NRK Meny
Normal

Bakenga avgjorde for Rosenborg

Rosenborg sikret seg tre viktige poeng i kampen om en medalje i eliteserien da de slo Fredrikstad 2-0 onsdag kveld.

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga var den store forskjellen på langene på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Kampfakta: Malaga - Villarreal

Begge lag hadde mye å spille for på Lerkendal - Rosenborg kjemper for en sølvmedalje, mens Fredrikstad kjemper for å overleve i eliteserien. Likevel var kampen bare spennende i 11 minutter.

Da ble Mushaga Bakenga felt av Vidar Martinsen på kanten av 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket. Mikael Lustig satte den sikkert og rolig i motsatt hjørnet enn hva Fredrikstad-keeperen satset på.

Sju minutter seinere fikk Bakenga selv sette ballen i mål. Han utnyttet et passivt FFK-forsvar og vippet ballen elegant over keeperen.

19 år gamle Bakenga tok dermed godt vare på sjansen han fikk fra start i Rade Pricas karantenefravær. Bakenga hadde ikke vært i RBKs startoppstillingen
siden 7-0-seieren mot Odd Grenland for nesten to måneder siden.

– Jeg er litt lettet ettersom det var litt krampeaktiv av oss. Vi skal ta med oss at tok tre poeng og holdt nullen, sa en mellomfornøyd Rosenborg-trener Jan Jönsson til TV 2 etter kampen.

Gjestene var fullt på høyde med vertene i banespillet, men klarte ikke å utnytte de målsjansene de spilte seg til. Jørgen Horn hadde blant annet to store sjanser som han burde ha tatt bedre vare på.

Kontroll på 2. plassen

FFK-trener Tom Freddy Aune

Det ble ikke lettere å være Tom Freddy Aune etter kampen mot Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Rosenborg klatret dermed opp på 2. plass på tabellen på samme poengsum (46) som Tromsø, men med mye bedre målforskjell. Vålerenga er to poeng bak på tredjeplass.

I teorien har både RBK og Tromsø en teoretisk mulighet til å ta igjen Molde på toppen av tabellen, men med åtte poeng å ta igjen og bare tre kamper igjen, virker ikke det veldig sannsynelig.

Brann (42), Odd Grenland (42), Strømsgodset (41) og Haugesund (40) kan også blande seg inn i poengkampen når det er tre serierunder igjen.

Fredrikstad ligger fortsatt på sikker plass og er fire poeng foran Start som de møter i en utsatt kamp den 5. november. Vinner Start den kampen kan det bli veldig spennende i de to siste serierundene. Sørlendingene har hatt en positiv trend og har tatt poeng i de tre siste kampene, mens Fredrikstad sliter i motvind og har bare kapret to poeng på de siste sju seriekampene.

– Det er fortsatt opp til oss selv. Vi kjører mye av kampen mot Rosenborg på bortebane og får ta det med oss inn mot de siste kampene, sa FFK-trener Tom Freddy Aune.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia