NRK Meny
Normal

Dorsin utlignet på overtid av overtiden

Kampuret stod på 93 minutter og 30 sekunder da Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin fikk pirket inn 2-2-målet på Åråsen.

Fyldig kampreferat: Lillestrøm - Rosenborg 2-2

– Vi har marginene med oss i sluttsekundene. Vi var bedre i åpningskampen, sier RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Venstreback Dorsin stod på riktig sted da et langt innkast ramlet ned i beina hans. Med en lang tå fikk kapteinen dyttet ballen i mål, og sørget for poengdeling i den svært sjanserike kampen. Reprisene viste riktignok at målscoreren muligens var i offside-posisjon da han mottok ballen.

– Det er vanskelig å si om jeg er i offside. Under en hel sesong så vil marginene jevne seg ut, sier Dorsin om scoringen.

Samtidig sørget svensken også for at LSK nå har gått sju kamper på rad uten seier på hjemmebane i eliteserien. Det er den lengste rekken uten hjemmeseier siden 1963 for den tradisjonsrike klubben.

LSK har heller ikke vunnet i eliteserien på 13 kamper.

Scoret i debuten

12 minutter før full tid jublet imidlertid hele Romerike for det de trodde skulle bli matchvinnerscoringen.

Petter Vaagan Moen ble spilt gjennom av Björn Bergmann Sigurdarson, og fikk lobbet ballen over Daniel Örlund i RBK-målet. Ballen gikk i tverrliggeren og ned på streken. Der kom nysigneringen fra New York Red Bulls, Luke Rodgers, og headet ballen i det tomme målet.

Briten signerte for Lillestrøm på fredag kveld, og scoret etter bare fem minutter på banen. En drømmedebut for Thierry Henrys tidligere spissmakker.

– Det er klart man blir skuffet når man slipper inn på slutten. Vi hadde ballen under kontroll 40 sekunder før full tid, men så mister vi ballen og RBK scorer, sier LSK-trener Magnus Haglund til TV2 etter kampen.

Faktisk var det målscorer Rodgers som ga fra seg ballen like før slutt. Spissen hadde ballen langt inne på Rosenborgs banehalvdel, men i stedet for å gå med ballen ned til hjørneflagget, valgte han heller å slå et dårlig innlegg som havnet i keepers armer.

– Det var fint å score, men skuffende at vi ikke fikk alle poengene. Kanskje jeg burde holdt på ballen i stedet for å prøve et innlegg på slutten, sa Rodgers.

Sjansebonanza

Kampen var preget av svært mange sjanser til begge lag. Og den første scoringen kom tidlig.

Og for et mål det var.

Johan Andersson er kjent som en måltyv fra tiden i Stabæk, og svensken markerte seg umiddelbart for sitt nye publikum på Åråsen. Et innlegg fra høyrekanten ble banket i mål på hel volley etter sju minutters spill fra 28-åringen.

RBK-keeper Daniel Örlund var sjanseløs på det knallharde skuddet, som føk i nettet helt inne ved stolpen.

Kun fire minutter senere utliknet RBK. Steffen Iversen fikk chippet inn en retur fra LSK-keeper Sead Ramovic til sitt andre eliteseriemål for sesongen.

Indirekte frispark

Etter 51 minutter oppstod en merkelig situasjon. LSKs Johan Andersson ble spilt gjennom, men svensken ble løpt opp av Jim Larsen. Midstopperen spilte ballen tilbake til sin egen keeper - men istedet for å banke ballen unna, tok Daniel Örlund opp ballen med hendene.

Dermed ble det dømt for tilbakespill, og LSK fikk indirekte frispark på cirka 10 meters hold. Johan Andersson prøvde seg på et skudd, men RBK-spillerne fikk kastet seg frem og blokkert skuddet.

Full oversikt: Tabell eliteserien 2012

Fotballnyheter