Nasri reddet dagen da City nesten-snublet i seriestarten

Nyopprykkede Southampton ga City-stjernene kamp til døra, men stjernegalleriet fikk med nød og neppe kjempet tre poeng i land.

Nasri scoret mot Southampton

Samir Nasri ble redningsmannen da han avgjorde kampen ti minutter før slutt.

Foto: Jon Super / Ap

Fyldig kampreferat: Manchester City - Southampton 3-2

En seriemester på hjemmebane mot et nyopprykket lag - burde være lett match, tenker du sikkert?

Ja, på papiret høres det ut som en selvskreven hjemmeseier, men Southampton ga Mancini ytterligere noen grå hår i løpet av kampen.

Tevez åpnet ballet

Tevez

Carlos Tevez feiret scoringen med beskjeden 'Lugano 1 y 2' på en t-skjorte.

Foto: IAN KINGTON / Afp

City-stjernene gikk ut med tydelig selvtillit, og det gikk ikke mange minuttene før Tevez ordnet straffespark til de lyseblå.

Men David Silva, som aldri før har tatt straffe på toppnivå, «sentret» 11-meterforsøket rett i armene på Southampton-keeper Kelvin Davis.

Tevez var imidlertid ikke ferdig, og 39 minutter ut i kampen sendte han storfavorittene i ledelsen, og City gikk til pause med ledelse.

Men i andre omgang kom Southampton - til manges overraskelse - sterkt tilbake.

Les også: Nysignerte Hazard herjet da Chelsea vant

Innbytterne snudde kampen

Først utliknet fjorårets toppscorer i Championship, Rickie Lambert, etter 59 minutter - etter bare å ha vært tre minutter på banen.

Dermed stod det 1-1, Southampton hadde scoret sitt første Premier League-mål siden 2005, men jammen hadde ikke Southampton nok et gullkort på hånden.

Steven Davis, kjøpt fra konkursrammede Rangers før sesongstart, ble byttet inn i det 66. minutt, og minuttet etter noterte han seg på scoringslista.

Lysluggen smalt til da sjansen bød seg på en kontring, og det gode skuddet snek seg inn i Joe Harts venstre hjørne.

– Forsvaret vårt møtte den beste angrepsrekka de noen gang har møtt, så det var ikke lett. Vi viste glimrende innsats på alle fronter, sier Southampton-manager Nigel Adkins.

– City slapp vel inn 12 mål i fjor, og vi satte to mål i nettet i dag, så det var vel ikke så verst?, smiler han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Steven Davis scoret mot City

Soton-spillerne jublet hemningsløst da Steven Davis (nummer 8) satte inn 2-1-målet.

Foto: Jon Super / Ap

Dzeko og Nasri reddet dagen

Etter ledermålet feiret Southampton-spillerne som om seieren var i land, og forbløffete og seiersvante City-supportere trodde knapt sine egne øyne.

– Jeg er så stolt av de. De viser moral og pøser på, men det er små marginer. Jeg satt med hjertet i halsen mot slutten der, sier tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam i TV2s Premier League-studio.

Med 25 minutter igjen å spille, var det altså City som måtte jage for seieren - et kampbilde de færreste forutså. Men som i seriefinalen i fjor, der City slo tilbake mot QPR i en thrilleravslutning av en kamp, greide Citys stjerner å hente opp ledelsen.

Først utliknet Edin Dzeko etter 72 minutter, før Samir Nasri sikret City-seieren ti minutter før full tid.

– Det var vanskelig, men til slutt fikk vi tre poeng. Vi bommet på straffe, og det gikk utover selvtilliten, men vi viste en sterk lagmoral da vi kom tilbake, sier Nasri i et intervju vist på TV2.

– Det er den første kampen i året, og vi har bare hatt to uker til å samkjøre laget. Vi må forbedre oss, sier Mancini etter kampen.

Agüero skadet

City dro til slutt med seg tre poeng, men skåret i gleden er at deres toppscorer fra fjorårssesongen, Sergio Kun Agüero, måtte forlate banen etter bare 13 minutters spill.

Argentineren vred det høyre kneet i duell med Southamptons Clyne, og ble liggende å vri seg i smerter.

Ifølge ulike rapporter ble Aguero umiddelbart sendt avgårde i en ambulanse for en MR-undersøkelse, og det er ennå usikkert hvor lenge argentineren vil være ute.

– Vi må nok vente noen dager før vi får svar på det, sier Mancini.

Aguero

Aguero fikk en lei vridning i kneet 7 minutter ut i kampen, og måtte forlate banen på båre få minutter senere.

Foto: NTB Scanpix

Fotballnyheter