Hopp til innhold

Bayern vant fortjent

Arjen Robben sendte München til himmels med en suser fra drøye 20 meter. Kampen endte 1-0.

Arjen Robben
Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Trykk F5 for å oppdatere

Sluttresultat: Bayern München - Lyon 1-0

Slutt - Bayern Munchen vinner helt fortjent 1-0 i en kamp preget av mange kort, inkludert to røde, og høy intensitet samt underholdningsverdi.

- 90 min Det er lagt til tre minutter i denne kampen. Bayern har dominert fullstendig i andre omgang, men leder altså bare 1-0.

- 86 min Bytte hos Bayern. Kampens store spiller, Robben, byttes ut mens Hamit Altintop kommer inn.

- 84 min Målsjanse til Bayern München. Robben herjer med Lyon. Fører opp, finter vekk og fyrer løs. Lloris varter opp med en kjemperedning.

- 80 min Gult kort til Michel Bastos.

- 78 min Bytte på Lyon. Cesar Delgado har vært anonym hele kampen og blir erstattet av Sidney Govou.

- 74 min Bayern kjører kampen fullstendig nå. Robben er overalt og er en trussel i seg selv. Lyon kan prise seg lykkelige for at det bare står 1-0.

- 71 min Bytte hos Lyon. Ederson går ut, Michel Bastos kommer inn.

- 69 min Mål til Bayern München. Arjen Robben skyter fra 20 meter. Ballen fyker inn i nettet bak Lloris. Det kan se ut som ballen traff hodet til Müller, men Robben blir kreditert målet.

- 68 min Målsjanse til Bayern München. Robben legger et nydelig innlegg til en helt umarkert Gomez som ikke har vært på banen mer enn fem minutter. Gomez er vanligvis en god hodespiller, men denne gangen går den rett på keeper.

- 66 min Schweinsteiger har vært meget god så langt i andre omgang. Her varter han opp med en god finte og et godt skudd som går i nettveggen.

- 63 min Bytte på Bayerns lag. Danijel Pranjic går ut, inn kommer Mario Gomez.

- 61 min Målsjanse til Bayern München. Robben får ballen på sekstenmeteren og drar av Cris med en fin kroppsfinte. Skuddet er hardt og lavt, men går like utenfor.

- 60 min Tempoet i kampen er det ingenting å si på, men foreløpig lite målsjanser i andre omgang.

- 58 min Cris halter tilbake på banen.

- 57 min Cris faller stygt og lander på hofta. Det ser ut som han må forlate banen og dermed har Lyon fem skadde midtstoppere.

- 55 min Bytte på Lyon. Miralem Pjanic går ut, Jean Makoun kommer inn.

- 54 min Rødt kort til Jeremy Toulalan. Ikke nok med at han må stå over neste oppgjør, han får ikke spille mer av dette oppgjøret heller. Inn med knottene først belønnes med et nytt gult og to gule blir rødt. 10 mot 10.

- 53 min Målsjanse til Bayern München. Fantastisk forarbeid av Philip Lahm. Franskmannen legger ut til Müller som snubler i det han skal skyte.

- 51 min Gult kort til Jeremy Tuolalan. Det betyr at han må stå over returoppgjøret om en uke.

- 46 min Det har vært et bytte i pausen. Bayerns tankspiss, Ivica Olic, har gått ut mens Anatoli Tymoschuk kommer inn. Sistnevnte er en midtbanespiller.

- 46 min Andre omgang er i gang. Lyon har nå en gylden mulighet til å skaffe seg et godt utgangpunkt før returoppgjøret i Lyon.

Pause - Bayern åpnet sterkt og hadde et par store sjanser til å gå opp i ledelsen. Lyon jobbet seg inn i kampen og fikk nok blod på tann etter at Frank Ribery ble utvist like før pause.

- 45 min Det skal spilles minimum to tilleggsminutter på Allianz Arena.

- 44 min Källström fyrer løs fra 40 meter og Butt må strekke seg så lang han er og slår ballen ut til corner.

- 38 min Det var Lisandro som ble stemplet og argentineren må bæres av banen på båre.

- 37 min Direkte rødt kort til Frank Ribery. Franskmannen går inn i en duell med knottene først og stempler en Lyon-spiller. Dommeren stod godt plassert, men repetisjonen viser at gult kort ville vært en mer riktig avgjørelse.

- 35 min Etter en veldig god Bayern-periode har Lyon blitt varm i trøya og har mye mer kontroll bakover, men mangler fortsatt mye framover. Eneste skudd på mål kom etter en corner.

- 30 min Målsjanse til Lyon. Corner fra høyre. Ballen heades ut og der venter Ederson på sekstenmeteren. Brasilianeren får kjempetreff på volley, men skuddet går like utenfor via et Bayern-bein.

- 28 min Danijel Pranjic går for hardt inn i en takling og blir belønnet med gult kort. Det betyr at han må stå over returoppgjøret om en uke.

- 24 min Lyons stopperkjempe og kaptein, Cris, ligger nede med smerter. Repitisjonen viser at han fikk en vridning i kneet, men hardrausen fra Brasil er kjapt på beina igjen.

- 22 min Nydelig angrepsspill. Lahm til Robben, Robben til Ribery, Ribery til Müller som skyter høyt over. Alt på en-touch og Lyon henger ikke med i det hele tatt.

- 20 min Hjemmelaget holder presset oppe. Nok en gang er Robben servitør, men Olic er ikke like følsom på foten og dundrer ballen håpløst langt utenfor.

- 18 min Målsjanse til Bayern München. Frank Ribery, på pasning fra Robben, drar av et par spillere og skyter like utenfor mål. Lyon lever farlig for øyeblikket.

- 14 min Målsjanse til Bayern Munchen. Også denne gang kommer innlegget fra høyre i form av en corner. Evighetsmaskinen Schweinsteiger får stå helt alene og kan bare heade ballen i mål, men midtbanespilleren holder ikke hodet kaldt og stanger ballen utenfor målet til Lloris.

- 12 min Et godt innlegg fra høyre skaper kampens første mulighet. Bayerns midtstopper, Van Buyten, henger igjen etter en corner og er den som får æren av klemme til på volley. Dessverre for vertene bommer Van Buyten grovt.

- 9 min Bayerns Bastian Schweinsteiger løp mest av alle i forrige kamp mot Man Utd. I dag har han allerede lagt ned flere meter enn samtlige ute på banen.

- 5 min Litt avventende start på kampen. Hjemmelaget har ballen mest, men har nesten ikke vært over midtbanen.

- 1 min Kampen er i gang. Bayern er vel knappe favoritter i og med at de spiller på hjemmebane og har den erfaringen de har.

- Lagene har entret banen og Champions League-hymnen runger over Allianz Stadion. Det er fullsatte tribuner og fantastisk stemning.

- Hos Lyon er situasjonen vesentlig verre. Fire spillere er ute med skade: Clerc, Hartock, Bodmer og Boumsong. Ingen soner karantene i dag, men hele syv spillere står på farelisten. Disse er: Cissokho, Delgado, Gonalons, Källström, Cris, Pjanic og Toulalan.

- Bayern München stiller med skadefri tropp, men veteranen Mark van Bommel og Holger Badstuber soner karantene og spiller ikke dagens kamp. På listen av spillere som kan risikerer å stå over neste kamp med gult kort i dag er det kun Danijel Pranjic som står oppført.

- En annen profil på Bayern München er franskmannen Frank Ribery. Han var svært mye involvert i begge kampene mot Man Utd.

- Bayern Munchen slo Fiorentina i åttendelsfinalen og i kvartfinalen slo de selveste Manchester United. Da ble Arjen Robben den store helten med et fantastisk volleyskudd.

- Lyon har impomert denne sesongen og slått ut lag som Bordeaux og Real Madrid i henholdsvis kvartfinalen og åttendelsfinalen. I den hjemlige liagen ligger de på tredjeplass, åtte poeng bak serieleder Marseille.

- Dette er Lyons første semifinale noensinne i Champions League mens tyskerne har spilt semifinale i denne turneringen hele 12 ganger før.

- Velkommen til NrkSports livedekning av første semifinaleoppgjør mellom Bayern München og Lyon. Kampstart kl. 20.45

Lagoppstilling Bayern München(4-4-2) Keeper: Hans-Jörg Butt Forsvar: Lahm - Van Buyten - Demichelis - Contento Midtbane: Robben - Pranjic - Schweinsteiger - Ribery Angrep: Olic - Müller

Lagoppstilling Lyon(4-4-1-1) Keeper: Lloris Forsvar: Reveillere - Cris - Cissokho - Ederson Midtbane: Pjanic - Toulalan - Gonalons - Delgado Angrep: Källström - Lisandro

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland