp med gult kort i dag er det kun Danijel Pranjic som står oppført.

- En annen profil på Bayern München er franskmannen Frank Ribery. Han var svært mye involvert i begge kampene mot Man Utd.

- Bayern Munchen slo Fiorentina i åttendelsfinalen og i kvartfinalen slo de selveste Manchester United. Da ble Arjen Robben den store helten med et fantastisk volleyskudd.

- Lyon har impomert denne sesongen og slått ut lag som Bordeaux og Real Madrid i henholdsvis kvartfinalen og åttendelsfinalen. I den hjemlige liagen ligger de på tredjeplass, åtte poeng bak serieleder Marseille.

- Dette er Lyons første semifinale noensinne i Champions League mens tyskerne har spilt semifinale i denne turneringen hele 12 ganger før.

- Velkommen til NrkSports livedekning av første semifinaleoppgjør mellom Bayern München og Lyon. Kampstart kl. 20.45

Lagoppstilling Bayern München(4-4-2) Keeper: Hans-Jörg Butt Forsvar: Lahm - Van Buyten - Demichelis - Contento Midtbane: Robben - Pranjic - Schweinsteiger - Ribery Angrep: Olic - Müller

Lagoppstilling Lyon(4-4-1-1) Keeper: Lloris Forsvar: Reveillere - Cris - Cissokho - Ederson Midtbane: Pjanic - Toulalan - Gonalons - Delgado Angrep: Källström - Lisandro

Fotballnyheter