"Super-Mario" satte spikeren i kista

Bayern München er klar for semifinale i mesterligaen etter 2-0 over Juventus. Etter Mario Mandzukics 1-0-scoring gikk lufta ut av det italienske laget.

Mario Mandzukic

Mario Mandzukic scoret det første målet til Bayern, og punkterte med det kampen.

Foto: Luca Bruno / Ap

Gianluigi Buffon

Buffon var god i det italienske målet, men det holdt ikke mot det tyske laget.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Eneste nedtur for Bayern og målscoreren onsdag var at Mandzukic pådro seg et feilaktig gult kort som setter ham utenfor i den første semifinalekampen.

Bittert for den viktige spilleren, som spilte en svært god kamp mandag.

Daniel Van Buyten måtte også ut i første omgang med skade.

– Vi spilte smart og lot oss aldri bringe ut av fatning. Vi tok oss fortjent videre og har grunn til å være stolte, sa Bayern-keeper Manuel Neuer etter kampen.

– Spektakulære semifinaler

Tyskerne hadde 2-0 å gå på fra sin hjemmekamp, og det ble en jevnspilt og underholdende kamp før Mario Mandzukic punkterte spenningen midt i annen omgang.

Og til tross for flere sjanser, hadde Juventus problemer med å sette keeper Manuel Neuer på de virkelig store utfordringene.

Italy Soccer Champions League

Glede blant Bayern-spillerne etter seieren over Juventus.

Foto: Massimo Pinca / Ap

Claudio Pizarro fastsatte resultatet på overtid etter flott forarbeid av Bastian Schweinsteiger.

Dermed gikk tyskerne videre med 4-0 sammenlagt.

Bayern München seiler nå opp som en av de største favorittene til å vinne årets mesterliga.

– Det blir vanskelig. De tre andre lagene er alle topplag, og det blir spektakulære semifinaler, mener Bayern-spiller Arjen Robben.

Spansk-tysk duell

Avslutningen av turneringen blir nå en duell mellom tysk og spansk fotball, der Barcelona og Real Madrid forsvarer de spanske fargene.

Barca tok seg videre til semifinale etter 1-1 mot PSG onsdag og 3-3 sammenlagt. Laget gikk imidlertid videre på grunn av bortmålsregelen.

Fredagens trekning avgjør om det blir tysk-spanske dueller allerede i semifinalene, eller om det må vente til finalen på Wembley i mai.

– Vi gjør en meget god sesong og spiller fremragende fotball. Nå må vi se om vi kan måle oss mot Real Madrid og Barcelona også, sier Bayern-trener Jupp Heynckes.

Claudio Pizarro

Claudio Pizarro i jubelrus etter 2-0-målet. Her gratuleres han av lagkamerat Dante.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP