Her snur kampen i Barcelona

Barcelona var på full fart ut av mesterligaen. Så satte de inn Lionel Messi, og da var kvelden reddet.

Lionel Messi kommer innpå

Her snur kampen: Lionel Messi kommer innpå en halv time før slutt. Det gjorde underverker.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Det var som å skru på en bryter. Plutselig var selvtilliten tilbake i hele Barcelona-laget. Plutselig sluttet favorittene å se ut som et lag på defensiven, plutselig tok de styringen med den selvfølgeligheten som de nesten alltid gjør hjemme på Nou Camp.

Lionel Messi ble skadet i første kamp, og startet på benken i kveld. Derfra fikk han se et hjemmelag som aldri klarte å ta initiativet i kampen. TV-bildene viste en svært nervøs og fortvilt Messi på benken – en situasjon han aldri før har vært i i en viktig kamp. Og han likte det ikke.

Lionel Messi

Lionel Messi led store kvaler der han satt på benken den første timen. Deretter viste han hva han betyr da han fikk komme innpå

Foto: LLUIS GENE / Afp

Så scoret PSG. Og så kom Messi innpå. Resten er historie, som det heter.

– Han er nummer én

Ni minutter brukte Lionel Messi før han sendte den forløsende pasningen som endte med Pedro-scoring og ga Barcelona 1–1.

– Messi har jobbet voldsomt for å rekke denne kampen. Han er en svært viktig spiller for laget. De siste dagene siden han ble skadet har han jobbet svært hardt, og alle så hva han bidro med da han kom inn. Han er nummer én, sa målscorer Pedro etter kampen.

Kampen i Paris for åtte dager siden endte 2-2 . Scoringen i det 71. minutt ga 3–3 sammenlagt og avansement til semifinalen på bortemålsregelen. Barcelona tok seg til sin sjette semifinale på rad i mesterligaen.

Messi satt på benken fra start etter sine skadeproblemer, men etter at PSG tok ledelsen tok det ikke lang tid før argentineren kom inn på banen. Han fintet bort to PSG-spillere før han sendte den geniale pasningen med venstrebeinet inn i feltet til David Villa. Villa fant på sin side en bedre plassert Pedro, og scoringen var sikret.

Zlatan var stor

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic regisserte det meste av PSGs farligheter, og spilte en stor kamp

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Det kunne ha endt annerledes, for det var PSG som var nærmest scoring før pause. Banens beste, Zlatan Ibrahimovic, var hjernen bak det aller meste PSG foretok seg. Selv om det var Barcelona som ikke uventet hadde ballen mest, var det PSG som hadde de beste mulighetene.

Fem minutter etter pausen tok PSG ledelsen, og det var fortjent.

I en feiende flott kontring var det Zlatan som var den sedvanlige regissøren og som slo den avgjørende pasningen som åpnet opp hele forsvaret til Barcelona. Javier El Flaco Pastore var mottakeren av ballen, og det dyreste kjøpet i fransk fotballs historie feilet ikke da han raidet inn fra venstrekanten. Barcelona-keeper Victor Valdes fikk ikke avverget.

Det gjorde han hver gang før pause.

Målkongen

Messi var sterkt savnet helt til han ble satt inn, både som avslutter og oppspillspunkt. I det 63. minutt kom han inn på banen, og ni minutter senere var det gjort. Barcelona fikk den scoringen de trengte.

Barcelona var stor favoritt etter 2-2-resultatet på utebane, men det tok tid før laget lyktes på eget gress. Men katalanerne klarte det igjen. Barcelona er et lag som ikke er lett å slå.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.