Bakenga avgjorde for Rosenborg

Rosenborg sikret seg tre viktige poeng i kampen om en medalje i eliteserien da de slo Fredrikstad 2-0 onsdag kveld.

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga var den store forskjellen på langene på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Kampfakta: Malaga - Villarreal

Begge lag hadde mye å spille for på Lerkendal - Rosenborg kjemper for en sølvmedalje, mens Fredrikstad kjemper for å overleve i eliteserien. Likevel var kampen bare spennende i 11 minutter.

Da ble Mushaga Bakenga felt av Vidar Martinsen på kanten av 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket. Mikael Lustig satte den sikkert og rolig i motsatt hjørnet enn hva Fredrikstad-keeperen satset på.

Sju minutter seinere fikk Bakenga selv sette ballen i mål. Han utnyttet et passivt FFK-forsvar og vippet ballen elegant over keeperen.

19 år gamle Bakenga tok dermed godt vare på sjansen han fikk fra start i Rade Pricas karantenefravær. Bakenga hadde ikke vært i RBKs startoppstillingen
siden 7-0-seieren mot Odd Grenland for nesten to måneder siden.

– Jeg er litt lettet ettersom det var litt krampeaktiv av oss. Vi skal ta med oss at tok tre poeng og holdt nullen, sa en mellomfornøyd Rosenborg-trener Jan Jönsson til TV 2 etter kampen.

Gjestene var fullt på høyde med vertene i banespillet, men klarte ikke å utnytte de målsjansene de spilte seg til. Jørgen Horn hadde blant annet to store sjanser som han burde ha tatt bedre vare på.

Kontroll på 2. plassen

FFK-trener Tom Freddy Aune

Det ble ikke lettere å være Tom Freddy Aune etter kampen mot Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Rosenborg klatret dermed opp på 2. plass på tabellen på samme poengsum (46) som Tromsø, men med mye bedre målforskjell. Vålerenga er to poeng bak på tredjeplass.

I teorien har både RBK og Tromsø en teoretisk mulighet til å ta igjen Molde på toppen av tabellen, men med åtte poeng å ta igjen og bare tre kamper igjen, virker ikke det veldig sannsynelig.

Brann (42), Odd Grenland (42), Strømsgodset (41) og Haugesund (40) kan også blande seg inn i poengkampen når det er tre serierunder igjen.

Fredrikstad ligger fortsatt på sikker plass og er fire poeng foran Start som de møter i en utsatt kamp den 5. november. Vinner Start den kampen kan det bli veldig spennende i de to siste serierundene. Sørlendingene har hatt en positiv trend og har tatt poeng i de tre siste kampene, mens Fredrikstad sliter i motvind og har bare kapret to poeng på de siste sju seriekampene.

– Det er fortsatt opp til oss selv. Vi kjører mye av kampen mot Rosenborg på bortebane og får ta det med oss inn mot de siste kampene, sa FFK-trener Tom Freddy Aune.

Fotballnyheter