NRK Meny
Normal

Debutanten herjet med Liverpool

James Milner var leken, effektiv og hadde assist da City tok en viktig skalp på hjemmebane.

James Milner i Man City

City-debutant James Milner fortsatte den gode trenden fra åpningskampen med Aston Villa.

Foto: Tim Hales / Ap

Manchester City - Liverpool 3-0

Skal man vinne Premier League, er det gjerne i toppkampene det blir avgjort. Etter Manchester Citys voldsomme investeringer de siste årene, er det derfor helt naturlig å regne dem som en av tittelutfordrerne.

Kampfakta: Manchester City - Liverpool

Og etter 3-0 mot Liverpool, er City absolutt å regne med i tittelkampen. Og en viktig brikke kan vise seg å bli nyervervelsen James Milner.

Aston Villa-duo gjorde 1-0

James Milner

Milner var høyt og lavt mot Liverpool mandag kveld.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Milner hadde vært på banen som City-spiller i 13 minutter da han var involvert i hjemmelagets ledermål.

Adam Johnson fant Milner med en fin stikker bak et hullete Liverpool-forsvar på høyrekanten. Milner trillet videre til en umarkert Gareth Barry foran mål, som satte ballen sikkert i hjørnet.

Resultatet stod seg til pause.

– Jeg gjorde bare jobben min, og det er å spille god fotball. Det er en glimrende start på hjemmesesongen å vinne 3-0 mot Liverpool, sa Milner etter kampen.

Tevez med sesongens to første

Fernando Torres var tilbake fra start for Merseyside-klubben, men virker fortsatt å ha et stykke igjen til storformen. Etter pause var det Liverpool som hadde ballen mest, men uten at den spanske måljegeren kom til de helt store sjansene.

I stedet økte City ledelsen, denne gang ved fjorårets toppscorer Carlos Tevez.

En corner ble headet mot mål av råsterke Micah Richards, og foran keeper Reina stod Tevez, som på akrobatisk vis fikk pirket ballen mellom hendene på den spanske keeperen. Eller var det Richards mål? Stopperen var selv sikker på at målet skal krediteres han.

– Det var mitt mål, det er jeg sikker på. Carlos fikk straffen sin, så det målet på corneren er mitt, sa Richards lattermildt.

Keeperspill i verdensklasse

Liverpool kunne fort kommet tilbake kun få minutter etter 2-0-scoringen, men det ville seg ikke for verken Gerrard, Ngog eller Torres mandag kveld.

Først banket «Stevie G» ballen i stolpen, før David Ngog og Fernando Torres fikk sine returer stoppet av den glitrende unggutten Joe Hart i City-målet.

City økte ledelsen ytterligere etter 68 minutter, da Tevez satte sin andre for kvelden på straffespark. Citys Adam Johnsen gikk overende i duell med Martin Skrtel inne i straffefeltet.

City vant fortjent

Fernando Torres mot Man City

Fernando Torres viste tidvis glimt av gammel klasse, men måtte nok en gang gå målløs av banen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Om 3-0 muligens var et noe urettferdig resultat, var det ingen tvil om at Manchester-klubben var det beste laget på The City of Manchester Stadium.

Med et totalt ballinnehav på 65 prosent mot Liverpools 35 sier det sitt om kampen.

– Det er en fantastisk klubb å spille for. Det var herlig å spille foran hjemmesupporterne. Jeg gleder meg til å spille foran dem uke etter uke, sa Milner.

Spesielt Mancinis midtbane, med Adam Johnson, Yaya Toure, Gareth Barry og debutant James Milner, tok fullstendig luven fra en Liverpool-midtbane uten Mascherano - som skal ha nektet å spille kveldens kamp.

Den lille argentineren skal være svært nære en kontrakt med Barcelona.

Hva syntes du om kampen? Si din mening!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.