En av de største tabbene

John Arne Riises selvmål i mesterligasemifinalen mellom Liverpool og Chelsea er kanskje tidenes største norske fotballtabbe. Det sier NRK ekspert Arne Scheie.

Riises selvmål
Foto: MATT DUNHAM / AP

- I og med at det blir et slikt fokus, sendt til samtlige land i verden, så vil selvmålet i ettertid fortone seg slik, sier Scheie.

Nettradio: Scheie om Riise

Les også: Riise ble syndebukk på overtid

Riises selvmål i det 94. spilleminutt gjør at Chelsea nå har det beste utgangspunktet foran returoppgjøret om 8 dager.

Arne Scheie sammenlikner Riises tabbe med noen av de aller verste selvmål i fotballhisorien hvis den fører til at Liverpool ryker ut av mesterligaen.

- Skulle Liverpool vinne på Stamford Bridge, så glemmer folk selvmålet relativt kjapt. Verre er det hvis selvmålet fører Liverpool ut av mesterligaen, sier Scheie til nrksport.no.

- Han er deppa

Lillebror Bjørn Helge Riise har forsøkt å komme i kontakt med broren for å trøste han etter tirsdagens fadese, men han har bare fått tekstmeldinger til svar.

- Jeg har bare hatt kontakt med ham via tekstmeldinger. Det er ikke så lett å få kontakt med ham, han er deppa. Han skriver at han ikke vil snakke med noen på et par dager, sier Bjørn Helge Riise til NRK.

- Jeg skal la han være i fred et par dager så skal jeg ta opp kontakten med ham igjen, sier lillebror Riise videre.

Lillestrøm-spilleren håper at selvmålet ikke blir avgjørende for hvem som går til finalen i mesterligaen.

- Hadde det vært en helt vanlig kamp i Premier League så tror jeg ikke at det hadde vært så surt, men når de leder 1-0 og det er semifinale i Champions-league på hjemmebane, så er det ekstra surt, sier Bjørn Helge Riise.

- Så jeg håper for Guds skyld at Liverpool vinnner i neste kamp, eller at Chelsea vinner med mange mål og at det ikke blir 0-0,

Vurderer du å reise over for å se returkampen ?

- Ja, jeg gjør kanskje det for å støtte han litt, avslutter han.

Fotballnyheter