Chukwu-hattrick reddet Molde

Molde er tilbake på tabelltopp etter en målfest av de sjeldne mot Stabæk.

Chukwu scorer mot Stabæk

Daniel Chukwu var den store forskjellen mellom de to lagene. Her banker han inn kveldens andre scoring, i duell med Ville Jalasto. Stabæks Jørgen Hammer i bakgrunnen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fyldig kampreferat: Molde - Stabæk 4-3

Franck Boli scoret mot Molde

Franck Boli hamret Stabæk i ledelsen etter 12 sekunders spill - spissens fjerde seriemål for sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Vi spiller bra fotball, men vi kan ikke slippe inn sånne mål. Chima er «on fire» i dag så det er kjempegøy. Men vi slipper inn kjempelette mål, så det er for dårlig, sier Moldes Jo Inge Berget til TV2 etter kampen.

For andre gang i år scoret Stabæk tre mål eller mer i en eliteseriekamp, og tabelljumboen rystet de regjerende mesterne fra start.

Veigar Pall Gunnarsson spilte Franck Boli gjennom og spissen hamret ballen i mål med høyrefoten allerede etter 12 sekunders spill - historiens tredje raskeste eliteseriemål.

Kun Tommy Øren og Erik Mjelde har scoret tidligere enn Bolis kontante suser.

Men Molde er ikke serieledere for ingenting, og slo sterkt tilbake.

– Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør i dag. Vi fikk det vanskelig med det tidlige målet, men vi scorer fire mål og det er bra. Trykket og viljen til å score er stor, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Chukwu herjet med de «blaa»

Daniel Chima Chukwu hadde kun scoret to mål i eliteserien før kveldens oppgjør, men i kveld hadde han tydelig fininnstilt sikte.

Etter 25 minutter satte han kveldens første inn bak Stabæks uberegnelige sisteskanse Sayouba Mandé.

Keeperen ga retur på nigerianerens første forsøk etter klumsete forsvarsspill fra Stabæk, men Stabæk-målvakten kunne ikke hindre at Chukwu satte returen i nettet.

Fem minutter senere var Chukwu igjen på alerten, da han omsatte en god pasning fra Jo Inge Berget til 2-1-ledelse. Spissen brukte bare ett touch før han hamret ballen opp i nettaket fra fem meters hold.

– Chima viser en enorm vilje i dag, spesielt den første scoringen truer han i nettet. Det er veldig morro, roser Solskjær.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Chukwu og Moström

Daniel Chima Chukwu har akkurat utliknet til 1-1, og spissen blir gratulert av Mattias Moström.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Gunnarsson scoret sitt første

Men Stabæk ville være med på leken.

Kun to minutter etter Moldes ledermål, satte Veigar Pall Gunnarsson ballen i nettet. Med panna satte han inn sitt første Stabæk-mål siden overgangen fra Vålerenga i sommer, og utliknet til 2-2.

– Vi kunne fort fått med oss ett poeng her, men vi taper og det er ikke bra nok. Vi fortjener å ligge der vi ligger, sier Stabæk-kaptein Christer Kleiven.

Stillingen stod seg til pause, men kun to minutter ut i den andre halvdelen scoret Molde på nytt. Mattias Moströms innlegg havnet hos en umarkert Magnus Stamnestrø, som pirket inn sitt første eliteseriemål i karrieren.

Molde ledet 3-2, og tre minutter senere fortsatte Chukwu der han slapp i første omgang. Spissen headet en god corner fra Etzaz Hussain i mål fra bakerste stolpe - dermed 4-2.

Molde så ut til å ha god kontroll på kampen, men like etterpå scoret effektive Stabæk enda en gang. Boli fant Bjarte Haugsdal i bakrom, som fikk pirket ballen i mål nede ved høyre stolpe. 4-3 og ny spenning i kampen.

Flere mål ble det imidlertid ikke, til tross for at begge lag hadde store sjanser i sluttminuttene. Spesielt Gunnarsson burde satt sitt andre for kvelden, men skuddet fra rundt sju meter ble blåst over.

Veigar Pall Gunnarsson og Vegard Forren

Veigar Pall Gunnarsson scoret sitt første mål for Stabæk siden overgangen fra Vålerenga. Her i duell med Vegard Forren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Molde i ny tabelledelse

Seieren gjør at Molde gjeninntar førsteplassen på tabellen, etter at Rosenborg har fått «låne» topplasseringen siden fredag.

Molde har nå 48 poeng, RBK jakter to poeng bak. Strømsgodset har mulighet til å gå forbi trønderne dersom de slår Brann i kveld.

– Vi vant, og det er det viktigste. Jeg er positiv, sier Magnus Wolff Eikrem.

Sjekk eliteserietabellen her!

Følg: Strømsgodset - Brann

Stabæk ligger fremdeles helt sist - og nedrykket virker nærmest uungåelig for de «blaa».

– Det ble mange sjanser til begge lag, så vi er heldige at vi er med i kampen. Bortsett fra de første fatale 5-6 minuttene er vi gode i andre omgang. Vi spiller oss til flere muligheter, og kunne scoret flere enn vi gjorde. Vi tar med oss de gode prestasjonene, og gir ikke opp noe som helst, sier Stabæk-trener Petter Belsvik.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp