Her snur kampen i Barcelona

Barcelona var på full fart ut av mesterligaen. Så satte de inn Lionel Messi, og da var kvelden reddet.

Lionel Messi kommer innpå

Her snur kampen: Lionel Messi kommer innpå en halv time før slutt. Det gjorde underverker.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Det var som å skru på en bryter. Plutselig var selvtilliten tilbake i hele Barcelona-laget. Plutselig sluttet favorittene å se ut som et lag på defensiven, plutselig tok de styringen med den selvfølgeligheten som de nesten alltid gjør hjemme på Nou Camp.

Lionel Messi ble skadet i første kamp, og startet på benken i kveld. Derfra fikk han se et hjemmelag som aldri klarte å ta initiativet i kampen. TV-bildene viste en svært nervøs og fortvilt Messi på benken – en situasjon han aldri før har vært i i en viktig kamp. Og han likte det ikke.

Lionel Messi

Lionel Messi led store kvaler der han satt på benken den første timen. Deretter viste han hva han betyr da han fikk komme innpå

Foto: LLUIS GENE / Afp

Så scoret PSG. Og så kom Messi innpå. Resten er historie, som det heter.

– Han er nummer én

Ni minutter brukte Lionel Messi før han sendte den forløsende pasningen som endte med Pedro-scoring og ga Barcelona 1–1.

– Messi har jobbet voldsomt for å rekke denne kampen. Han er en svært viktig spiller for laget. De siste dagene siden han ble skadet har han jobbet svært hardt, og alle så hva han bidro med da han kom inn. Han er nummer én, sa målscorer Pedro etter kampen.

Kampen i Paris for åtte dager siden endte 2-2 . Scoringen i det 71. minutt ga 3–3 sammenlagt og avansement til semifinalen på bortemålsregelen. Barcelona tok seg til sin sjette semifinale på rad i mesterligaen.

Messi satt på benken fra start etter sine skadeproblemer, men etter at PSG tok ledelsen tok det ikke lang tid før argentineren kom inn på banen. Han fintet bort to PSG-spillere før han sendte den geniale pasningen med venstrebeinet inn i feltet til David Villa. Villa fant på sin side en bedre plassert Pedro, og scoringen var sikret.

Zlatan var stor

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic regisserte det meste av PSGs farligheter, og spilte en stor kamp

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Det kunne ha endt annerledes, for det var PSG som var nærmest scoring før pause. Banens beste, Zlatan Ibrahimovic, var hjernen bak det aller meste PSG foretok seg. Selv om det var Barcelona som ikke uventet hadde ballen mest, var det PSG som hadde de beste mulighetene.

Fem minutter etter pausen tok PSG ledelsen, og det var fortjent.

I en feiende flott kontring var det Zlatan som var den sedvanlige regissøren og som slo den avgjørende pasningen som åpnet opp hele forsvaret til Barcelona. Javier El Flaco Pastore var mottakeren av ballen, og det dyreste kjøpet i fransk fotballs historie feilet ikke da han raidet inn fra venstrekanten. Barcelona-keeper Victor Valdes fikk ikke avverget.

Det gjorde han hver gang før pause.

Målkongen

Messi var sterkt savnet helt til han ble satt inn, både som avslutter og oppspillspunkt. I det 63. minutt kom han inn på banen, og ni minutter senere var det gjort. Barcelona fikk den scoringen de trengte.

Barcelona var stor favoritt etter 2-2-resultatet på utebane, men det tok tid før laget lyktes på eget gress. Men katalanerne klarte det igjen. Barcelona er et lag som ikke er lett å slå.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP